spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBaschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu s-au reunit

    Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu s-au reunit

    Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu s-au reunit marți, 16 august, în vederea demarării pregătirilor pentru noul sezon competiţional, ediția 2022-2023. Alături de ei s-au aflat antrenorii Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga.

    Pe lângă staff-ul tehnic şi reprezentanţii clubului, au fost prezenți jucătorii care au evoluat sezonul trecut la CSM Târgu Jiu şi au semnat prelungirea angajamentelor, dar și o parte dintre jucătorii care au semnat în această vară cu gruparea gorjeană.

    Claudiu Alionescu a sunat adunarea, iar la reunirea lotului au fost prezenți jucătorii: Porter Troupe, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Andrei Bărăgan, Andrei Gheorghe, Carl Dylan, Bogdan Penciu şi Andriy Agafonov. Americanul Dylan Frye a lipsit motivat, urmând să se alăture echipei în cursul săptămânii viitoare. Acesta a pierdut avionul.

    Gorjeanul Octavian Ilie a fost şi el prezent la reunirea lotului, se antrenează cu echipa în acest moment, urmând ca situaţia lui contractuală să se rezolve zilele următoare. „Lotul nu este încă definitivat, oficialii grupării gorjene fiind în căutarea unui jucător de perimetru şi sunt deja în discuţii avansate cu un baschetbalist care să completeze acest post.

    Cât priveşte staff-ul tehnic al echipei gorjene de baschet masculin, acesta este alcătuit din Claudiu Alionescu (antrenor principal), Alexandru Gliga (antrenor secund) și Alin Drondoie (kinetoterapeut), la care s-a adăugat în această vară şi Patrick Toma (preparator fizic) şi Andreea Garcia (fizioterapeut). La reunirea de marți a fost prezent și expertul sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, Adrian Roșu, dar şi directorul clubului CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț, care a discutat minute bune cu jucătorii veniţi la prima sesiune de antrenament“, se arată pe site-ul clubului.

     Ce meciuri de verificare va disputa echipa de baschet

    După ce au efectuat vizita medicală, baschetbaliștii au început pregătirea pentru noul sezon competițional cu antrenamente de reacomodare la efort. „Sper să fie un sezon de bun augur, de care să ne bucurăm la final. Va urma o perioadă de recuperare fizică. Îmi doresc să realizăm o coeziune alături de noii jucători“, a spus Claudiu Alionescu, antrenorul echipei.

    În programul de pregătire al echipei au fost, deja, parafate şi câteva meciuri de verificare. Pe 11 şi 12 septembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, la Piteşti, iar pe 17-18 septembrie vor fi alte meciuri de pregătire în cadrul unui turneu pe care oficialii clubului gorjean îşi doresc să-l organizeze la Târgu Jiu.

    CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu în prima rundă a noului sezon din LNBM, cu CSM Târgu Mureș, după ce Federația Română de Baschet a anunțat că se inversează programul etapei 1 cu cel al etapei 5 în Conferința A din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2022-2023. Motivul acestei modificări este legat de faptul că SCM U Craiova are programat turneul preliminar FIBA Europe Cup în perioada 27-30 septembrie 2022.

    Inițial, CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în runda inaugurală în deplasare, pe terenul echipei CSM Petrolul Ploiești, dar FR Baschet a operat această modificare din cauza participării echipei din Craiova în cupele europene. Prima etapă din sezonul regulat LNBM are loc pe 28 septembrie.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: