spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBilanţul pandurilor

    Bilanţul pandurilor

    Ne aflăm la jumătatea sezonului în Liga 1. Fiind la trecerea dintre ani, este normal să se facă o mică analiză a evoluţiei din acest an. Pentru cei de la Pandurii, anul 2010 a fost unul negativ, echipa retrogradând în vară, dar printr-o mişcare în culise a revenit în prima ligă. Astfel, putem face un bilanţ la mijlocul campionatului pentru că, la fotbal, un sezon se joacă toamna şi primăvara. La finele turului, Pandurii ocupă din nou o poziţie retrogradabilă, deloc onorantă.

    N-a prea mers treaba !

    Al 93-lea campionat al primului eşalon fotbalistic din România este în plină desfăşurare. Debutul actualului campionat s-a consemnat în data de 24 iulie 2010 şi se va încheia pe 28 mai 2011. Până acum, în Liga 1, Pandurii a jucat 184 jocuri, 52 fiind câştigate, 48 încheindu-se nedecis iar 84 de meciuri au fost pierdute. Totalul punctelor câştigate în Liga 1 este de 204 puncte, gorjenii marcând 148 goluri şi primind 214. Pe teren propriu, oltenii au jucat 91 de partide, au câştigat 39, alte 29 s-au încheiat la egalitate, iar restul de 23 au fost pierdute, marcându-se 94 de goluri şi încasându-se 78. În deplasare, Pandurii a jucat 93 de meciuri cu un bilanţ negativ: 13 victorii, 19 remize, 61 de eşecuri, 54 de goluri marcate şi 136 primite. Acesta este bilanţul all-time al pandurilor până în acest moment.
    Au trecut 18 etape până acum, iar echipa noastră se află pe locul 16. O poziţie retrogradabilă, însă distanţa până la locurile de supravieţuire este scurtă, trei puncte. În acest campionat, trupa olteană a fost pregătită de doi tehnicieni, Ionuţ Badea – între etapele 1-10 şi Petre Grigoraş în restul. Badea a plecat de la Pandurii după zece runde în care echipa a strâns doar şase puncte, aşa că antrenorul venit de la Internaţional Curtea de Argeş a fost demis. Grigoraş a fost prima variantă luată în calcul de gorjeni, antrenorul reuşind să revigoreze 12 puncte acumulate între etapele 11 şi 18. Bilanţul lui Grig la Pandurii este unul pozitiv, cu 3 victorii, 3 remize şi două înfrângeri. Faptul că echipa nu mergea în primele etape este reflectat şi de poziţia în clasament, gorjenii staţionând pe ultimul loc de şase ori în primele zece etape. Echipa gorjeană n-a rupt gura târgului în primele 18 etape, fapt demonstrat de clasament, cea mai bună clasare: locul 9 după prima etapă.

    Cuminţi din cale-afară

    Mulţi ar spune că Pandurii a fost o echipă a păcii şi cam aşa este. Trupa gorjeană a fost una cuminte, neafişând acea răutate pe care o arată echipele din faţă. Şi atunci când nu ai răutate, nu prea ai nici determinare, iar asta se vede în acel clasament fairplay. Astfel, trupa noastră este prima în clasamentul fairplay, fără a avea vreun jucător eliminat până acum. În plus, am „încasat” doar 41 de cartonaşe galbene, cei mai „harnici” la strâns galbene fiind Viera şi Pintilii, cu câte şase „bucăţi” fiecare. Trebuie menţionat şi faptul că cele 41 de galbene au fost împărţite la 19 jucători.
    Gorjenii au fost cuminţi şi în meciurile din deplasare, trupa noastră nereuşind să câştige vreun meci. Totuşi, nu suntem singurii din Liga 1 care n-am triumfat în deplasare, la fel ca noi fiind şi Sportul dar şi Unirea Urziceni. În clasamentul meciurilor jucate pe teren străin, Pandurii sunt pe locul 17, cu doar trei puncte acumulate. În clasamentul meciurilor de acasă stăm ceva mai bine, fiind pe locul 8 cu 15 puncte strânse. Totuşi, la general stăm prost, ocupăm locul 16. Poziţie normală atâta timp cât am câştigat 4 meciuri, în 6 am remizat iar în alte 8 am pierdut, aşa că totalul punctelor acumulate este de 18.
    Nici la goluri marcate nu stăm deloc bine, iar asta nu e o noutate. Gorjenii se întâlnesc rar cu golul, astfel că golaverajul este unul negativ, 17-25. Acasă am marcat 12 goluri şi am primit 6, în timp ce „afară” am marcat doar de cinci ori şi am primit 19.

    Statistic, suntem o echipă dreptace. Motivul? Cele mai multe goluri marcate au fost cu piciorul drept, 14 la număr, alte 8 goluri le-am marcat din fază fixă, 2 goluri din afara careului, 2 goluri cu piciorul stâng şi doar unul cu capul. Deci, stăm rău la înălţime, fapt dovedit de golurile primite din faze fixe, 16 goluri. Trupa târgujiană a marcat două goluri în primele 15 minute, trei goluri între minutele 16-30 şi alte trei goluri în ultimul sfert de oră al primei reprize. Apoi, în actul secund, cel mai productiv sfert este cel între minutele 46 şi 60, cu trei goluri, în timp ce în restul sferturilor s-au marcat câte două goluri. Un singur gol a fost marcat după minutul 90.
    La goluri primite situaţia este cam urâtă în intervalul de minute 1-15, când am încasat patru goluri, apoi între minutele 16-30 am primit două goluri, după care în intervalul de minute 31-45 am încasat trei goluri. În partea a doua stăm mai prost. Am luat patru goluri în primul sfert, alte şase în sfertul 61-75 şi cinci goluri în ultima parte a meciului. De remarcat e faptul că nu am primit gol după minutul 90!
    Totuşi, am avut şi goluri marcate, dar anulate de arbitrii. Unele goluri au fost marcate în mod regulamentar, două la Rapid şi unul cu Dinamo, aceste trei goluri ne-au privat de obţinerea a încă patru puncte. Astfel, se poate spune că am fost dezavantajaţi de arbitraj. Atât Petre Grigoraş cât şi Ionuţ Badea au utilizat un număr de 25 de jucători, trei fiind debutanţi iar opt străini. O altă statistică interesantă este aceea legată de modul în care ambii tehnicieni au rulat jucătorii, în fiecare meci din cele 18 etape scurse gorjenii au rulat 14 jucători, deci meci de meci s-au făcut câte trei schimbări.
    Cele mai multe minute jucate în prima parte a sezonului le-a avut fundaşul dreapta, Gabi Matei, acesta fiind integralist în 17 meciuri, doar în unul absentând. Cosmin Băcilă este pe locul doi la minute jucate, cu 1508 minute, pe poziţia a treia fiind Mihai Pintilii, cu 1499 de minute. La polul opus, Ciucur şi Chibulcutean au jucat doar câteva minute, nici măcar un meci întreg.

    Marius Popa – 1080 minute
    Pedro Mingote – 540 minute
    Gabi Matei – 1530 minute
    Ousmane Viera – 1171 minute
    Mihai Pintilii – 1499 minute
    Vlad Chiricheş – 1355 minute
    Alin Chibulcutean – 74 minute
    Alexandre Cardoso – 632 minute
    Cosmin Băcilă – 1508 minute
    Florin Hidişan – 249 minute
    Nasser Menassel – 733 minute
    Alexandru Ciucur – 24 minute
    Stojan Vranjes – 176 minute
    Dan Nistor – 596 minute
    Daniel Orac – 1083 minute
    Ciprian Brata – 430 minute
    Cosntantin Grecu – 1137 minute
    Andrei Antohi – 157 minute
    Bogdan Apostu – 599 minute
    Jaka Stromajer – 694 minute
    Ilie Iordache – 688 minute
    Adrian Iordache – 465 minute
    Claudiu Voiculeţ – 1115 minute
    Adjin Maksumic – 140 minute
    Vojislav Vranjkovic – 146 minute

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: