spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCampion național la lupte libere! Motreanul Stelian Treancă, unul dintre cei mai...

    Campion național la lupte libere! Motreanul Stelian Treancă, unul dintre cei mai buni sportivi ai Gorjului

    Este elev al Colegiului Tehnic Motru și campion național la lupte libere! Stelian Treancă face parte și din lotul României de juniori și a reprezentat țara noastră la Balcaniada din Slovenia, acolo unde s-a clasat pe locul V. A putut participa la această competiție grație sprijinului financiar primit de la Primăria Municipiului Motru. Stelian Treancă este unul dintre cei mai buni luptători din Gorj, având la activ multe medalii de aur, argint și bronz și zeci de participări la competiții de prestigiu.

    Stelian Treancă are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru, la profilul Construcții și instalații publice. De lupte s-a apucat în urmă cu cinci ani, pe când era doar un copil, însă antrenorii săi au văzut ce potențial avea „în sânge” micuțul de atunci. Prin multă muncă, sacrificii și pasiune, Stelian Treancă a devenit campion național la juniori anul acesta la Campionatul ce a avut loc la Botoșani. „ Acum 5 ani am început să practic acest sport. Am început la clubul CSM Minerul Motru 2008. Părerea mea este că o dată ce te apuci de acest sport, este greu să te lași de el! Poate dacă ai motive bune întemeiate, cum ar fi lipsa stabilităţii financiare, care să te împiedice să îl mai practici. Pe săptămână fac cam 10 -11 antrenamente și nu este deloc ușor. Reușesc să fac față și școlii, dar pot spune că avem profesori înțelegători și indulgenți care apreciază rezultatele la lupte și munca pe care o fac și efortul depus zilnic pentru a avea rezultate bune”, a spus sportivul Stelian Treancă.

    Anul acesta, Stelian Treancă a bifat una dintre cele mai mari realizări ale sale: a devenit campionat național la juniori la categoria sa de greutate. A luptat cu cei mai buni sportivi din țară la campionatul național care a avut loc la Botoșani în vara acestui an și a fost declarat campion! La scurt timp a fost selecționat în lotul național de juniori al României și a reprezentat țara noastră la Campionatul Balcanic pentru categoria de vârstă cadeți și juniori III care a avut loc la Murska Sobota din Slovenia, în perioada 2-5 noiembrie. „La balcaniadă am reprezentat România. Am ieșit pe locul 5. Este un lucru incredibil la un turneu internațional să reprezinţi România. Dar, din păcate, nu poţi întotdeauna să faci față altor sportivi din alte țări care au o experiență mult mai avansată, vorba aia „Zici că s-au născut pe saltea”. (…) Titlurile pe care le am sunt: locul 3 la campionatul național din 2015, 6 medalii de aur pe județ, două de argint pe judeţ, 3 de bronz pe judeţ și în vara acestui an, iunie mai exact, titlul de Campion național”, a spus elevul luptător.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: