Energia, excursie la Oradea

0
12

Gorjenii au fost învinşi categoric de o echipă care s-a dezlănţuit în ultimul meci din 2013

Florin Nini spunea că nu se teme de meciul cu CSM Oradea, însă anticipa un meci foarte greu. Şi aşa a fost. Energia a fost taxată pentru fiecare greşeală de către o echipă care poate câştiga titlu. Trupa lui Florin Nini a jucat slab şi a pierdut în ultima etapă a anului. Elevii lui Nini erau cu gândul la vacanţă şi nicidecum la baschet, aşa că eşecul este cumva normal.

Eşec necontestabil

CSM Oradea nu a avut nicio emoţie în faţa Energiei. Orădenii s-au impus categoric împotriva Energiei, scor 92-73. O diferenţă de 19 puncte care spune totul despre cum s-a jucat. Energia a condus după prima fază a meciului şi până spre finalul primului sfert oaspeţii au avut conducerea pe tabelă. După primele 10 minute scorul era 30-24 pentru CSM Oradea. Gorjenii nu se apărau bine, în atac nu prea contau, aşa că a fost o chestiune de timp până ce gazdele vor lua un avans considerabil, la pauza mare scorul fiind de 51-35. Se contura un eşec, iar în actul secund oaspeţilor le-a rămas doar să-şi apere onoare şi să nu cedeze într-o manieră ruşinoasă. Ei bine, orădenii au jucat admirabil, nu le-au dat nicio şansă vizitatorilor care au realizat că nici măcar onoarea nu şi-o pot apăra, aşa că la final s-a consemnat un scor greu de digerat, 92-73.

Cifrele jocului

Cu 19 puncte, 9 recuperări şi 3 pase decisive, Titus Nicoară de la CSM Oradea a fost cel mai bun om al gazdelor. Sean Deninson a terminat confruntarea în double-double, cu 11 puncte şi 13 recuperări. De la oaspeţi s-au remarcat Louis Darby autor a 21 de puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive. Dalibor Djapa a contabilizat 15 puncte şi 7 recuperări, respectiv o pasă decisivă.

Ne-au privit serios

La finalul meciului, antrenorul celor de la Oradea era fericit. „Să fiu sincer, de data asta sunt şi mai bucuros ca de obicei pentru că am încheiat turul cu o victorie frumoasă în faţa unei echipe bune. Ne-am dorit să terminăm victorioşi, deoarece meritam lucrul acesta, având un tur foarte bun. De asemenea, am avut un sezon de EuroChallenge bun şi nu aş fi vrut ca ultimul meci să strice impresia anterioară. Am început foarte greu jocul cu Energia, pentru că nu am reuşit să facem ceea ce ne-am propus din punct de vedere tactic. Am avut un obiectiv clar, dar am avut inspiraţie şi lucrurile au revenit la normal. În schimb, a fost o atmosferă frumoasă în sală, lumea a reacţionat foarte bine şi realmente sunt încântat. Aş putea spune chiar că mă bucur deoarece acest rezultat a venit de pe urma unui joc bun în contextul dat. Trăgând linie, am făcut un meci spectaculos, s-au marcat şi foarte multe puncte, ca în orice partidă în care joacă Energia. Ei sunt o echipă foarte bună, am mai spus lucrul acesta şi îmi menţin părerea”, a comentat Cristi Achim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here