spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDnepr, adversar de calibru pentru Pandurii

    Dnepr, adversar de calibru pentru Pandurii

    Despre Dnepr prea multe nu ar fi de spus. Deja târgujienii au luat un prim contact cu adversarii din Ucraina, în primul meci din grupa ucrainienii reuşind să se impună la Cluj cu scorul de 1-0. Astfel, misiunea la Dneprpetrovsk se anunţă foarte dificilă. „Ne jucăm şansa noastră, avem şansa a doua dar nu vom fi o pradă uşoară. Este o diferenţă între noi ei şi, dar cu toate astea ne jucăm şansa”, spune Eugen Pârvulescu.

    „Sunt tari”

    Oficialii de la Pandurii recunosc că adversara de astăzi este una foarte puternică. „Noi ne-am depăşit condiţia prin calificarea în grupe. Aici am dat peste echipe din ţări cu fotbal dezvoltat, Italia, Portugalia şi Ucraina. Am avut adversari tari, dar cu toate astea nu cred că ne-am făcut de râs”, a mai comentat Pârvulescu. Acesta susţine că Dnepr poate ajunge în acest sezon să câştige trofeul Europa League. „Au toate atuurile să triumfe. Sunt o echipă bine organizată, au buget, jucători de valoare, sunt din lumea bună a fotbalului european”, a mai declarat şeful pandurilor.

    Sunt mult peste noi

    Trebuie să recunoaştem că între Pandurii şi Dnepr este o mare diferenţă în favoarea adversarilor noştri. Ca şi valoare nu prea contăm, pentru că lotul lui Dnepr este cotat la 90 de milioane de euro în timp ce al pandurilor este cotat la aproape 18 milioane de euro. Vedeta celor de la Dnepr este Konoplyanka, jucător care valorează cam cât lotul pandurilor, 15 milioane de euro. Noi nu ne putem lăuda cu jucători având cote de piaţă de milioane de euro, Matulevicius fiind cel mai bine cotat cu 1,3 milioane de euro. De la Dnepr sunt chemaţi la naţională frecvent şase jucători, iar asta spune multe. În schimb, de la Pandurii doi jucători sunt chemaţi la naţionale, ambii străini, Matulevicius şi Sipo Bohale. Trebuie amintit şi faptul că în lotul celor de la Dnepr se află şi un român, culmea, fost pandurist. Alex Vlad a jucat în primul meci dintre Pandurii şi Dnepr, şi nu a avut emoţii. Mai mult, cei de la Dnepr vor conta şi astăzi pe fundaşul stânga, aşa că va fi din nou adversarul pandurilor. Alex Vlad a plecat în Ucraina de la Pandurii în vară pe suma de 1,5 milioane de euro, bani viraţi dintr-o singură tranşă în contul gorjenilor, ceea ce spune iarăşi multe despre forţa financiară a celor de la Dnepr.

    Ramos plătit regeşte

    O altă comparaţie putem face şi la cei care conduc echipele din punct de vedere tehnic. Cristi Pustai este un tehnician cunoscut în România, însă cel de pe banca adversă este un nume în lumea întreagă. Junade Ramos este un tehnician cu firmă, un nume greu în lumea antrenorilor. Spanionul are în palmares trofee pe care alţii doar visează să le atingă, două Cupe UEFA cu Sevilla, dar şi o Super Cupă a Europei. În cv-ul lui Ramos sunt trecute şi echipe grele, gen Tottenham sau Real Madrid. Antrenorul spaniol a fost convins din punct de vedere financiar să preia Dnepr, spaniolul fiind plătit cu cinci milioane de euro pe an. În aceeaşi perioadă, Cristi Pustai câştigă la Pandurii 120 de mii de euro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Prins furând

    „Jefuit” de soție

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: