spot_img
7.8 C
Târgu Jiu
marți, martie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCSM Târgu Jiu a fost învinsă de CSU Sibiu. Cu cine se...

    CSM Târgu Jiu a fost învinsă de CSU Sibiu. Cu cine se bate pentru evitarea retrogradării

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat, sâmbătă, 28 ianuarie, pe terenul echipei CSU Sibiu, scor 59-79. Meciul a contat pentru ultima etapă din Conferinţa A a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Shamiel Stevenson şi Thomas Kottas au fost cei mai buni marcatori ai grupării gorjene, cu 14 puncte fiecare.

    CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul ”5”: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Noam Weinberg, Thomas Kottas şi Octavian Ilie.

    Primul sfert din Sala ”Transilvania” a fost unul de coşmar pentru echipa lui Kresimir Basic. Sibiul a dominat clar primul act şi a terminat cu +15 pe tabelă, scor 23-8, un avantaj care avea să-i coste scump pe baschetbaliștii grupării în economia finală a jocului. Sfertul doi a fost unul mult mai echilibrat, în care gorjenii s-au apărat mult mai bine şi au fost ceva mai incisivi pe fază ofensivă. Actul doi s-a terminat la egalitate, scor 16-16. Sfertul trei a fost unul destul de echilibrat în ceea mai mare parte a timpului, dar cu un final mai bun pentru gazde, care şi-au  adjudecat şi secvenţa a treia a meciului cu 24-17. Ultimul sfert a fost unul în care gorjenii au alergat să reducă din diferenţa de pe tabela de marcaj. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat sfertul de final cu 18-14, dar a pierdut confruntarea din Sala Transilvania din Sibiu, scor 79-59 pentru gazde.

    Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu, a spus că începutul de meci a contat foarte mult în stabilirea echipei câștigătoare: „Am lăsat echipa adversa să intre în joc așa cum și-au dorit, fără să fim concentrați în apărare și cu foarte puține reușite, iar când am încercat să jucăm ceva a fost prea târziu”.

    Cu cine va juca CSM Târgu Jiu pentru evitarea retrogradării

    CSM Târgu Jiu şi-a aflat şi adversarii din partea a doua a campionatului, după stabilirea clasamentului final din Conferinţa B. Echipa noastră se va lupta pentru menținerea în Liga Națională cu CSM Galați, CSA Steaua București, CSM Focşani și ABC Laguna București. CSM Târgu Jiu va intra în faza a doua a campionatului cu 2 p și va juca cu ultimele patru clasate în Conferinţa B.

    CSM Galați(12p), CSM Ploiești (10p), CSA Steaua(10p), CSM Târgu Mureș(8p), CSM Focșani(4p), Miercurea Ciuc(4p), CSM Târgu Jiu(2p) și Laguna București(0p) sunt cele opt echipe care formează grupa ce luptă pentru menținerea în Liga Națională. După cele opt etape din faza a doua a campionatului se va face un clasament în 8, iar apoi se va juca în sistem încrucișat, locul 1-8, locul 2-7, locul 3-6, locul 4-5. Învinsele vor juca barajul de menținere în Liga Națională, în sistemul cel mai bun din 5 jocuri, cu mai multe partide pe terenul echipei mai bine clasate.

    În faza a doua a campionatului, CSM Târgu Jiu va disputa primul meci în deplasare, pe terenul echipei CSM Galați (4 februarie), iar în etapa a-II-a, în primul meci pe teren propriu, CSM Târgu Jiu va juca cu Steaua București, pe 8 sau 9 februarie.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: