spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBătaie mare pe poarta pandurilor!

    Bătaie mare pe poarta pandurilor!

    Gliwa, Stanca şi Mingote sunt portarii pe care Grigoraş îi are la pregătire

    Singurul post acoperit la Pandurii este cel de portar. Acolo sunt trei variante bune, cei trei portari pe care Petre Grigoraş sunt de valori apropiate, aşa că inevitabil unul din cei trei nu va prinde nici măcar banca de rezervă şi va privi anumite meciuri din tribune. E greu de crezut că Grig va miza pe rotaţia cadrelor în poartă, aşa că unul va avea statut de titular indiscutabil, iar ceilalţi doi vor aştepta să prindă măcar banca de rezervă. Grea alegere pe capul lui Grigoraş…

    Portarii greşeala aşteaptă…

    Despre Gliwa se spune că este un portar care nu gafează, apără ce e de apărat neavând fluctuaţii de formă. Despre Mingote se spune că e norocos, în multe meciuri când a fost depăşit a avut şansă şi mingea a evitat să intre în poartă. Cât despre Stanca experienţa şi constanţa în evoluţii spun totul. Pentru prima dată, poarta pandurilor pare securizată, greu de trecut. Însă, marele semn de întrebare e legat de numele celui care va fi titular. Cel mai probabil cei trei vor primi şanse egale în meciurile amicale, iar la finalul pregătirilor, cine e în formă va fi şi titular în startul sezonului.

    Despre această concurenţă acerbă dintre buturi, portarul român Răzvan Stanca spune că e benefică echipei. „Postul de portar este foarte bine acoperit, cine e mai bine pregătit şi mai în formă, acela apără. Aşa a decis domn profesor. Concurenţa este mare, pe Mingo îl ştiam de mult timp, de când am venit eu la Pandurii, iar acum a venit şi Gliwa, un portar tânăr, de perspectivă. Aşa că va fi o concurenţă destul de acerbă. Nu ştiu dacă e vreo echipă din Liga 1 care să aibă trei portari de aceeaşi valoare”, a declarat Stanca. Acesta spune că nu se va mai repeta strategia din finalul campionatului trecut, când cei trei portari s-au rotit împărţindu-şi meciurile în teren, câte două fiecare, dar şi prezenţele pe banca de rezervă. „Eu nu cred în principiul rotaţiei portarilor. Eu sunt de principiu că acela care se pregăteşte mai bine şi e în formă, acela trebuie să apere. A greşit un meci, două, trebuie schimbat. Acestea sunt principiile mele. Rotaţia nu cred că face bine. Să aperi bine două meciuri şi să ştii că după aia nu mai aperi…”, a mai spus Stanca.

    Mai au un portar…împrumutat

    Cei de la Pandurii au evitat o aglomeraţie şi mai mare pentru postul de portar. Pe lângă cei trei portari, gorjenii mai au un portar sub contract, David Lazar, însă acesta a fost împrumutat pentru un sezon la Botoşani ca să joace. „David Lazar este un portar ce va deveni din ce în ce mai valoros şi care ne poate ajuta în viitorul apropiat. Chiar dacă el va fi împrumutat şi pentru sezonul următor la Botoşani, va rămâne în vizorul nostru. Sperăm să prindă cât mai multă experienţă, pentru campionatul acesta nu avea rost să-l oprim la Târgu-Jiu pentru că avem deja trei alţi portari de certă valoare la dispoziţie. Din înţelegerea noastră cu clubul din Moldova, salariul lui Lazar va fi plătit integral de FC Botoşani pe toată durata împrumutului”, a comentat Mihai Prunariu în urmă cu puţin timp pentru site-ul oficial.

    Mingote şi Stanca, ultimul sezon?

    Atât Mingote cât şi Stanca se află în ultimul an de contract cu Pandurii. Şi cum Gliwa şi Lazar sunt portari tineri care mai au contracte cu Pandurii pe încă 2-3 ani, este foarte posibil ca la finalul anului care va începe peste o lună de zile Mingote şi Stanca să părăsească Târgu-Jiul. În aceste condiţii, sezonul viitor ar putea fi ultimul pentru cei doi la Târgu-Jiu, însă situaţia se poate schimba dacă evoluţiile celor doi vor fi foarte bune, iar conducerea olteană îi va dori în continuare pe cei doi la Târgu-Jiu.

    „Va fi un campionat destul de disputat, dar noi nu trebuie să ne gândim că vor pica şase echipe. Noi nu ne propunem evitarea retrogradării, noi ne propunem să terminăm pe primele 3-4 locuri. Aşa s-a întâmplat în ultimii ani, de când am revenit eu la Pandurii. Sper să ne mai înmulţim, pentru că suntem cam subţirei cu lotul acesta. Avem destul de mulţi juniori şi mai trebuie şi jucători cu experienţă”, Răzvan Stanca, portar Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: