Acasa / Headlines / Eficiența planului de reorganizare al clubului Pandurii, pe masa judecătorului sindic

Eficiența planului de reorganizare al clubului Pandurii, pe masa judecătorului sindic

Judecătorul sindic va lua o decizie în privința viabilității planului de reorganizare al clubului Pandurii. La termenul de ieri, instanța de judecată a stabilit un practician în insolvență, care va avea sarcina să stabilească eficiența planului de reorganizare al clubului.

Procesul de faliment al clubului de fotbal Pandurii a fost amânat pentru o lună, timp în care practicianul trebuie să analizeze planul de reorganizare. Și în vara acestui an, înainte de vacanța judecătorească, instanța a desemnat un practician, care se afla, însă, în concediu de maternitate.

Clubul a câștigat procesul cu asociații

În vara acestui an, clubul de fotbal Pandurii a câştigat La Tribunalul Gorj procesul cu asociaţii, care au fost obligaţi de instanţa de judecată să achite suma de aproximativ două milioane de euro. Cei mai mulți bani îi are de achitat Complexul Energetic Oltenia, cu aproximativ 6,4 milioane de lei, Consiliul Local Târgu Jiu, care trebuie să achite peste două milioane de lei, și Consiliul Județean Gorj, cu peste 500.000 de lei. Sentinţa Tribunalului Gorj nu a fost definitivă și a fost atacată, o hotărâre finală urmând să fie luată de Curtea de Apel Craiova.

Pandurii se află în procedură de insolvenţă şi este condusă de Marin Golea, în calitate de administrator special, un apropiat al fostului preşedinte al echipei, Marin Condescu.Asociaţii s-au angajat să achită an de an fondurile necesare pentru echipa de fotbal, dar nu au mai plătit nimic. Administratorul special i-a acţionat în judecată pe asociaţi, cerându-le să plătească banii la care s-au angajat. Marin Condescu este înscris la masa credală cu suma de peste 840.00 de euro.

Un comentariu

  1. Un simplu gorjean

    Pacat ca, desi legea cere in mod expres asta, nimeni nu a cerut celor care s-au facut vinovati de prabusirea financiara a Pandurilor sa raspunda in fata legii. Ma refer aici la presedintii care au condus haotic, angajand Pandurii in tot felul de contracte cu sume gen vrabia de pe gard. Cei care au distrus terenul sintetic, pe care cu greu clubul l-a refacut acum, fara sa aiba macar o hotarare a vreunui consiliul sau AGA in spate, doar era campanie electorala si trebuiau aruncati si niste bani unor firme de casa ale PSD, gen Dogerix, cea care a facut decopertarea. Cei 4-5 care au incasat cu f. putin timp inainte de intrarea in insolventa sume colosale din conturile clubului, Raducan, Solea, Ioana, Stelescu… Celui care a refuzat sa conteste raportul ANAF, Mr. Prunariu, desi i-a fost adus la cunostinta ca raportul prevazuse, din greseala sau nu, si sume in sarcina clubului care nu-i apartineau. Si nu in ultimul rand, contabilitatii care a functionat in acea perioada la club, contabili care „invatau” contabilitate pe spatele clubului platiti cu bani pe care un contabil cu state vechi la CEO nu i-a vazut niciodata. Si nu doar cu bani! Iar acestia reprezinta doar spuma vinovatilor, sub ei au mai fost si alti angajati fideli propriului buzunar si mai putin sau aproape deloc clubului. Si peste tot auzim ca vinovat de toate astea e Condescu! E intr-adevar vinovat, dar nu de prabusirea clubului, ci de faptul ca nu l-a lasat sa moara precum s-a cerut de SUS de tot, ca sa poata fi musamalizata perioada conducerii PSD si ca sa poata fi donat noul stadion unuia dintre principalii sponsori ai campaniilor PSD de-a lungul timpului. Stiti voi despre cine e vorba! Si inca ceva: cati din banii pe care CEO trebuia sa-i dea catre Pandurii au fost dati, dar unde…, avand in vedere ca la Pandurii n-au ajuns niciodata?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*