spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCome-back Darby ?

    Come-back Darby ?

    Jucătorul american ar putea semna în următoarele zile cu vechiul său club

    De două ori a încercat Louis Darby să plece de la Energia dar niciunde nu i-a mers joaca atât de bine ca la Târgu-Jiu. Americanul a mers prima dată la BC Piteşti, însă s-a întors înapoi. Acum, în vară jucătorul a ales să plece în Cipru pentru o ofertă mult mai bună din punct de vedere financiar, dar din nou eşec. Ciprioţii nu s-au ţinut de cuvânt, iar Darby nici nu a mai vrut să audă de ei, aşa că a revenit alături de logodnică la Târgu-Jiu.

    Totul depinde de bani

    Louis Darby se află de câteva zile în Târgu-Jiu. A dat sfoară în ţară că vrea să se întoarcă la Energia, fapt confirmat şi de şeful secţiei de baschet, Dan Cumpănaşu. „Ştiu că Darby e în oraş, dar până acum nu am discutat nimic. Nu ştiu dacă va accepta ceea ce-i propunem noi”, a fost de părere Cumpănaşu. Totul se rezumă la bani. Anul trecut, Darby câştiga 3500 de euro pe lună, acum cei de la Energia nu au posibilitatea de a-i oferi mai mult de 2500 de euro.

    Un lucru e cert, oficialii de la Energia îl doresc pe jucător însă nu pot să-i asigure acelaşi contract din sezonul trecut. Prima condiţie pe care gorjenii o pun e ca jucătorul să aibă în posesie cartea verde, cea care îi dă dreptul să joace. Dacă ciprioţii nu i-au dat hârtie la mână că nu mai au nimic de-a face cu Darby, atunci transferul nu poate fi înregistrat. Oricum, cei de la Energia vor trebui să achite 3.000 de euro taxa de transfer internaţional către Federaţia Română de Baschet, o sumă considerabilă pentru bugetul echipei de baschet.

    Fanii îl vor înapoi

    Louis Darby este foarte iubit de către fanii echipei Energia. De aceea, în ultima lună s-a tot vorbit de plecarea lui Darby de la Energia, iar acum când a apărut pe piaţă varianta întoarcerii tot mai mulţi suporteri îl vor pe jucător din nou în tricoul Energiei. În vară, fanii Energiei au şi lipit afişe pe Sala Sporturilor prin care solicitau conducerii să-i păstreze la echipă pe Darby şi Troupe, consideraţi drept eroi şi vedete la Târgu-Jiu.

    Renunţă la cineva?

    În acest moment, marele semn de întrebare e legat de cum ar putea arăta echipa gorjeană în cazul în care Darby va semna cu Energia. Practic ar trebui să se renunţe la un jucător străin, însă deocamdată nu se ştie la cine. Variantele luate în calcul ar fi Rob Giles sau Brandon Fields, însă cei doi joacă din ce în ce mai bine şi nu pot fi excluşi. E posibil ca până la iarnă să se mizeze pe toţi jucătorii, iar cine nu dă randament să fie exclus.

    Antrenorul absent motivat

    Tehnicianul sârb al Energiei, Slobodan Nikolic a fost absent în ultimele două zile de la antrenamentele echipei sale. „Nu s-a întâmplat nimic cu antrenorul, a fost învoit să plece în Serbia pentru a-şi rezolva nişte probleme urgente”, a declarat şeful secţiei de baschet, Dan Cumpănaşu. În lipsa lui Nikolic de pregătirea echipei s-a ocupat Radu Stroescu, acesta primind programul de antrenament de la antrenorul principal.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: