spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu, aproape de o mare surpriză

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu, aproape de o mare surpriză

     

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a fost aproape de a realiza o mare surpriză și să învingă pe teren propriu una dintre cele mai bune echpe ale campionatului, CSM Oradea.

    Formația gorjean a pierdut confruntarea după ce a fost nevoie de prelungiri. Meciul s-a terminat cu scorul 79-87. Scorul pe sferturi a fost 12-19, 21-19, 17-9, 25-28, 4-12.

    În faţa unui public numeros, CSM Târgu Jiu a cedat cu greu în faţa unei echipe mult mai experimentate, care se luptă an de an pentru titlu şi care reprezintă România în cupele europene. CSM Târgu Jiu a reușit, în anumite momente ale meciului, să-și domine adversarul, dar experiența unor meciuri importante și-a spus până la urmă cuvântul.  Ambele echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. În ciuda înfrângerii, CSM Târgu Jiu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

     

    CSM Târgu Jiu a egalat în ultima secundă

     

    Jordanco Davitkov a început meciul din Sala Sporturilor cu următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Ahmed Bashir, Malik Morgan şi Octavian Ilie. CSM Târgu Jiu a început curajos meciul în fața mult mai experimentatei formații din Oradea și a condus cu 8-3. Echipa din Oradea a revenit și a încheiat în avantaj primul sfert cu 19-12.

    Tot echipa oaspete a început mai bine repriza a doua, dar CSM Târgu Jiu a revenit și a reușit să intre la vestiare cu o diferență de doar 5 puncte față de echipa oaspete, 38-33.

    CSM Târgu Jiu începe în forţă sfertul 3 cu Kevin Allen, Malik Morgan şi Titus Nicoară la finalizare şi ajunge la doar o posesie distanţă de Oradea, care continua să conducă, scor 41-39. CSM Târgu Jiu a reușit să conducă chiar și cu 5 puncte, iar în sfertul final a avut o diferență de 3 puncte, 50-47.

    CSM Târgu Jiu începe mai bine ultima repriză și reușește să se desprindă la 8 puncte. Oaspeţii reuşesc să revină în joc şi se apropie la doar un punct, scor 67-66, la jumătatea sfertului patru. Mai mult, orădenii trec în avantaj, dar Kevin Allen egalează situaţia, scor 69-69. „Tot cu reuşitele lui Kevin Allen se ajunge la 72-71. Oradea punctează prin Markovic şi Holt şi trece din nou la conducere, 75-72. Cu mai puţin de 10 secunde rămase din meci, Jordanco Davitkov cere time-out pentru a pregăti ultimul atac al echipei sale. La reluare, gorjenilor le iese schema de joc şi omul meciului, Malik Morgan, găseşte, în ultima secundă, lovitura serii, şi aruncarea pe sirena ce anunța finalul timpului de joc. O aruncare de 3p care egala situaţia pe tabelă, 75-75, şi trimitea meciul în overtime, totul într-o atmosferă senzaţională în tribune“, se prezintă pe site-ul clubului.

    CSM Târgu Jiu a început bine repriza de prelungiri, dar experiența echipei vizitatoare și-a spus cuvântul.

    Malik Morgan a fost cel mai bun om de la CSM Târgu Jiu, reușind 24 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, în timp ce Kevin Allen a adăugat 22 puncte, 15 recuperări pentru Târgu Jiu.

     

    Antrenor: „Este păcat că nu am câștigat împotriva Oradei“

     

    Jordanco Davitkov, antrenorul principal al echipei CSM Târgu Jiu, a spus că echipa din Oradea a fost mult mai experimentată: „Este păcat că nu am câștigat împotriva Oradei. Am făcut un meci bun în defensivă în a doua parte a meciului. Oradea este o echipă care joacă în cupele europene și noi am făcut un meci destul de bun. După pauză au putut să folosească mai mulți jucători străini, Richard având pașaport românesc. Un alt avantaj a fost că au avut mai multe meciuri europene de acest fel. Mulțumim suporterilor care au fost prezenți la meci și pentru atmosfera creată“.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: