spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEmoții pentru Pandurii!

    Emoții pentru Pandurii!

    Astăzi va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea optimilor de finală ale Cupei României

    Cu greu și cu mari emoții, Pandurii a reușit să se califice în optimile de finală ale Cupei României. Chinurile din meciul de la Arad au fost deja uitate, mai nimeni nu se mai gândește la acel meci, în prim plan fiind viitorul, respectiv meciurile care urmează. Până la următorul meci din campionat mai sunt trei zile, însă gorjenii vor avea parte astăzi de emoții la tragerea la sorți pentru stabilirea programului optimilor de finală. Dacă în 16-imi gorjenii au dat peste o echipă de Liga a 2-a, acum, echipa lui Edi Iordănescu se va duela cu o echipă de Liga 1.

    sport-01-30

    Preferințele pandurilor

    Oficialii de la Pandurii au un dor: vor să joace acasă și să se califice în sferturi. „E clar că vom pica cu o prim divizionară. Singura doleanță ar fi să jucăm pe teren propriu, la Severin, să nu mai plecăm pe nu știu unde. Dacă jucăm acasă, începem să învățăm terenul și ar fi bine”, spune președintele Narcis Răducan. Acesta merge mai departe și spune că nu contează numele adversarului, importantă e calificarea. „Legat de adversar, toate-s la fel, sunt prim divizionare și, mai mult sau mai puțin, sunt la fel. Nu am nicio echipă din această urnă cu care să zic că aș vrea să jucăm sau cu care să nu jucăm”, a declarat Răducan.

    Vor trofeul

    Târgujienii au planuri mari. „Nu ne-am propus doar un obiectiv intermediar, să zicem să jucăm un tur, ne-am propus să câștigăm trofeul și, automat, dacă vrei să câștigi trofeul, va trebui să întâlnești și echipe care nu-ți plac. Singura doleanță ar fi să jucăm pe terenul nostru”, a declarat Narcis Răducan.
    Până acum, cea mai bună performanță a pandurilor în Cupă este calificarea în semifinale în urmă cu șase ani, însă atunci Rapidul a scos Pandurii din Cupă după o victorie la Timișoara cu scorul de 2-0.

    Regulamentul Cupei

    La tragerea la sorți, se vor grupa echipe din urna A cu echipe din urna C, rezultând 4 jocuri și, în continuare, o echipă rămasă din urna A va întâlni o echipă din urna B. Cele 6 echipe rămase în urna B se vor grupa între ele. Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar. Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă. În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului. Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 27-29 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență.

    Structura urnelor pentru Cupa României:

    URNA A:
    Steaua, ASA Tg. Mureş, CFR Cluj, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti
    URNA B:
    Dinamo, FC Botoşani, Pandurii Târgu-Jiu, CSMS Iaşi, Viitorul Constanţa, Concordia Chiajna şi Poli Timişooara
    URNA C:
    FC Viitorul 2 Constanţa, SC Bacău, FCM Baia Mare şi FC Braşov.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: