spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDupă Răducan, potopul…!?

    După Răducan, potopul…!?

    Din păcate la echipa de fotbal Pandurii nu a existat o strategie pentru viitorul echipei, jucătorii importanţi fiind aduşi doar pentru un sezon!

    Narcis Răducan este unicat printre şefii pandurilor. Nici Marin Condescu, Eugen Pîrvulescu sau Mihai Prunariu nu au procedat la o manieră de-a conduce echipa aşa cum o conduce actualul şef, Răducan. Doar sub mandatul lui Răducan primele au prioritate în faţa salariilor, doar în mandatul lui Răducan fotbaliştii au fugit de la echipă fiind afectat grav bugetul şi tot acum sub bagheta acestui conducător se poate spune că nu există o strategie de viitor a echipei. Mai exact, Răducan a decis să transfere jucători buni, însă doar pentru un sezon fără a-l interesa prea mult viitorul clubului. De ce să nu aduci jucători buni şi să semnezi cu ei pe 2-3 sezoane şi la un moment dat să încerci să-i vinzi pentru a avea resurse clubul? O întrebare logică.

    sport-01-28

    Pentru ce-şi ia banii?

    Narcis Răducan are veleităţi clare de director sportiv. Are ochi la jucători, însă la partea cu condusul unui club de fotbal nu pare să aibă succes. Cu el în frunte, Pandurii se duce glonţ spre groapă, iar acest om va avea curajul la un moment dat când echipa va muri să spună că nu a fost vina lui. Omul are un contract beton, îşi ia prime, are şi un salariu fabulos pentru ceea ce se întâmplă în club, la care se adaugă şi alte privilegii. Vrea să pară că el are doar drepturi, nu şi obligaţii. În plus, Răducan aşteaptă acum ca membrii asociaţi să salveze echipa, şi el bine mersi să rămână mare şef peste un club în care puţini angajaţi îl mai au în graţii. Însă este problema omului cum se comportă prin club, ideea este că Răducan trebuie să facă şi lucruri pentru a-şi merita banii. Că transferă jucători, iată că este plătit prin comisioane legal şi stipulate în contract, deci nu are treabă cu salariul său de bază. Atunci pentru ce îşi ia salariul acest manager dacă pentru a se ocupa de transferuri are bonusuri speciale, iar de adus alţi bani din contracte de publicitate nu a avut succes? Răducan este plătit din banii noştri, şi tocmai de aceea avem dreptul de-a vedea exact de ce primeşte acest om un ditamai salariu.

    Regulile lui Răducan

    Problema nu este la Răducan, ci la cei care îl susţin pe actualul şef al pandurilor. Din păcate pentru echipă, Răducan a condus după reguli bune doar pentru o parte, cea a jucătorilor, afectând clubul. Condescu, Pîrvulescu şi Prunariu nu au adus jucători pe perioade scurte de timp aşa cum face Răducan. Primii trei au adus jucători buni sau nu pentru perioade de 2-3 ani, unele transferuri au fost veritabile ţepe, dar ce contează asta dacă şi alte mutări s-au dovedit a fi inspirate? Răducan a adus jucători pe perioade scurte de timp, acei fotbalişti au jucat şi joacă în continuare pentru echipă, dar nu pot fi şi valorificaţi în bani pentru contul clubului.

    În plus, deşi s-a lăudat că a făcut cea mai tare campanie de transferuri din Liga 1, ce jucători poate vinde Pandurii în vara viitoare dintre cei aduşi!? Ce jucători pot aduce bani în contul echipei la vânzarea acestora!? Ar trebui să-l intereseze tare mult pe Răducan pentru că legal îşi ia bani din transferuri şi nu i-ar strica încă o sumă de bani în contul său personal, un bonus de performanţă. Pe Răducan l-a interesat tare mult prezentul, a vrut să demonstreze că poate face echipă care să se bată la primele locuri, şi nu a mai ţinut cont de principalul scop al clubului gorjean, cel de-a produce bani din transferuri. Ţucudean a venit pentru un sezon, Sînmărtean la fel, Obodo şi el pentru un sezon. În schimb, Voiculeţ şi Herea au semnat pe doi ani, însă fără a-i jigni pe cei doi e greu de crezut că aceştia vor fi vânduţi de Pandurii! Chiar Răducan s-a chinuit să explice de ce a adus jucători pe un sezon. „În fotbalul românesc totul se discută pompieristic şi se semnează contracte mai degrabă pe un an. Şi noi suntem una dintre echipele care am preferat această variantă din mai multe motive. Am luat jucătorii gratis, nu am dat niciun ban pe ei, în condiţiile în care nu ştii ce se va întâmpla peste câteva luni nu poţi să-i oferi un viitor clar fotbalistului. Şi nu în ultimul rând să profiţi la maxim de valoarea jucătorului, dau ca exemple pe Săpunaru, Ropotan, anul acesta Ţucudean. Dacă nu-i convingi să semneze pe o perioadă mai lungă, încerci cel puţin să-ţi îndeplineşti obiectivele cu ei. Dacă ar fi semnat pe o perioadă mai lungă, ar fi cerut mai mulţi bani”, a declarat Răducan. Ei bine, uită acest manager că rolul lui este să ajute clubul şi financiar, nu doar sportiv!

    Găuri greu de acoperit

    Revenind la ce spunea Edi Iordănescu, tragem o mică concluzie. „Jucătorii sunt patrimoniul clubului”, spunea cel care are meritul de-a fi dus echipa pe locul 3, omul care a ştiut să motiveze vestiarul. Ei bine, Pandurii a pierdut din „patrimoniu”, Nistor, Anton, Mrzljak sau Droppa fiind găuri făcute în contul clubului de care Răducan nu este străin. Jucătorii aceştia care aveau o anumită cotă de piaţă nu au adus bani în contul clubului, iar Răducan trebuie să dea explicaţii corecte. Aceşti fotbalişti au fost pierduţi de Pandurii, iar Narcis Răducan trebuia să dea socoteală în faţa acţionarilor. Bineînţeles că acţionarii, oameni care au şi alte griji pe cap nu s-au interesat prea tare de situaţia din club, aşa că l-au lăsat pe Răducan să managerieze el clubul aşa cum se pricepe. La o adică e doar om de fotbal, nu şi el nu fură aşa cum… alţii!

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: