spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCriză, cuvântul de ordine la Pandurii

    Criză, cuvântul de ordine la Pandurii

    Cu 23 de zile înainte de startul sezonului, Pandurii arată rău

    Viitorul pandurilor este sumbru. Doar cine nu vrea nu conştientizează situaţia în care se află echipa gorjeană. Fiind prinşi pe patru fronturi, târgujienii au viaţă grea în sezonul fotbalistic care va începe peste 23 de zile! Doar atât mai este până ce Pandurii va fi pe teren în primul meci oficial şi va trebui să arate bine. Însă, Pandurii este în criză. Într-o criză totală. În continuare sunt restanţe către jucători pe luni bune, în continuare multe semne de întrebare planează asupra lotului pentru că sunt jucători sub contract care vor cu disperare să fugă de la echipă. În plus, tot în criză pare să fie şi campania de transferuri, însă cel mai probabil Narcis Răducan va aduce 3-4 jucători străini cărora nu le va putea garanta că-şi vor lua banii la timp.

    sport-01-30

    La un pas de colaps?

    Petre Grigoraş a început munca la echipă, însă acum antrenează un nucleu redus de jucători. Din cei prezenţi acum în lot, vreo 7-8 nu vor mai fi şi în lotul echipei în sezonul ce va începe luna viitoare. Vorbim de jucătorii de la echipa a doua, dar şi de Ioan Hora, atacant ce trebuie neapărat vândut pentru a mai da o gură de oxigen echipei. Dacă Hora nu va fi vândut, Pandurii riscă să se sufoce. Angajaţii clubului nu şi-au primit lefurile pe ultimele trei luni, vorbim de salariaţi care iau doar câteva milioane de lei pe lună şi care au acasă familii, datorii şi alte cheltuieli. Şi jucătorii au de încasat bani, însă aceştia au mai încasat bonusuri financiare din premieri. O anomalie să plăteşti mai întâi primele şi să nu achiţi salariile, însă Răducan şi-a asumat această decizie având sprijinul celor care finanţează echipa. Acum, acelaşi preşedinte trebuie să facă rost şi de bani pentru salarii, dar finanţatorii nu dau semne că ar debloca situaţia. Totuşi, Răducan le-a tot făcut „marcaj” şefilor pe la tot felul de manifestări care nu au nicio treabă cu fotbalul, doar-doar îi va determina să facă ceva pentru a debloca situaţia. Până acum, nimic, ceea ce îngreunează situaţia clubului şi face ca viitorul să fie sumbru. Iar vorbele lui Nistor prind contur, vom avea stadion doar pentru a aduce circul pe el! În acest moment, la Pandurii, nu există o strategie pe termen mediu şi lung. Totul pare făcut după ureche, doar pentru a trăi ziua de astăzi. Problema este că atunci când se va trage linie vom căuta răspunsuri la nişte întrebări, însă nimeni nu se va obosi să le dea şi cel mai probabil toţi îşi vor lua mâna de pe echipă. Unii vor pleca la alte echipe, alţii vor spune că asta a fost, iar cei care vor suferii vor fi microbiştii gorjeni.

    Strânşi cu uşa timpului

    Criza financiară de la Pandurii nu mai este o noutate. Acum a intervenit şi o astfel de criză, cea de timp. Cu 24 de zile înainte de debutul campionatului, Petre Grigoraş a preluat o echipă care în acest moment este descoperită total. Nu există o acoperire nici din punct de vedere numeric al lotului, aşa că nu încape vorba de valoare a lotului. Când ai multe posturi descoperite, e clar că ai probleme. Timpul pare să fie acum cel mai mare duşman al echipei, în doar cele 23 de zile până la startul sezonului ar fi multe de făcut. De la transferuri până la omogenizarea echipei, toate astea dau dureri de cap. Cert este că la echipă vor fi aduşi jucători liberi de contract pentru că o echipă cum este Pandurii nu poate da bani pe jucători având datorii la jucători.

    Greu…

    Revenind la fotbal, misiunea de anul acesta a lui Grigoraş este infinit mai grea decât în precedentele mandate. Atunci situaţia era alta, loturi bine făcute, jucători de certă valoare, aşa că Grig a avut de şlefuit anumite „diamante”. Lui Grig i-a fost uşor să lucreze cu un Viera, Chiricheş, Maxim sau Pintilii. Acum, Grig va trebui să lucreze cu tineri sau cu jucători care nu se ridică la valoarea celor enumeraţi mai sus. Rămâne şi semnul de întrebare, cine îi va plăti pe aceşti jucători dacă nu se găsesc alţi finanţatori care să încerce să suplinească absenţa CEO?

    „Prioritățile sunt altele. Propunerea conducerii de la Pandurii pe care mi-au făcut-o mie se referă la o durată de 2 ani de mandat. Probabil în zilele următoare o să și semnăm actele, dar sincer, întâi aș vrea să semnăm cu vreo 5-6 jucători noi! E clar că, la câți jucători au plecat, pe toate posturile, trebuie să acoperim echipa. Ideal ar fi să luăm tot zece înapoi, dar eu unul m-aș mulțumi și cu minim cinci. În primul rând vreau un fundaș central de picior drept, un om pentru fiecare bandă, un mijlocaș central coordonator și cel puțin un atacant, mai ales dacă va pleca Hora. Sper să reușim să-i aducem, în ciuda problemelor financiare pe care le cunoașteți și dumneavoastră”, Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: