spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCalificare cu şansă !

    Calificare cu şansă !

    Gorjenii au reuşit să treacă de Oţelul, însă nu fără mari emoţii

    Oţelul: Hotoboc- Murgoci, Leca, Mişelăricu, Popescu – Helder, Karlik – Grădinaru (57 Mauricio), Cernat, Popa – Cristea (68 Jula) Antrenor: Tibor Selimeş

    Pandurii: Gliwa – Unguruşanu, Erico, Elton, Momcilovic – Buleică (69 Iorga), Anton, Nistor, Predescu, Nicoară (58 Shalaj) – Răduţ (64 Shamsin). Antrenor: Petre Grigoraş

    Au arbitrat: Marian Barbu, Mihai Marica, Marius Badea.

    Stadion: Oţelul, spectatori 2.000

    Cupa României este competiţia surprizelor, iar eliminarea pandurilor de către Oţelul Galaţi chiar ar fi fost o surpriză. Codaşa din Liga 1, Oţelul a fost la un pas să elimine Pandurii din Cupă încă din faza optimilor de finală. Dar, gorjenii s-au salvat pe final de joc, însă nu au salvat şi impresia unei echipe naive în apărare. dramatic, gorjenii s-au calificat mai departe în Cupă, în sferturile de finală.

    Gafe multe…

    Petre Grigoraş s-a temut de meciul de la Oţelul, iar antrenorul poate a ştiut ce-a ştiut. Prima repriză a meciului jucat joi seara la Galaţi a fost una în care echipa gorjeană şi-a arătat limitele şi din nou lacunele în ceea ce priveşte apărarea. Nu e meci fără erori, nu e meci în care gorjenii să nu ia gol, iar joi seara la Galaţi gorjenii au scos de două ori mingea din poartă după primele 45 de minute. Scorul a fost deschis de gazde, Popa reuşind un gol frumos, i-a trecut mingea printre picioare lui Elton iar de la 20 de metri l-a lobat pe Gliwa ieşit neinspirat dintre buturi. Gorjenii nu au acuzat şocul primirii golului, iar după nici un minut Predescu a reuşit să egaleze cu un şut plasat de la 20 de metri trimis în dreapta lui Hotoboc. La 1-1 jocul reintra în normal, totul se juca. Au urmat minute bune în care ambele echipe au suferit la nivel de joc, cursivitatea în plan ofensiv fiind una precară. Târgujienii şi-au creat vreo două ocazii, Predescu sau Buleică nu au nimerit poarta lui Hotoboc, în timp ce de partea opusă Cernat de două ori a încercat să-l surprindă pe Gliwa, dar fără efect pe tabelă. Însă, în minutul 41 a picat golul. Apărătorii pandurilor nu au ştiut să stea în teren, iar o minge centrată în careu de Popescu i-a surprins pe fundaşii pandurilor care nu au avut reacţie rămânând pe loc în timp ce Cristea a reluat cu capul din 7 metri în poarta lui Gliwa rămas şi el pe linia porţii. Deranjante aceste erori ale unei apărări care la fiecare minge intrată în careu instaurează codul roşu pentru Pandurii!

    Gemenii mai buni în atac decât în apărare

    În repriza a doua gorjenii s-au chinuit să atace, s-a simţit lipsa atacantului central de meserie, Matulevicius şi Roman nefiind disponibili la acest joc. Târgujienii au atacat, dar fără efect pe tabelă, s-au chinuit să pună în pericol poarta lui Hotoboc, însă cu greu au reuşit ceva. Jocul de atac al pandurilor a părut a fi unul haotic, gazdele au ştiut să stea în apărare şi să taie şarjele ofensive gorjene, aşa că rar s-a ajuns în postura de finalizare. Ocaziile au venit doar în urma unor şuturi de la distanţă, Unguruşan a tras peste, Nistor în braţele portarului, iar Predescu a lovit transversala cu un şut de la 25 de metri. Cei de la Oţelul păreau că ştiu să gestioneze avantajul de pe tabelă, iar atunci când au atacat au adus haosul în apărarea pandurilor care se clatină efectiv la fiecare acţiune. Minutele treceau, gorjenii nu găseau calea spre golul ce trebuia să trimită meciul în prelungiri spre disperarea lui Grigoraş. În minutul 85 Nistor a tras de la 30 de metri, dar mingea a lovit bara, pentru ca după două minute Momcilovic să centreze ,iar Erico din 6 metri să înscrie pentru 2-2 şi să trimită meciul în prelungiri, deşi putea fi închis dacă un alt gol al lui Erico nu ar fi fost din offside. Având în vedere că oltenii au trimis de două ori mingea în bară, egalarea e cumva normală. Mai mult, fraţii da Silva îşi justifică salariul datorită evoluţiei lor din atac, pentru că dacă în apărare greşesc în atac dau randament maxim. În minutul 94 după un corner al lui Nistor, Elton a reluat cu capul din 8 metri în poarta gazdelor pentru 2-3. oltenii puteau să mai marcheze, dar nu au făcut-o la faza în care Iorga a scăpat singur spre poarta gălăţeană pentru că până ca mijlocaşul să-şi facă mingea să şuteze a venit cineva şi i-a suflat mingea… În repriza a doua de prelungiri, după ce gazdele au cerut penalti pentru un eventual henţ în careu, Nistor a lovit din nou bara porţii lui Hotoboc în minutul 119.

    Pandurii-Chiajna de la ora 17:00

    Pandurii-Concordia este un meci de 6 puncte, un meci pe care gorjenii sunt condamnaţi să-l câştige pentru a spera la evitarea retrogradării. Ei bine, acest meci se va disputa marţi la Târgu-Jiu de la ora 17:00 şi nu 18:30 aşa cum fusese stabilit iniţial. Modificarea orei de start s-a făcut datorită faptului că marţi de la ora 19:00 şi echipa de baschet Energia are meci în cupele europene, ceea ce ar fi făcut ca meciul de baschet şi cel de fotbal să se suprapună iar suporterii celor două echipe nu puteau să vadă decât un singur meci.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: