8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesClubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a câștigat procesul cu foștii asociați...

Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a câștigat procesul cu foștii asociați și are de primit trei milioane de euro

Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, din Liga a II-a, aflat în insolvenţă, a câştigat procesul cu foştii asociați şi are de primit o sumă de aproximativ trei milioane de euro.

Sentința este definitivă, fiind dată de Înalta Curte de Casație şi Justiție. Pandurii trebuie să încaseze peste 15 milioane lei noi de la foştii asociați: Consiliul Local Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia (CEO), Consiliul Judeţean Gorj, Artego şi USMO.

Cei mai mulţi bani îi are de achitat CEO, 6,4 milioane de lei, societatea Artego SA, cu 4,9 milioane de lei, şi Consiliul Local Târgu Jiu, peste 2,8 milioane de lei.

De asemenea, Consiliul Judeţean Gorj are de achitat către clubul de fotbal Pandurii o sumpă de 770.000 de lei, iar Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, peste 516.000 lei.

Clubul de fotbal se află în insolvență de mai mulți ani şi ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii a II-a. Banii pe care urmează să-i încaseze ar putea să reprezinte colacul de salvare pentru Pandurii.

Romanescu spune că se va consulta cu juriștii primăriei

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că va discuta cu juriștii în legătură cu hotărârea care a fost luată, deoarece parte în proces este Consiliul Local: „Eu nu voi comenta o hotărâre judecătorească. Ea trebuie pusă în aplicare, dar o să vedem exact cum poate fi pusă în aplicare. Așa cum este dată soluția suma trebuie recuperată de la asociația acționarilor clubului Pandurii Târgu Jiu, în care era asociat Consiliul Local. O să am o discuție de îndată cu juriștii din cadrul Primăriei Târgu Jiu să vedem care este soluția. În hotărârea judecătorească este prevăzută o entitate din cadrul UAT Târgu Jiu, și mă refer la Consiliul Local. Este o sumă destul de mare chiar și pentru autoritatea locală pe care pe care conduc. Nu știu cum s-a realizat această asociere și nu a fost luat în calcul UAT, ca entitate sau Primăria Târgu Jiu. În asocierea respectivă apare Consiliul Local“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -