spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, excursie în Kazakstan?

    Energia, excursie în Kazakstan?

    Gorjenii joacă doar pentru onoare contra celor de la BC Astana: „Nu mergem acolo ca turiști”

    Echipa de baschet Energia își va încheia seria de meciuri în grupa K a Fiba Europe tocmai în Kazakstan. Gorjenii au parte de o deplasare lungă, obositoare și care poate lăsa urme adânci în echipă la nivel de oboseală. Fiind deja calificați mai departe, gorjenii vor evolua la Astana doar pentru a onora competiția. Ba mai mult, antrenorul Antonis Constantinides pare tentat să mizeze și pe titulari o bună perioadă din meci, după care va miza și pe rezerve. „Nu desconsiderăm competiția, mergem acolo să jucăm”, spune Constantinides.

    sport-01-2

    Grea deplasare…

    La tragerea la sorți pentru stabilirea grupei, gorjenii se rugau să nu cadă iarăși cu Astana. Nu au avut noroc și au dat peste echipa kazahă pe care au întâlnit-o și anul trecut. „E teribil de grea această deplasare”, și-au spus gorjenii. Ei bine, cei de la Energia au făcut aproape o zi pe drum de la Târgu-Jiu la Astana în Kazahstan, cinci ore până în capitală, apoi un zbor de trei ore până la Moscova, după care au stat 9 ore în aeroport până ce au zburat spre Kazahstan. Așadar, destul de obositor, însă cu toate astea oltenii abordează meciul la victorie. „Nu vom odihni niciun jucător, însă vom acorda minute mai multe celor care nu au jucat în această campanie europeană. Vom încerca să folosim o rotație mai lungă în meciul de la Astana”, spune Antonis Constantinides.

    „Nu mergem ca turiști”

    Cu biletul în buzunar pentru faza următoare, cei de la Energia își apără onoarea. „Va fi un meci dificil, dar noi suntem pe primul loc în grupă și mergem la Astana să câștigăm, nu mergem acolo ca turiști. Mergem acolo să ne păstrăm nivelul ridicat al jocului și să ne respectăm poziția de lider ai grupei”, a spus Antonis Constantinides. Astfel, tehnicianul speră ca elevii lui să joace bine și să arate pe teren că ei merită să fie lideri în această grupă din care mai fac parte alături de Energia și BC Astana și echipele AEK Larnaca și BC Sigal Prishtina. Aceste ultime două echipe se vor bate în meci direct în Kosovo pentru accederea în faza următoare a Fiba Europe Cup.

    Și din dorința de a arăta lumii întregi că echipa sa este una profesionistă, Constantinides vrea maxim și din acest meci. „Nu putem merge acolo să pierdem la 30 de puncte. Știți ce s-a întâmplat anul trecut la Lukoil, în Bulgaria și nu vrem să termină o campanie europeană așa. Un alt motiv pentru care trebuie să jucăm la un nivel ridicat ține de fair-play-ul competiției. Trebuie să fim corecți față de celelalte echipe din grupă. Nici nouă nu ne-ar conveni să fim în postura celor de la Larnaca sau Prishtina, care joacă pe viață și pe moarte, ca o echipă oaspete să meargă și să facă figurație pe teren. În grupă sunt șase meciuri, nu cinci meciuri, astfel că trebuie să mergem și să jucăm”, a mai punctat Constantinides.

    Cu gândul la campionat

    Antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides recunoaște însă că cel mai important este campionatul. „Dacă totul decurge așa cum ne dorim și vom câștiga cu Oradea aici și în deplasare la Pitești, atunci vom termina prima parte a campionatului unde pe locurile 6-7, astfel că în a doua parte a campionatului, când vom avea mai multe meciuri pe teren propriu, sperăm să terminăm în primele patru. Mai avem însă mult de muncă până atunci, dar asta este ținta noastră. Concentrarea noastră se va axa acum pe etapa viitoare din campionat, de la Pitești, unde vom avea un meci extrem de greu”, a comentat Antonis Constantinides.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: