spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEdi Iordănescu a lăsat Pandurii!

    Edi Iordănescu a lăsat Pandurii!

    Tehnicianul s-a decis să nu continue proiectul de la Târgu-Jiu

    Mulţumim, Edi Iordănescu! Antrenorul care mai întâi a salvat echipa de la retrogradare şi apoi a dus-o pe podium în Liga 1 s-a decis să nu mai continue la Târgu-Jiu. Povestea s-a terminat. Edi Iordănescu şi-a luat rămas bun de la Pandurii. Tehnicianul a făcut anunţul despărţirii de Pandurii, o mutare şoc şi care ar putea avea repercursiuni în parcursul ulterior al echipei.

    sport-01-21

    Mesajul lui Edi

    Edi Iordănescu a avut un mesaj ferm în care a dorit să sublinieze faptul că ar fi vrut să continue, însă neavând garanţii nu a riscat. „Am decis să nu mai prelungesc contractul cu Pandurii Târgu-Jiu. Deşi mă încearcă un sentiment de regret imens, pentru că e în spate o muncă de un an şi jumătate încununată cu o prezenţă europeană, pentru că am cunoscut oameni deosebiţi, pentru că am făcut performanţă împreună, pentru că am trăit momente frumoase la Târgu-Jiu şi în mod special pentru că dezamăgesc suporterii care sigur aşteptau continuitate, cred totuşi că e decizia corectă. Latura financiară a făcut să se destrame o echipă frumoasă pe care am construit-o împreună cu Narcis şi factorii de decizie. Sunt un antrenor care se ghidează după principii şi cred că trebuie început un alt proiect în alte condiţii, cu alte obiective şi probabil cu alţi oameni implicaţi. De aceea nu-mi rămâne decât să mulţumesc factorilor de decizie, conducerii administrative, jucătorilor, suporterilor şi tuturor celor care au fost implicaţi în proiectul Pandurii, să urez mult succes clubului în continuare şi să asigur toţi târgujienii că Pandurii va rămâne mereu în inima mea! Hai Pandurii!”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu. Şi şeful pandurilor, Narcis Răducan i-a mulţumit lui Edi Iordănescu. „Toate felicitările pentru ceea ce a făcut Edi într-un an şi jumătate. A ridicat echipa din zona retrogradării şi a adus-o pe o poziţie de gală, turul 3 în Europa League. Din păcate a spus „NU” continuării în condiţii speciale, a luptei şi cu problemele şi realităţile întregului fotbal românesc. Îi doresc să plece într-un campionat unde nu există această uzură mentală care l-a marcat aici. În două zile vom anunţa noul antrenor pe care suporterii noştri îl vor susţine la fel de intens. În cel mai scurt timp vor veni antrenori şi jucători cu entuziasm şi dornici să lucreze la acest nivel, să continue munca începută de Edi”, a fost mesajul lui Narcis Răducan.

    A fost bun!

    Edi Iordănescu a fost adus la Târgu-Jiu mai mult în disperare de cauză. Şefii echipei, finanţatorii şi-au zis să rişte şi să-l pună pe Edi Iordănescu, un debutant în Liga 1, antrenor principal. Un risc care într-un final a fost unul câştigător. În cele 59 de meciuri în care a stat pe banca pandurilor, Edi Iordănescu a reuşit să impună echipei un stil propriu, marcă înregistrată Iordănescu. Astfel, Pandurii şi-a câştigat un stil propriu, a devenit o echipă bună a campionatului, dar mai ales a dovedit că şi în condiţii vitrege această echipă este una de temut. Să joci doar în deplasare meci de meci şi să ai rezultate, chiar nu e uşor! Marele merit pentru ceea ce a realizat Pandurii, locul 3 în Liga 1 este al lui Edi Iordănescu. Acest antrenor a gestionat perfect atmosfera de la echipă câştigând în primul rând vestiarul!

    Bilanţ pozitiv

    Un an şi jumătate a stat Edi Iordănescu antrenor la Pandurii. Tehnicianul a recunoscut tot timpul că echipa gorjeană îi va rămâne în suflet, va fi echipa pe care o va urmări permanent şi nu va ezita niciodată să revină la Târgu-Jiu. Cu Edi Iordănescu antrenor, Pandurii a fost o nucă greu de spart de orice adversar din Liga 1. Dovadă bilanţul: 53 de jocuri în Liga 1 şi doar 12 eşecuri! Astfel, Edi Iordănescu a avut cea mai bună medie de puncte câştigată pe meci dintre toţi tehnicienii care au pregătit Pandurii, 1,68 fiind punctajul pe partidele din sezonul regulat, şi 1,50 pe meciurile din play-off. Chiar sunt medii foarte bune, dar şi dovada faptului că nu este o întâmplare această clasare pe locul 3.

    De ce a plecat?

    Este un mister total legat de plecarea lui Edi Iordănescu. Chiar dacă în mod oficial antrenorul nu va spune niciodată motivele reale şi crude care au stat la baza deciziei de-a renunţa la echipă, acestea sunt uşor de dedus. În primul rând, Edi Iordănescu a cerut garanţii din partea conducerii că nu vor exista blocaje financiare, lucru care nu s-a întâmplat. Apoi, tehnicianul a cerut să fie achitate rapid 2-3 salarii restante, lucru care din nou nu s-a întâmplat. În plus, Iordănescu a cerut ca terenul doi să fie rapid făcut, lucru care din nou nu s-a întâmplat. Aşa că pentru a nu risca să intre într-o situaţie ingrată, Edi Iordănescu a decis să nu mai continue la Târgu-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: