spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCardoso, "retrogradat" din atac în apărare

    Cardoso, „retrogradat” din atac în apărare

    Primul mare semn de întrebare legat de cum va arăta echipa gorjeană în retur a fost elucidat. Alături de Ousmane Viera pe linia de fund va juca Alexandre Cardoso, brazilianul luându-le faţa tinerilor Rada şi Tătaru. Astfel, cuplul de fundaşi centrali va fi format din Viera şi Cardoso, ultimul înlocuindu-l pe Chiricheş. Acum, Grig trebuie să găsească soluţii şi pentru linia de atac, acolo unde atât în stânga cât şi în dreapta se caută soluţii.

    Brazilianul Cardoso a fost folosit în amicale până acum pe postul de fundaş central de picior stâng. După ce a fost folosit ca fundaş stânga, apoi ca fundaş central pentru ca sezonul de toamnă să fie încheiat pe poziţia de atacant stânga, Cardoso şi-a găsit locul. „Voi juca din nou în apărare, mă pregătesc să evoluez acolo pentru că acolo este nevoie de mine. Sper să fac o pregătire bună pentru a face un retur cu toată forţa. Cu antrenament mă vor reobişnui să joc în centru. Trebuie nişte antrenamente pentru a avea reflexele şi obiceiurile unui fundaş central. Dacă echipa are nevoie, antrenorul ştie că eu am contract cu clubul şi doresc să ajut echipa şi dacă sunt apt pot să ajut echipa oriunde sunt pus să joc”, a comentat Cardoso.

    Legat de temperaturile scăzute din România, Cardoso spune că e mai bine că s-a plecat în Antalya pentru cantonamentul al doilea. „E bine că mergem în Antalya pentru că acolo este mai cald şi ne putem antrena mai bine. Aici e greu să respiri, să alergi la -10 grade. Pentru mine este normal să fie mai greu, venind de la 35 de grade. Noroc că am trecut treptat la 15 grade, cât a fost în Turcia, şi am ajuns aici, la -5 grade. Nu am făcut poze cu zăpada pentru a trimite acasă. Am avut prea puţine zile libere, dar când mă voi întoarce, când voi avea o zi liberă, voi urca la Rânca să fac nişte poze pentru că este foarte frumos. Sper să nu fie zăpadă şi la meciuri, Sper să fie vreme frumoasă ca să putem să jucăm un fotbal frumos şi să aducem măcar un punct acasă de la Braşov”, a mai comentat Cardoso.

    Nu se gândeşte la plecare

    Când vine vorba de viitor, Cardoso recunoaşte că va veni timpul când îşi va lua zborul de la Pandurii. „Nu mă gândesc acum la plecarea mea. Mă gândesc doar la retur. Dar va veni o zi… Toată lumea se schimbă. Acum mă gândesc la echipă, iar când va veni ziua să plec, sper să fie bine şi pentru mine şi pentru club, iar când o să plec vreau să las aici nişte amintiri frumoase”, a mai spus brazilianul pandurilor care se gândeşte să facă o figură frumoasă în retur. „Vrem să aducem cât mai multe puncte în retur. Vrem să facem un retur cel puţin la fel de bun ca turul”, a încheiat Cardoso.

    Au plecat în Turcia

    Cei de la Pandurii vor decola în această dimineaţă spre Turcia, acolo unde Grig îşi duce echipa pentru al doilea stagiu de pregătire. „Încercăm să continuăm programul de pregătire pe care l-am început în primul stagiu care a fost în mare măsură axat pe pregătirea fizică chiar dacă am avut şi patru jocuri în care am folosit întreg lotul de jucători. Vom încerca în jocurile pe care le avem la dispoziţie să cristalizăm formula de echipă pentru începerea campionatului. Mai mult ca sigur vom avea una sau două noutăţi în cadrul lotului. Este sigur că mai avem nevoie de 2-3 jucători care, din punctul nostru de vedere, ar trebui să facă concurenţă celor existenţi. Suntem în discuţii cu doi jucători. Şanse sunt să se şi finalizeze şi în două-trei zile aceştia să se alăture lotului nostru”, a spus şi secundul pandurilor, Marian Dinu.

    Lotul deplasat în Antalya:
    Pedro Mingote, David Lazar, Adrian Horvat – portari şi Florin Popete, Ousmane Viera, Ionuţ Rada, Ionuţ Tătaru, Alexandru Vlad, Alexandre Cardoso, Alexandru Avramescu, Călin Cristea, Mihai Pintilii, Claudiu Voiculeţ, Dan Nistor, Olimpiu Bucur, Ciprian Brata, Valentin Lemnaru, Paul Batin, Alexandru Grigoraş, Alexandru Maxim, Daniel Unguru, Roberto Dumitru, Alexandru Neagu, Deivydas Matulevicius, Cosmin Băcilă şi Bogdan Unguruşan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: