spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBătaie mare pe poarta pandurilor

    Bătaie mare pe poarta pandurilor

    Trei pe un post: Stanca, Mingote şi Lazar sunt rotiţi între buturi de Cristi Pustai

    Antrenorul vicecampioanei României, Cristi Pustai nu se poate plânge de portarii pe care îi are. Tehnicianul mizează prin rotaţie pe cei trei portari pe care îi are în lot, Lazar pare titular pentru Cupa României, iar Stanca şi Mingote îşi împart meciurile din Liga 1 şi cupele europene. În prima fază, Lazar era titular şi în campionat, dar a fost trecut pe bancă, iar experimentaţii Mingote şi Stanca îşi împart jocurile printr-un joc al rotaţiei făcut de Pustai. Astfel, fiecare portar apără în câte două meciuri la rând, mai întâi „se încălzeşte” cu un meci de campionat după care apără şi în cupele europene. Până acum, această rotaţie a portarilor pare să fie una de bun augur…

    Stanca, sezon bun

    Până acum, Stanca şi Mingote au dus greul între buturi. Astfel, până acum, Stanca a prins în acest sezon şapte meciuri ca titular încasând cinci goluri. Nu a comis mari greşeli, ba din contră a făcut meciuri bune. Astfel, portarul venit în vară de la Steaua a ajutat echipa gorjeană, însă sezonul de toamnă se află undeva pe la jumătate. „Pauza competiţională ne prinde bine. Se putea şi mai bine, niciodată nu este destul de bine. Era loc şi de mai bine. Dacă am fi câştigat cu Astra şi Mediaş acasă eram în primele trei locuri. Ne batem cu echipele care sunt deasupra noastră. Sper ca după etapa viitoare să trecem peste Botoşani. CFR şi Dinamo sunt în cărţi. Au trecut 10 etape, nu s-a jucat totul”, a comentat Răzvan Stanca. Referitor la parcursul din Europa League, Stanca spune că echipa sa poate obţine puncte importante în grupă. „În Europa League sper să obţinem cât mai multe puncte. Luăm fiecare meci în parte şi vedem. Şi la Braga s-a spus că o să fie greu şi am bătut cu 2-0. În fotbal orice este posibil. Trebuie să fim concentraţi”, a mai punctat portarul pandurilor. Până acum, în Euyropa League, Stanca a apărat în patru partide, 4-0 cu Levadia Tallinn, 1-1 cu Hapoel Tel Aviv şi 0-1 cu Dnepr şi Braga, ambele meciuri de la Cluj.

    Rotaţie bună?

    Referitor la strategia adoptată de Cristi Pustai prin care îi roteşte în portari între buturi, Stanca spune că este o politică ce dă roade. „E greu să joci meci de meci, e un singur post, de asta se aplică şi rotaţia. E greu, dar poate aşa e mai bine. Toţi vor să joace meci de meci. Acum eu m-am maturizat, nu mai tratez antrenamentele ca în tinereţe când credeam că e de ajuns să aperi bine doar la meci”, a comentat Răzvan Stanca.

    Emoţii pentru naţională

    Cei de la Pandurii sunt alături de echipa naţională. Chiar dacă selecţionerul Victor Piţurcă nu a chemat la lot nici un pandur, gorjenii nu-i poartă ciudă. Ba din contră, toţi oficialii pandurilor sunt alături de echipa naţională. „Sigur că ne interesează ce face şi echipa naţională. Suntem români, ţinem cu România. Ne dorim ca în meciurile cu Andorra şi cu Estonia să obţinem rezultatele care să ne ducă la barajul pentru Mondialele din Brazilia. Toată echipa va ţine pumnii strânşi echipei naţionale, sperăm să ne calificăm la baraj iar acolo totul se joacă. Vom fi suporterii tricolorilor din faţa micilor ecrane”, a comentat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: