spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, dublă victorie cu sârbii!

    Energia, dublă victorie cu sârbii!

    Handbaliștii de la Energia au încheiat seria meciurilor amicale din această vară cu două jocuri împotriva sârbilor de la Radnicki Kragujevac. Cu această ocazie, oltenii și-au prezentat și lotul cu care vor aborda noul sezon, sezon în care și-au propus să termine în prima parte a ierarhiei din Liga Națională. Semnalele sunt bune, însă Energia mai are mult de tras până la a ajunge acea echipă de care să se sperie toată lumea. Oltenii au zburdat contra sârbilor de la Radnicki, două victorii la opt și respectiv cinci goluri, 34-26 în primul test și 32-27 în cel de-al doilea joc. „Adversarii noștri, din spusele antrenorului și a oamenilor din stafful lor, trec printr-o perioadă de reconstrucție, dar interesul nostru a fost să alergăm. Nu a fost o echipă prea puternică pentru ceea ce ne propusesem noi la aceste două jocuri, dar a fost o mișcare bună”, spune antrenorul Liviu Andrieș.

    sport-02-14

    „Suntem pe plus”

    Tehnicianul Energiei este mulțumit de randamentul per ansamblu al echipei sale, însă recunoaște că mai are multe de pus la punct pentru ca echipa să arate așa cum își dorește. „După cum spuneam și după turneul de la București, suntem pe un drum bun. Mai este mult de lucru, dar suntem pe un drum bun care ne dă speranțe. Mai avem de lucrat și la apărare, și la atac mai este de lucrat, trebuie să avem răbdare când construim, nu avem încă răbdare să construim, să avem atacurile cât mai lungi și cât mai pe poartă. Când sunt lungi și pe poartă, avem soluții și e destul de bine, când ne grăbim nu alegem cele mai bune soluții și ratăm. Probabil e și vorba de dorința prea mare a unor jucători de a arăta că merită un loc în primul șapte. Acest lucru îi face pe mulți să greșească”, a spus Andrieș.
    Tot tehnicianul spune că echipa lui stă mai bine ca în alte perioade precompetiționale. „Cred că suntem pe plus după ce am făcut în această vară. Sunt convins că vom avea un alt sezon în comparație cu cel de anul trecut. Putem să vorbim de un plus la nivelul echipei față de anul trecut, dar aștept să confirmăm prin rezultate. Mai avem de lucru, avem 12-13 jucători noi, dar sunt speranțe frumoase pentru sezonul viitor. Mai avem de lucru la omogenizarea echipei, am atins doar 60-70% la acest capitol, dar de multe ori ne rezolvăm problemele prin acțiuni individuale. Pe parcurs trebuie să jucăm mai mult colectiv, dar încă mai avem probleme la omogenitate. Ținând cont de ceea am jucat în această vară, suntem pe un drum bun. Față de primele două jocuri, avem o cu totul altă exprimare”, a mai declarat antrenorul oltenilor.

    „Mai multe piese grele”

    Anul trecut s-a spus că Florin Acatrinei a dus greul echipei oltene, lucru dovedit de cifre, însă acum interul dreapta pare să fi scăpat de această povară de lider. „Nu putem spune că doar Acatrinei rămâne piesă de rezistență în angrenajul echipei. Avem jucători importanți pentru echipă și la nivelul părții stângi și la nivel de coordonator, și la pivoți, și la extreme… Momentan stăm destul de bine, mult mai bine ca anii trecuți. Aș vrea să am mai multe piese grele în echipă pentru că în campionat ne așteaptă mai multe meciuri grele, în compania unor formații puternice. Am văzut și în meciurile de pregătire că sunt mai multe echipe cu pretenții la câștigarea campionatului”, a mai declarat Andrieș. În continuare, antrenorul susține că deși mai sunt câteva zile până la debutul noului sezon nu a stabilit care sunt titularii și care sunt rezervele. „Nu avem un prim șapte, ci un prim 12. Nu am mai avut de multă vreme așa ceva la Târgu Jiu și este un lucru foarte bun. Sunt anumiți jucători pe care contăm mai mult, dar sunt multe soluții pentru atunci când ei nu vor merge bine. Sunt soluții și noi trebuie să le alegem pe cele mai potrivite, să găsim jucătorii care sunt în cea mai bună formă. Nu vorbim de un prim șapte, ci de un prim 12, chiar 14 jucători, în afară de poartă. Aceștia sunt în stare să facă față destul de bine în funcție de anumite momente ale jocului”, a încheiat Andrieș.

    ENERGIA meci 1: (Energia – Radnicki Kragujevac 34-26)
    Ioan Țenghea, George Șelaru, Alex Bucătaru – Claudiu Dediu 7g, Florin Acatrinei 5g, Răzvan Mledenciu 5g, Dragoș Iancu 4g, Bogdan Mănescu 3g, Adrian Chiruț 3g, Ionuț Nistor 2g, Florin Bejenariu 2g, Ștefan Târzioru 2g, Alexandru Mănescu 1g, Andrei Enache, Paul Giotoiu, Mădălin Țuțu, Rareș Păunică, Bogdan Șoldănescu, Vlad Stoica, Sabin Constantina. Antrenor: Liviu Andrieș.

    ENERGIA meci 2: (Energia – Radnicki Kragujevac 32-27)
    Ioan Țenghea, George Șelaru, Alex Bucătaru – Florin Acatrinei 7 goluri, Răzvan Mledenciu 5g, Rareș Păunică 3g, Mădălin Țuțu 3g, Adrian Târzioru 3g, Dragoș Iancu 3g, Adrian Chiruț 2g, Andrei Enache 2g, Paul Giotoiu 1g, Sabin Constantina 1g, Claudiu Dediu 1g, B. Mănescu, A Mănescu, Florin Bejinariu, Vlad Stoica, Bogdan Șoldănescu, Ionuț Nistor. Antrenor: Liviu Andrieș.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: