spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDuel pentru supremație în Liga 1

    Duel pentru supremație în Liga 1

    Dacă bat, gorjenii ajung în topul Ligii 1, o super performanță pentru Iordănescu și echipa lui

    E derby la Severin. Cine și-ar fi putut închipui că în ultima etapă a turului Pandurii și Viitorul se vor lupta în meci direct pentru un loc pe podium în Liga 1? Mai nimeni nu putea anticipa la debutul sezonului că cele două echipe care vor juca vineri seara la Severin se vor bate în ultima etapă pentru a termina pe podium. Ei bine, s-a ajuns în această situație, iar Pandurii are planuri mari: vrea să termine pe podium, ceea ce înseamnă victorie contra Viitorului. Până acum, doar o dată echipa olteană a mai terminat turul pe podium în Liga 1, în acel sezon în care a și devenit vicecampioană a României.

    sport-01-2

    Ținta: 3 puncte

    Pandurii și Viitorul sunt două echipe bune ale campionatului, semn că în cele 12 etape cele două echipe au pierdut în total doar trei meciuri dintr-un total de 24 de partide cât au jucat împreună cele două echipe în acest campionat. Atât Pandurii cât și Viitorul au același obiectiv, clasarea la finele sezonului regulat pe primele 6 locuri. „De când am venit aici am spus următorul lucru: sunt plătit pentru a îndeplini nişte obiective, cum le îndeplinesc e problema mea. Indiferent ce se întâmplă în ultima etapă terminăm turul pe un loc de play-off şi contează acest lucru”, a comentat Edi Iordănescu. Tehnicianul pandurilor știe una și bună, vrea maxim de la fiecare meci indiferent pe cine are în față. „De principiu ne propunem 3 puncte pentru că jucăm acasă, chiar dacă adversarul a pierdut un singur joc pe terenul Stelei. Credem că putem câștiga cu Viitorul, ne propunem asta și abordăm meciul în acest fel. La ora jocului și în funcție de momentele jocului putem să schimbăm strategia din mers”, a comentat Edi Iordănescu.

    Adversar greu de bătut

    Pentru târgujieni, meciul cu Viitorul este unul foarte greu, lucru confirmat și de Edi Iordănescu. „În acest week-end închidem turul campionatului şi ne dorim să o facem cu fruntea sus, aşa cum a fost şi acest tur de campionat, sigur cu multe dificultăţi dar cu un parcurs mai mult decât mulţumitor. Întâlnim nu doar o echipă, ci un proiect. (…) Au un parcurs foarte bun, dar asta nu ne serie cu nimic, noi vom aborda jocul cu multă încredere şi ne propunem să scoatem maxim. Este un examen greu, însă sunt sigur că la ora jocului vom fi pregătiţi. Chiar poate luat un pic de val m-aş fi grăbit să îi numesc revelaţia turului, însă dacă stau puţin şi mă gândesc, în cazul unui succes al Pandurilor, am fi la egal de puncte şi având şi victoria în jocurile directe am putea noi să fim numiţi revelaţia acestui tur”, a mai spus Iordănescu. În plus, antrenorul pandurilor apreciază evoluția echipei patronată și antrenată de Gică Hagi. „Sigur că e de lăudat ce se întâmplă acolo, au găsit şi partitura potrivită şi mă refer la această combinaţie între tinereţe şi jucători mai experimentaţi, care reprezintă nişte piloni pentru această echipă şi automat accelerează procesul de creştere şi de maturizare a copiilor care sunt produşi în această pepinieră care e în spatele echipei. Abordăm cu entuziasm, cu încredere, ne dorim să învingem o contracandidată la play-off pentru că este obiectivul despre care vorbim. Sperăm ca la ora jocului să fim aşa cum trebuie şi cu un joc care să mulţumească şi să aducă şi un rezultat aşa cum noi aşteptăm”, a spus Edi Iordănescu.

    Meci pentru viitor

    Partida de vineri seara de la Severin este una importantă pentru configurația finală a clasamentului în Liga 1, și asta chiar dacă ne aflăm la jumătatea sezonului regulat. „Noi stabilim un punctaj minim pe care trebuie să-l atingem și am făcut punctajul pe care trebuie să-l atingem ca să intrăm în play-off, dar neavând în spate un istoric pe care să-l uităm credem că având 38 de puncte ne asigură intrarea în play-off. Ne-am propus un punctaj pentru prima parte pe care l-am depășit, mai avem o etapă din care vrem să scoatem maxim”, a mai spus Edi Iordănescu.

    „Nimeni nu este de neînvins, trebuie să pregătim foarte atent jocul, sunt o serie de lucruri pe care trebuie să le înţelegem, le vom analiza şi vom încerca în zilele care ne-au mai rămas. Am început încă din prima zi a săptămânii să pregătim acest joc, sperăm să reuşim să le anihilăm punctele forte şi să-i surprindem, pentru că, ca şi orice altă echipă, au vulnerabilităţi”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: