spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu l-a transferat pe cel mai bun...

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu l-a transferat pe cel mai bun marcator al primei ligi olandeze

    Oficialii grupării gorjene au ajuns la o înțelegere cu baschetbalistul american Xavier Cannefax. Acesta a semnat cu CSM Târgu Jiu o înțelegere valabilă pentru sezonul 2022-2023.

    Cannefax, jucător de pozițiile 2-1, are în carieră un titlu de cel mai bun marcator al primei ligi olandeze, în 2020, pe când juca la Apollo Amsterdam. Americanul sosește din Kosovo Basketball Superleague, de la KB Prizreni, acolo unde a jucat în ultimii doi ani.

    „Xavier Cannefax este un combo guard de poziție 2-1. Este un jucător care împinge foarte bine jocul pe tranziție și un foarte bun apărător. Va ajunge săptămâna asta la Târgu Jiu. Să vedem însă în ce forma fizică va fi și cât de repede vom putea să-l integrăm în sistemul nostru de joc”, a spus Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu.

    A venit în Europa în anul 2018

    Xavier Cannefax s-a născut pe 22 septembrie 1989, în Salem, Oregon. A absolvit Universitatea Warner Pacific din Portland, Oregon și a jucat pentru echipa Warner Pacific până în 2018. Tot în 2018 a venit în Europa, unde a semnat cu gruparea suedeză Uppsala Basket. După sezonul petrecut în Suedia, în 2019 a plecat în Qatar, unde a evoluat la Al Rayyan Doha, dar nu a stat foarte mult acolo și a revenit în Europa, la  Apollo Amsterdam, în Dutch Basketball League (DBL), prima ligă olandeză. În 2020, la capătul unui sezon de excepție cu Apollo Amsterdam, Cannefax și-a trecut în palmares titlul de cel mai bun marcator al primei ligi olandeze. A urmat transferul în Kosovo, la KB Prizreni, unde a jucat în ultimele două sezoane, 2020-2022.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: