spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBătaie pe titularizare!

    Bătaie pe titularizare!

    Edi Iordănescu are de unde alege primul 11 al echipei gorjene

    Edi Iordănescu are ambiţii mari pentru partea a doua a campionatului. Târgujienii vor să facă performanţă în acest sezon, o clasare în primele trei locuri fiind chiar o realizare pentru o echipă care în stagiunea trecută se bătea la retrogradare. Acest salt valoric a fost remarcat şi de şeful pandurilor, Narcis Răducan. „Clubul a fost salvat în extremis de la retrogradare, datorită muncii de excepţie a lui Edi Iordănescu, a jucătorilor şi a întregului staff tehnic și administrativ. Acela a fost punctul de plecare și, în numai şase luni, suntem pe loc de play-off, avem patru jucători la echipa națională, avem în portofoliu jucători precum Săpunaru, Hora, Nistor, Ropotan și, mai nou, Antal”, a declarat şeful pandurilor, Narcis Răducan.

    sport-01-29

    Variante multe, soluţii puţine

    În această iarnă, Edi Iordănescu a căutat să transfere jucători de valoare care să fie aduşi pentru a se bate la titularizare. O luptă ce se anunţă destul de interesantă. În poartă, Mingote pare să plece favorit în duelul pe care îl are cu Răzvan Stanca. Nu trebuie exclus din ecuaţie nici David Lazar, goalkeeper care în prima parte a stagiunii a prins foarte puţine minute. Aşadar, portughezul este favorit să continue să fie titular. Pe banda dreaptă, în defensivă, Bogdan Unguruşan va fi titular în detrimentul lui Marian Pleaşcă. Marele semn de întrebare este legat de cuplul de fundaşi centrali, acolo fiind patru jucători care emit pretenţii la titularizare, Vasco, Erico, Vasiljevic dar şi Săpunaru. Acesta va fi retras din linia mediană pentru a juca în defensivă. În partea stângă a apărării, lucrurile par să fie clare, Florin Acsinte urmând a fi titular, n timp ce Constantin Grecu va fi rezervă. La mijloc este cea mai mare bătaie, luptă pentru un loc în primul 11. La închidere sunt patru jucători pe două locuri, Droppa, Mrzljak, Ropotan şi Piţian se luptă pentru a fi titulari. Nu trebuie neglijat nici Răuţă, însă acesta are şanse infime de-a se impune încă din această primăvară la Târgu-Jiu. Pe benzi vor evolua Ciucur, Nicoară Trifu sau Răduţ, iar Nistor va evolua în centru. Venirea lui Antal diversifică cumva variantele lui Iordănescu, ultimul venit putând evolua atât în linia mediană cât şi în atac. În ofensivă lucrurile par să fie clare, Ioan Hora va fi titular şi asta pentru că îl recomandă statutul de golgheter al campionatului. Wellington, celălalt atacant va fi doar varianta de rezervă.

    Ropotan, suspendat la debut

    Chiar dacă lotul pandurilor pare să fie unul bine acoperit, din păcate, Edi Iordănescu are mari probleme de efectiv pentru prima etapă a returului. Sunt doi suspendaţi pentru etapa a 24-a, doi oameni din linia mediană. Andrei Piţian a fost eliminat în ultimul meci al pandurilor din 2015, în aceeaşi etapă şi Adrian Ropotan a fost eliminat, aşa că ambii vor fi suspendaţi la meciul cu ASA Tg. Mureş.

    Ultimul test cu Dinamo Moscova

    Târgujienii vor continua seria de meciuri amicale în cantonamentul din Spania. Echipa lui Edi Iordănescu va întâlni sâmbătă Dinamo Moscova în ultimul amical din acest stagiu de pregătire. A doua zi, duminică, Pandurii îşi va încheia stagiul de pregătire din Spania şi va reveni în ţară pentru a pregăti debutul sezonului.
    Trebuie spus că la acest ultim amical din Spania, Edi Iordănescu va trebui din nou să improvizeze din cauza faptului că are jucători plecaţi la acţiunea naţionalei, dar şi pentru că unii jucători acuză probleme medicale. În aceste condiţii vor avea din nou ocazia ca acei jucători tineri luaţi în lot să evolueze. „Pentru ei este o experiență extraordinară, un mare plus și dat fiind faptul că sunt printre jucătorii primei echipe, au schimbat mediul și e cu totul altceva”, a mai spus Edi Iordănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: