spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, bătută de … arbitrii!

    Energia, bătută de … arbitrii!

    Greu de jucat și contra arbitrilor, așa că handbaliștii gorjeni au fost învinși de HC Odorhei

    Energia: Șelaru, Antonaru – Stankevicius (8), Acatrinei (6) , Flores (5), Dragnea (3), Stoica (3), Enache (2), Ilieș (1), V. Popescu, Kekezovic, Rodrigues, Apolzan, Al. Mănescu, Becheru. Antrenor: Liviu Andrieș.

    HC Odorhei: Szabó, Tevzadze – Rusia (10), Onyejekwe (1), Kuzmanoski(2), Majnov (6), Mihalcea (7), Sipoş, Stoilov, Ramba (4), Szász, L.Orbán, Ferenczi.

    Arbitri: I. Barbu / A. Manafu

    Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700

    Trist dar adevărat, Energia a ajuns ultima în Liga Națională și cobai pentru arbitrii. Ultima reprezentație poate fi trecută la capitolul umilințe, însă de data aceasta vorbim de o cu totul altă umilință. Cei care i-au umilit pe gorjeni, și aici vorbim de jucători, antrenori și spectatori au fost arbitrii Manafu și Barbu. Aceștia efectiv au arbitrat împotriva Energiei, lăsând impresia că au furat Energiei măcar un punct ! Oricum, la final, cei doi fluierași „și-au primit porția” din partea publicului care au scandat tare: hoții, hoții!

    Arbitrii puși la zid

    Meciul dintre Energia și HC Odorhei nu prea conta pentru gorjeni, în sensul că o victorie nu-i ajuta prea mult în misiunea de a scăpa de retrogradare. Dar cu toate astea, gorjenii au dat peste doi adversari greu de învins, primul team-ul din Odorhei, iar al doilea cuplul de arbitrii. Cei doi arbitrii au scăpat jocul din mână în partea a doua atunci când s-au dat efectiv pumni, jucătorii „s-au fardat”, însă cei doi „fluierași” nu au aplicat regulamentul. Este posibil ca aceste greșeli anti-Energia să fi venit pe un fond al nepriceperii celor doi, însă grav e că erorile au apărut în momentul în care celor de la Odorhei ele era greu, așa că ajutorul venit din partea arbitrilor a fost bine venit. Energia a pierdut cu 28-26, iar Liviu Andrieș a rămas cu gustul amar al unei corecții din punct de vedere al arbitrajului. „Din păcate, cu adaptarea arbitrilor la noul sistem de fluierat este problema. Cum se face că numai împotriva noastră se adaptează și împotriva adversarului nu se adaptează? Este o enigmă. În acest campionat numai „enigme” de astea am avut parte. La toate jocurile de acasă pe care le-am pierdut la un gol-două, cu echipele care sunt sus acolo și se bat la campionat, noi am avut de fiecare dată aceste necunoscute. Arbitrajul pentru noi se adaptează la nivelul european, iar pentru oaspeți se adaptează la nivelul românesc”, a comentat Andrieș. Acesta mai spune că cei doi arbitrii au fost un focar de tensiune. „Ce comentarii să mai facem? Ați fost la meci și ați văzut ce s-a întâmplat. Efectiv nu cred că avea rost să facă ceea ce au făcut din acest joc. Trebuia să fluiere ce este în teren și probabil că era un joc destul de animat. Ei au creat tensiunea, nu jucătorii au transmis tensiunea către arbitrii, ci invers. Nu știu dacă suntem vânați, dar după prestația arbitrilor rămâne… Nu știu dacă cineva vrea să retrogradeze Energia, pentru că Energia este un club serios, cu stabilitate și nu cred că cineva își dorește acest lucru. Având în vedere situația noastră, echipele care vin aici vor să i-a puncte și este clar că își i-au toate măsurile de rigoare”, a spus Andrieș.

    Memoriu la Federație

    Supărați că au fost dezavantajați într-un mod evident, gorjenii au decis să le facă memoriu celor doi arbitrii. „Cred că meciul s-a rupt în minutul 47 la un gol pentru noi, când a fost acel fault la Vlad Stoica, care nu a fost sancționat. Acea ieșire brutală asupra jucătorului nostru, când mingea era la jucătorul nostru. Cred că de acolo s-a rupt treaba. A fost momentul cheie, când noi aveam 25-24. Am făcut memoriu, vedem ce se va întâmpla”, a mai spus Andrieș.

    „Pot spune că echipa noastră a jucat bine, chiar dacă Vlad Caba, colegul meu de pe banca Odorheiului spune că echipa sa a jucat modest. Noi i-am făcut să joace modest. Ne-am ridicat la nivelul lor și este evident că poziția noastră din clasament este una mincinoasă. Întreruperea din decembrie a campionatului nu ne-a avantajat foarte mult, dar se vede că suntem pe un drum bun. Vreau să-i felicit pe băieții, chiar dacă am pierdut meciul. Am avut o evoluție bună, ne-am luptat pentru fiecare minge… S-au luptat, dar din păcat nu am luat puncte. Trebuie să mergem înainte. Pentru noi este vorba de imagine, ne doream să câștigăm acest meci părăsim acel ultim loc”, Liviu Andrieș, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: