spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia continuă lupta pentru Europa !

    Energia continuă lupta pentru Europa !

    Trupa antrenată de Liviu Andrieş, Energia Pandurii va juca vineri în deplasare la Dinamo Braşov, meciul putând fi urmărit pe micul ecran începând cu ora 16.30 pe Digi Sport plus. „Este foarte bine că suntem televizaţi pentru că astfel arbitrajul va fi în regulă”, a comentat antrenorul gorjenilor, Liviu Andrieş. Meciul dintre Dinamo Braşov şi Energia Pandurii este unul foarte important pentru olteni care mai speră să prindă un loc de cupă europeană. Şi, chiar dacă joacă în deplasare, oltenii par a fi favoriţi pe hârtie. „Din punct de vedere valoric, luat ca şi individualităţi pe fiecare post, într-adevăr suntem peste cei de la Braşov. Dar la meciul de vineri va fi vorba despre grup, despre echipă. Dacă vom strânge rândurile vom câştiga. Eu sper ca băieţii au înţeles acest aspect şi vor face un meci bun pentru că va fi un joc foarte aprig disputat”, a comentat Liviu Andrieş.

    Politica paşilor mărunţi

    Despre lupta pentru cupele europene, Andrieş spune că este important ca trupa sa să nu se gândească la ce va fi, ci să ia pe rând fiecare partidă în parte. Nu cred că au scăzut şansele de a prinde o cupă europeană. Pentru că şansele sunt aceleaşi, depindem în primul rând şi de meciurile indirecte. Bine, a contat foarte mult şi acea înfrângere cu CSM Bucureşti, dar nu mai trebuie să ne gândim că putem să pierdem cupele europene. Acela a fost un obiectiv pe care l-a vrut eu şi băieţii pentru a reuşi să pornim la un nou drum, începând din vară, probabil cu alte pretenţii şi probabil cu alte coordonate. Pentru că atunci s-ar putea să treacă şi acele probleme financiare. Ori neavând rezultate bune, automat un loc de cupe europene, probabil că şi sponsorii îşi vor menţine media de salarizare. Din momentul în care ai rezultate bune poţi să emiţi alte pretenţii. Deci acest obiectiv pe care ni l-am fixat îl dorim doar noi. Ţinând cont de ce s-a întâmplat în această iarnă, va fi greu, dar trebuie să sperăm până la capăt pentru că mai sunt 10 etape de jucat şi se pot întâmpla multe”, a comentat Andrieş. Acesta se arată şi deranjat de faptul că se pune accent pe această luptă europeană. „Se pune atâta accent pe aceste cupe europene! Eu unul am văzut şi prima noastră participare în cupe şi a doua, dar ce am făcut? Dacă e să facem o analiză a handbalului românesc şi noi şi alte echipe avem şanse doar pentru Cupa Challenge, iar această competiţie este de nivelul patru în Europa. Pe mine, ca şi antrenor mă interesează în primul rând ca echipa să joace. Jucând, automat vor veni şi rezultatele, iar apoi şi acel loc de cupă europeană. Este adevărat, participarea într-o cupă europeană îşi aduc sponsori, îşi aduc laude, dar principalul meu obiectiv este să jucăm, să facem spectacol, să aducem spectatorii la sală. Şi să nu uităm că presiunea acestui loc de cupă europeană este foarte mare. Normal că este un stres în plus pentru noi deoarece reprezintă totuşi un obiectiv. Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat în această iarnă este firesc să ne gândim mai curând la viitorul echipei”, a mai comentat Andrieş.

    Şi din punctul de vedere al jucătorilor această luptă pentru a prinde cupele europene aduce un stres mai mare la echipă. „Un loc pentru cupele europene reprezintă o presiune în plus pentru noi, ca şi jucători. Cert este însă, că şi noi ne-am stabilit asta ca fiind un obiectiv şi ne-am dori foarte mult să participăm din nou acolo, în Europa, măcar de pe locul 5. Acum, chiar dacă vom mai face sau nu paşi greşiţi, cred că avem cel mai greu culoar dintre echipele angrenate în această luptă pentru cupe. Noi ne dorim să câştigăm la Braşov, la Timişoara şi la Cluj, dar abia după aceea vom putea să tragem o linie şi ceva concluzii despre ce şanse mai avem la primele cinci locuri din Liga Naţională”, a spus Andrei Enache.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: