spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDebut în campionat cu un singur scop: SUCCES-ul !

    Debut în campionat cu un singur scop: SUCCES-ul !

    Energia nu are voie să facă vreun pas greșit în meciul cu Pheonix Galați

    Sezonul baschetbalistic a început la baschetul masculin românesc prin disputarea a două jocuri contând pentru Cupa României. În acest week-end începe însă Liga Națională, acolo unde Energia are cel puțin de apărat locul 3 ocupat în stagiunea trecută. Acum, cei de la Energia, deși nu o declară, vor să atace titlul național, acesta fiind mesajul finanțatorilor, așa că orice meci poate conta în economia finală a clasamentului. Debutul în Liga Națională pare ușor, însă gorjenii suflă și-n iaurt pentru a nu avea surprize neplăcute. Însă, dacă te temi și de o nou promovată, atunci nu ai cum spera să termini în top.

    Nu-s de speriat !

    sport-02-2Phoenix Galați este o echipă antrenată de Florin Nini, cel care a trecut și pe la cârma echipei din Târgu-Jiu, însă unde nu a rezistat prea mult. Totuși, Nini a rămas în istoria Energiei, așa că meciul se anunță a fi unul special fiind primul pe care Nini îl va juca din postura de adversar contra echipei oltene. Însă, indiferent cât de mult își va dori Nini să se răzbune pe Energia pentru că finanțatorii l-au dat afară, echipa lui Antonis Constantinides nu are voie să o comită, așa că trebuie să se impună în mod evident. „Există un respect din partea noastră atât pentru jucători, cât și pentru antrenorul de acolo, care este un antrenor bun și experimentat. Din ceea ce am văzut din meciurile pe care le-au disputat în cupă împotriva celor de la U BT Cluj, Galațiul este o echipă dificil de învins. Este o echipă a cărei filosofie de joc este foarte periculoasă pentru orice echipă care nu este concentrată pe parcursul celor 40 de minute de joc. Noi nu avem altă opțiune decât să ne adaptăm la această situație și să fim concentrați pe toată durata meciului. Vom avea răbdare în jocul nostru de sâmbătă și dacă vom avea performanțele noastre normale cred că putem câștiga acest meci. Dacă nu suntem serioși s-ar putea să avem unele probleme. Dar din moment ce ne gândim să terminăm în primele patru nu avem niciun fel de scuză dacă pierdem un astfel de meci pe teren propriu”, a comentat Antonis Constantinides.

    Fortăreața Târgu-Jiu

    Mai mult, tehnicianul oltenilor spune că la Târgu-Jiu nu trebuie să câștige decât o singură echipă meci de meci: Energia. „Sunt sigur și optimist că echipa pe care am construit-o în vara acestui an se va lupta și va atinge poziții înalte. Sunt sigur că cele două rezultate împotriva Timișoarei arată multe despre abilitatea și calitatea jucătorilor Energiei. sigur că odată cu începerea campionatului toată lumea va crește și vom debuta pozitiv. Nu vrem să se întâmple ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la debut, când am pierdut cu Craiova. Din moment ce obiectivul nostru este clasarea în primele patru și să ne luptăm pentru campionat un astfel de meci pe teren propriu trebuie să-l câștigăm cu siguranță. Pentru încă un sezon ținta noastră și în special pe teren propriu este să câștigăm toate meciurile și dacă va amintiți, anul trecut am avut doar două înfrângeri pe teren propriu, acela cu Craiova și cel cu Brindisi, în acre nu eram atât de interesți de meciul respectiv. În acest an avem în mintea noastră și în special pe teren propriu să nu lăsăm nicio echipă din România sau din Fiba EuroCup să câștige aici”, a mai spus Antonis Constantinides.

    „Este un pic cam devreme să spunem că suntem pregătiți 100%, dar suntem pregătiți într-un procentaj destul de mare să începem pozitiv campionatul. În aceste șase săptămâni de pregătire și meciuri amicale am încercat să lucrăm multe ore, atât din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere fizic. Sâmbătă trebuie să arătăm care este rezultatul după munca depusă în perioada de pregătire. Deja ne-am arătat unele abilități în cele două meciuri din cupă împotriva Timișoarei și sperăm să fim cu un pas înainte la debutul în campionat contra echipei din Galați. Așteptăm fanii să vină din nou la sală să ne susțină ca de fiecare dată. Primim energie de fiecare dată din partea lor, energie de care avem nevoie”, Antonis Constantinides, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: