spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCreşte Municipalul!

    Creşte Municipalul!

    Lucrările la arena gorjeană sunt în plină desfăşurare, estimându-se ca până în luna iunie 2017 să fie finalizate

    Stadionul Municipal din Târgu-Jiu va fi o bijuterie de arenă. Va fi un stadion cochet, iar târgujienii vor fi invidiaţi pentru această investiţie făcută în buricul oraşului. Costul total al investiţiei se ridică la 20 de milioane de euro, lucrările au demarat efectiv la începutul acestui an şi se vor încheia în vara viitoare. Aşadar, Pandurii va reveni pe Municipal undeva în luna mai-iunie 2017.

    stadion-1stadion-2

    Stadion de patru stele

    Nu ştim sigur dacă vom mai avea echipă de fotbal la Târgu-Jiu şi în luna iunie 20917, dar vom avea un stadion cochet, unul de patru stele şi care poate organiza meciuri de fotbal şi în cupele europene. Este de aşteptat ca şi naţionala de seniori a României să vină să joace la Târgu-Jiu pe o arenă de patru stele şi care îndeplineşte toate cerinţele UEFA. Stadionul este realizat cu fonduri alocate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), valoarea totală ridicându-se la peste 20 milioane de euro. Stadionul va avea o capacitate de 12.500 de locuri, toate acoperite, spaţii administrative, tribună VIP, un hotel cu 40 de camere, clasificat la patru stele şi o parcare subterană cu 150 de locuri.

    sport-002-29Sute de locuri de parcare

    Ieri, directorul tehnic din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu a fost în vizită pe şantierul de pe Municipal. Acesta, însoţit de ziarişti a urmărit care este stadiul lucrărilor, dar şi ce mai este de făcut. „Vor fi amenajate parcări atât în subteran, cât şi în jurul stadionul care vor totaliza în jur de 300 de locuri. Este destul de utilă pentru a realiza fluidizarea traficului în Târgu Jiu”, a comentat Marius Ionescu.

    Dau 2% din valoare

    Tot Marius Ionescu spune că un procent mic din investiţie va fi suportat şi de municipalitate. „Se observă că partea de infrastructură a fost realizată şi se lucrează acum la paertea de acoperiş şi gradene. Primăria Târgu Jiu trebuie să asigure, pe lângă cofinanţarea de 2%, trebuie să mai asigure utilităţile, alimentarea cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturală. aceste lucrări sun parţial efectuate, după care urmează ca, după ce se termină partea de infrastructură, să se facă racordurile către utiliăţi. Sperăm că în mai – iunie se vor încheia lucrările şi se va face recepţia”, a declarat Marius Ionescu.

    stadion-4

    Bun de cupe europene

    Arena gorjeană va fi clasificată la patru stele şi va putea organiza meciuri din cupele europene. Nu vorbim de faza grupelor, ci chiar de fazele superioare ale Europa League. Astfel, dacă stadionul ar fi fost gata de exemplu în vara acestui an, atunci meciul cu Maccabi Tel Aviv s-ar fi jucat la Târgu-Jiu şi nu la Severin. Acum, tot ceea ce trebuie să se întâmple este ca echipa gorjeană să existe şi să performeze calificându-se în cupele europene. O fi vreun vis meciuri de cupe europene la Târgu-Jiu !?

    Gata în mai şi pentru antrenamente

    Din păcate pentru fotbaliştii din lotul actual al echipei, aceştia nu se pot antrena pe terenul central din Târgu-Jiu. Constructorii nu şi-au dat acordul ca fotbaliştii să se poată antrena în mijlocul şantierului, fiind şanse ca această interdicţie să se păstreze până în momentul în care întreaga arenă va fi gata. Aşadar, până în luna mai fotbaliştii de la Pandurii se vor antrena doar pe terenul trei din Complexul Sportiv, un teren subdimensionat, însă care a rezistat intemperiilor din ultimele 12 luni! Revenind la terenul principal, acesta este întreţinut de cei care se ocupă de administraţia Complexului Sportiv. Astfel, zilele trecute gazonul a fost scarificat, un procedeu necesar pentru întreţinere, fiind şi semănat cu îngrăşământ pentru a rezista în perioada de iarnă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: