spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertConcluzia lui Iordănescu: "Am mai bifat un meci fără înfrângere"

    Concluzia lui Iordănescu: „Am mai bifat un meci fără înfrângere”

    Tot Edi Iordănescu a spus: „Ştiam că simpla prezenţă pe teren nu este de ajuns pentru a ne băga în buzunare cele trei puncte”

    Pandurii a avut viaţă grea cu FC Voluntari. O echipă mică ce a pus mari probleme pandurilor. Şi asta nu se întâmplă pentru prima dată, oltenii având în ultimii ani mai multe dureri de cap tocmai contra acestor echipe mai slab cotate decât în faţa adversarilor care o anumită valoare. Pe semne, Pandurii nu ştie să joace contra unor echipe modeste. Însă, la finalul meciului cu Voluntari, antrenorul Iordănescu a văzut partea plină a paharului. „Am mai bifat un joc în care nu am pierdut”, spune Edi Iordănescu.

    sport-01-3

    Greu…

    Nu le-a fost deloc uşor pandurilor să câştige în faţa acestei echipe a lui Gigi Mulţescu. „Au fost multe momente în care s-a apărat jos şi nu am avut spaţii”, spune Iordănescu. Tactica Voluntariului a fost simplă. „Am încercat să facem o strategie cât mai realistă, să închidem culoarele şi să-i surprindem pe contraatac şi faze fixe. Ne-a ieşit în prima parte, dar în loc să fie 0-2 s-a terminat 1-1”, a comentat Gigi Mulţescu. Aşa că în faţa unei apărări aglomerate, târgujienii nu au prea găsit calea spre poarta adversă. În plus, faţă de alte partide, oltenii au dat impresia că nu au forţa de a ajunge la poartă, de a străpunge întreaga această defensivă. În plus a existat şi teama că echipa lui Iordănescu să fi tratat adversarul de sus, să nu fi fost 100% motivaţi, însă toate astea au fost contrazise de Iordănescu. „Ne aşteptam la momente grele şi la o opoziţie importantă. Ştiam că întâlnim un adversar în revenire de formă, venea după o victorie, cu jucători maturi cu experienţă în Liga 1, aşa că ştiam că simpla prezenţă pe teren nu este de ajuns pentru a ne băga în buzunare cele trei puncte. Asta s-a şi întâmplat. Ne aşteptam la un joc dificil pentru că eu i-am urmărit. Mi se pare că această echipă are potenţial, sunt jucători cu experienţă şi care ştiu să gestioneze mai bine momentele de joc. Au avut neşansă, puteau avea mai multe puncte. Au un antrenor cu experienţă bogată în spate şi care a reuşit să îi facă să joace un fotbal bun. Sunt sigur că pot să-şi îndeplinească obiectivul şi alte echipe vor avea dificultăţi în a-i învinge”, a spus Edi Iordănescu.

    Referitor la faptul că echipa gorjeană nu a avut clar viziune în ofensivă, antrenorul a găsit o explicaţie, dealtfel logică. „Dacă alte dăţi am început bine jocurile, acum nu s-a mai întâmplat la fel. A fost acel prim avertisment în care cei de la Voluntari au trimis balonul în bară. Apoi inexplicabil, după un aut, dintr-o zonă închisă s-a ieşit de acolo şi am primit gol. A lipsit clar viziunea, dar a intervenit şi precipitarea din dorinţa de a câştiga. Ne doream foarte mult. Din punct de vedere mintal când învingi Astra, ASA, Viitorul şi pierzi puncte cu echipă aflată în partea a doua a clasamentului este frustrant. Şi-au dorit foarte mult, dorinţa a fost mare, şi de asta îţi pierzi din claritate. Însă e un joc de echipă, două echipe faţă în faţă. Ar fi ideal să marcăm primii şi în primele minute. Dar există un adversar care intră motivat, îşi doreşte”, a mai declarat Iordănescu la conferinţa de presă.

    „Salut caracterul jucătorilor”

    Tehnicianul a avut cuvinte de laudă la adresa elevilor săi. Afirmaţii absolut normale, juste dată fiind situaţia echipei sale care a ajuns la 10 meciuri consecutive fără înfrângere. „Salut foarte tare caracterul jucătorilor. Am reuşit să punem stăpânire pe joc, să jucăm ceea ce trebuie, să avem iniţiativa, să avem un ritm ridicat la construcţie, am împins liniile, am fixat adversarul, am avut un joc de bandă bun, mobilitate, aşa am avut ocazii şi am marcat. La pauză am gestionat altfel momentul de întrerupere. Cei de la Voluntari au rămas periculoşi pe tranziţie, pe contraatac şi asta m-a nemulţumit. Am stat departe de oameni, am avertizat să nu ne pierdem echilibrul şi claritatea pentru că din dorinţa foarte mare de a câştiga ne-am asumat nişte riscuri. Venind golul doi am închis partida. Am mai bifat un joc în care nu am pierdut”, a mai punctat Edi Iordănescu.

    Afectaţi de tragicul eveniment

    Toată suflarea sportivă din România şi-a declarat compasiunea la drama din capitală din Club Colectiv unde peste 30 de persoane au decedat. Şi cei de la Pandurii prin vocea lui Edi Iordănescu au voirbit despre acest tragic eveniment. „Îmi exprim sentimentul de tristeţe referitor la nefericitul eveniment din capitală. Un eveniment tragic. Păcat. Trebuie să fim atenţi în viitor să nu se mai întâmple astfel de nenorociri, să fim mai responsabili şi să ne schimbăm şi mentalitatea. Lucrurile nu sunt normale, iar ceea ce s-a întâmplat este cumplit. În numele tuturor de la Pandurii vreau să transmit că suntem alături de toţi”, a spus Edi Iordănescu.

    „Am întâlnit echipa cea mai în formă a momentului cu un joc foarte elaborat, construcţie şi circulaţie a mingii foarte bună. Un lot bun, câţiva jucători joacă de ani buni împreună. Eram avizaţi. Jocul a fost controlat de Pandurii, logic, noi am contraatacat periculos. Am avut acea ratare la 1-1, a fost momentul psihologic pentru că la 2-1 pentru noi era greu să mai pierdem. Victoria a fost obţinută de echipa care a dominat mai mult, dar ocaziile mai clare le-am avut noi”, Gigi Mulţescu, antrenor FC Voluntari

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: