spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut și ultimul meci de...

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut și ultimul meci de verificare

    Se anunță un sezon foarte dificil pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu, care a pierdut și ultimul meci de verificare din presezon, disputat miercuri, 21 septembrie, în deplasare, împotriva formației Dinamo București.

    Formaţia bucureşteană s-a impus cu 94-63. Meciul s-a disputat în cadrul Cupei Dinamo şi a fost ultimul test de pregătire al grupării gorjene înainte de debutul într-o nouă ediţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

    CSM Târgu Jiu a pierdut toate partidele de verificare.

    CSM Târgu Jiu, dominat de Dinamo

    Primul act a fost unul destul de echilibrat, dar cu un uşor plus pentru formaţia dinamovistă, care a încheiat primele 10 minute de joc cu 5 puncte avans pe tabelă, scor 18-13. Şi actul doi a început într-o notă de echilibru, însă Dinamo a avut câteva momente bune de joc şi s-a desprins pe tabelă. Gazdele şi-au trecut în cont şi actul doi cu 26-15 şi au intrat la cabine cu un avantaj destul de consistent, scor 44-28. Gorjenii nu s-au regăsit nici după pauză, în timp ce formaţia bucureşteană şi-a mărit constant avantajul pe tabelă. A fost un sfert dominat de Dinamo, care a ajuns la 74-43 pe tabelă, înainte de actul decisiv. Ultimul sfert a fost unul echilibrat, încheiat la egalitate, 20-20, dar scorul final a fost unul favorabil gazdelor, 94-63. S

    Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator din tabăra gorjeană cu 14p marcate, fiind urmat de Dylan Frye, cu 12 p şi Andrey Agafonov cu 10p. Dintre jucătorii români, cel mai în formă la acest meci a fost Andrei Gheorghe, care a reuşit 8p.

    Baschetbalist american, în probe la CSM Târgu Jiu

    Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Gerard Davis, jucător testat în acest meci de Claudiu Alionescu şi staff-ul său, în vederea cooptării lui în lot pentru sezonul care stă să înceapă. Acesta a petrecut aproape 21 de minute pe parchet, în care a avut 2/6 de la 2p şi 4/6 de la linia de libere, 8 puncte marcate şi un indice de +2 la eficienţă.

    „Ar fi trebuit să fie alături de noi pe toată perioada meciurilor amicale, dar, din păcate, unele probleme au întârziat venirea lui aici. Este un combo guard, jucător de poziție 2-1, care în ultimii doi ani a jucat în Albania. A sosit acum două zile la Târgu Jiu, iar pentru primul meci și două antrenamente efectuate cu echipa, cred că s-a descurcat decent. Vom vedea zilele următoare dacă vom continua colaborarea sau nu”, a spus Claudiu Alionescu despre jucătorul american.

    Gerard Davis s-a născut pe 17.06.1996, în Las Vegas, Nevada, USA. Şi-a început junioratul la Canyon Springs High School, iar în 2018 a debutat la seniori în NCAA pentru New Mexico Highlands. În 2020 a luat drumul Europei şi a ajuns în Superligă, campionatul Albaniei, la Kamza Basket Tirana, unde a petrecut ultimele două sezoane. Oficialii grupării gorjene vor lua o decizie zilele următoare privind colaborarea cu jucătorul american.

    „Sunt multe de pus la punct“

    Claudiu Alionescu, antrenorul principal CSM Târgu Jiu, a spus că diferența de scor a fost făcută de atacurile pierdute: „Un ultim test înaintea sezonului, împotriva unei echipe despre care spuneam chiar înante de meci că va fi una de top în acest sezon. Este clar că avem probleme majore în ceea ce privește mingile pierdute. Puncte multe primite pe contraatac. Sunt multe de pus la punct, iar sezonul se aproprie destul de repede”.

    Pentru gruparea gorjeană a fost ultima partidă de verificare din presezon. Pe 28 septembrie începe noua ediţie a LNBM 2022-2023. CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu CSM Târgu Mureş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: