spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertConsiliul Județean, fără bani în conturi de două luni. Pandurii nu a...

    Consiliul Județean, fără bani în conturi de două luni. Pandurii nu a primit nimic în urma sentinței definitive

    Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu nu a reușit să încaseze niciun leu în urma procesului câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție cu foștii membrii asociații.

    Camilian Floroiu, directorul sportiv al clubului de fotbal Pandurii, a spus la o emisiune de la Tele 3, că singura entitate care nu a depus o solicitare pentru suspendarea executării a fost Consiliul Județean Gorj, dar că două luni de zile nu au existat lichidități: „Nu s-a încasat nici un leu în urma procesului câștigat. Singurul care nu avea o astfel de acțiune era Consiliul Județean Gorj, dar din ce a spus executorul până acum nu au fost găsite lichidități în conturile Consiliului Județean Gorj, ceea ce este greu de crezut că o astfel de entitate are conturile goale timp de două luni de zile“.

    Cereri de suspendare a executării

    CEO, Artego și Consiliul Local Târgu Jiu au depus cereri pentru suspendarea executării.

    „Din discuțiile pe care le-am avut cu administratorul special în februarie 2020, atât Consiliul Local, CEO, cât și Artego, pe lângă faptul că au înregistrat un recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, au înaintat un recurs și la Târgu Jiu prin care au solicitat suspendarea executării până la finalizarea procesului

    Pe 25 martie a fost finalizat procesul și executorul judecătoresc a pus în temă că se vor face aceste executări și au spus că au o suspendare a executării emisă de Judecătoria Târgu Jiu și în acel moment a dat un termen 13 mai la CEO Oltenia și 14 mai Artego pentru a închide acest dosar de suspendare a executării, pentru că procesul s-a finalizat. Abia după asta pot fi executate“, a mai precizat Camilian Floroiu.

    Ce sume trebuie să primească Pandurii

    Cei mai mulți bani îi are de achitat CEO, 6,4 milioane de lei, societatea Artego SA, cu 4,9 milioane de lei, şi Consiliul Local Târgu Jiu, peste 2,8 milioane de lei.

    De asemenea, Consiliul Judeţean Gorj are de achitat către clubul de fotbal Pandurii o sumă de 770.000 de lei, iar Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, peste 516.000 lei.

    David le bate obrazul celor de la Pandurii

    Artego a încheiat o înțelegere cu Pandurii. Astfel, a transferat suma de trei miliarde lei vechi, cu condiția ca echipa să renunțe la orice pretenții, lucru care nu s-a mai întâmplat. Viorel David a trimis o scrisoare deschisă în care-i face reproșuri lui Marin Condescu: „Având in vedere respingerea acțiunii fata de Artego a Tribunalului Gorj și situația extrem de dificila în care se găsea Clubul, respectiv starea de insolvență, lipsa totală a mijloacelor financiare pentru susținerea activității curente și pericolul iminent de intrare în faliment, reprezentanții Clubului si ARTEGO S.A au încheiat un contract de tranzacție la solicitarea disperata a Clubului.

    Prin aceasta Tranzacţie, în schimbul sumei de 300.000 lei,Clubul a renunțat la orice pretenție fata de S.C ARTEGO S.A. Reprezentanții Clubului ne-au asigurat în repetate rânduri că nu vor ataca hotărârea Tribunalului și nu și-au respectat promisiunea. Ulterior (după ce au atacat-o la Curtea de Apel Craiova), s-au angajat că nu vor pune în executare hotărârea în situația în care ne va fi nefavorabilă și, de asemenea, și-au încălcat cuvântul.

    Tranzacția s-a încheiat perfect legal: în formă autentică conform Codului Civil și cu respectarea procedurii prevăzute de legea insolventei numărul 85/2014 (Hotărârea Adunării Creditorilor, publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență). Cu toate că nu există niciun motiv de nelegalitate care sa il indreptateasca sa nu confirme respectiva tranzacţie, judecătorul sindic a procedat exact în acest mod, încălcând acordul de voința al tuturor părților implicate(ARTEGO S.A, reprezentații CLUBULUI creditori)“.

    Camilian Floroiu a făcut următoarele precizări cu privire la această situație: „Din ce am discutat au fost unele discuții prin care să primească o sumă de bani, să se renunțe la acționa în instanță Artego, pentru domni, David a fost unul dintre oamenii care a fost foarte aproape de echipă în cele mai grele momente. Nu s-a ajuns la suma la care se negociase. A fost o sumă de trei miliarde lei vechi, din ce am înțeles, și chiar în aceste condiții au solicitat să iese Artego din acest proces, doar că instanța de la Curtea de Apel Craiova a decis că nu poate ieși deoarece nu poate fi scos un membru asociat care a dat o sumă foarte mică, el având de plătit undeva la 48 miliarde lei vechi. S-a hotărât să nu fie scoasă societatea dina cest proces, iar finalitatea am văzut-o cu toții“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: