9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăSportEdi Iordănescu, la final de mandat: „A fost un sezon frumos, dar...

Edi Iordănescu, la final de mandat: „A fost un sezon frumos, dar se putea mai mult?”

Edward Iordănescu şi-a încheiat mandatul la Târgu-Jiu. Tehnicianul este mulţumit: „mi-am realizat obiectivele, prima dată ne-am salvat de la retrogradare, iar apoi am reuşit să ocupăm un loc fruntaş în clasament. Este meritul tuturor, jucători, fani, conducere, staff tehnic”, spune Edi Iordănescu. o performanţă istorică, şi asta pentru că gorjenii au ajuns pentru a doua oară pe podium în Liga 1, la fel ca şi obţinerea pentru a doua a oară a calificării în cupele europene. Nu este de aici de acolo să te clasezi pe podium sau să obţii o calificare în cupele europene…

sport-01-12

Mini analiza lui Edi

Antrenorul care a dus echipa pe locul 3 în Liga 1, Edi Iordănescu mulţumeşte tuturor pentru parcursul echipei. Un scurt bilanţ făcut de antrenor la finalul unui campionat destul de bun. „Am închis un sezon frumos, special, în care am trăit multe momente de bucurie. Sunt multe lucruri cu care ne putem lăuda, de la rezultate cui diverşi adversari, număr de jocuri mare fără înfrângere, clasarea pe podium, calificarea într-o cupă europeană. Dăm golgeterul României şi ne mândri, sunt multe lucruri pozitive. Jucătorii au dat dovadă de valoare şi mult caracter, împreună cu ei am depăşit multe obstacole. Am construit o familie într-un timp scurt, există o unitate mare în lot”, a comentat Edi Iordănescu.

Regretul…

Marele regret al lui Edi Iordănescu este legat de faptul că echipa a fost privată de aportul unui public numeros care să fie alături de echipă. „Am fi dorit să ne bucurăm cu fanii şi cu un stadion plin la Târgu-Jiu. Ne-a lipsit. Nu pot spune că la Severin nu am fost primiţi bine, însă au fost momente în care am fi avut nevoie ca lumea să fie alături de noi. I-am avut pe cei din galerie, cei care au venit la toate meciurile şi ne-au susţinut necondiţionat indiferent unda am jucat. Le mulţumesc. Dar, dacă am fi jucat acasă nu ştiu ce am fi putut obţine anul acesta. Avem o întrebare la care nu ştim un răspuns: se putea mai mult în acest an?”, mai declară Edi Iordănescu. Tehnicianul spune că echipa lui a încercat să scoată maxim: „În play-off am pierdut un singur meci dintr-un penalti contestat”.

Ce face mai departe?

Un alt semn de întrebare este legat de viitorul pandurilor. Rămâne Edi Iordănescu la echipă? Pleacă jucători? Întrebări la care nu prea există răspuns cert. „Am fost transferat de presă în toată Liga 1, dar şi afară,. Eu nu am negociat cu absolut nimeni, nu pot ascunde că nu există interes din anumită părţi. Dar prima discuţie va fi cu Pandurii, iar dacă lucrurile nu se vor stabiliza şi vor fi probleme, atunci cu o doză importantă de regret voi alege ce e mai bine pentru mine. Nu dau termen limită, nu îmi permit asta”, a comentat Edi Iordănescu. Ei bine, doar dacă rămâne Iordănescu ar mai fi şanse să rămână şi Cristi Săpunaru. Şeful pandurilor, Narcis Răducan aşteaptă să vadă şi el ce decizie va lua jucătorul. „Este la final de sezon şi de contract şi alegerea îi aparţine. A fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. A devenit pe parcursul acestui sezon unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului şi-n consecinţă ne va reprezenta cu onoare la Euro”, a spus președintele clubului Pandurii, Narcis Răducan.

Miza pe tineri

În lipsa unui buget de transferuri, târgujenii trebuie să se orienteze şi spre jucători liberi de contract, dar şi tineri. Din sezonul viitor va exista regula cu un jucător tânăr în teren, aşa că toate echipele îşi vor îndrepta atenţia spre centrele de juniori. Cei de la Pandurii vor fi atenţi la ce mişcă la echipa a doua, aşa că Edi Iordănescu deja a luat câţiva tineri în lotul echipei mari pentru a se obişnui cu atmosfera de vestiar de la nivelul Ligii 1. „La ultimul meci în lot i-am avut pe Celea şi Predescu, mi-aş fi dorit să mizeze măcar pe unul din ei, dar jocul nu ne-a permis. Mai sunt jucători interesanţi la echipa a doua, aş vrea să se ridice nivelul de condiţii pentru echipa a doua, sunt nişte condiţii grele acolo. Pandurii trebuie să se uite şi în alte direcţii pentru jucători cu potenţial şi talentaţi. Dar în limitele în care ne permitem, adică jucători liberi de contract. E nevoie de o strategie atentă, riscăm să ajungi în situaţii nedorite”, a încheiat Edi Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -