spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia fără cap

    Energia fără cap

    Echipa de baschet este o bună încasatoare: nu e meci să nu încaseze peste 90 de puncte

    Energia: Watson (21), Troupe (12), Gliga, Darby (26), Roșu, Kakaroudis (10), Vlaicu (4), Djapa (8), Alionescu, Karpelesz (9), Reinke (4), Aktaș. Antrenor: Florin Nini.

    CSU Sibiu: Ban, Bojovic (19), Tincu, Diaconescu, Popa Calotă (7), Austin (23), Miceta (10), Crăciun (7), Nelson (9), Vajda, Ceskovic (15), Lee (15). Antrenor: Miodrag Perisic.

    Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Șerban, Alin Roșu.

    Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 600

    Despre echipa de baschet Energia s-a vorbit în termen laudativi. S-a adus un antrenor care este şi selecţioner la echipa de fete a României, Florin Nini având practic dublă funcţie în acest moment. Marea greşeală e că acestui antrenor i s-a dat mână liberă, iar Nini şi-a adus la echipa de club doar jucătorii pe care i-a vrut. Dacă Nini va pleca, jucătorii rămân pe capul clubului, iar noul antrenor care ar veni va trebui să-şi aducă şi el jucători. În fine, poate nu se va ajunge aici. Cert este că echipa de baschet arată rău, joacă doar pe alocuri bine, iar toate astea l-au determinat pe omul care susţine clubul financiar, Laurenţiu Ciurel să plece din tribune înainte ca meciul cu Sibiul să se fi încheiat.

    Modeşti în apărare

    Energia a pierdut cu CSU Sibiu, scor 94-105. O înfrângere drastică venită în prelungiri. Trebuie spus că Energia a avut meciul în mână, putea câştiga, însă conducătorul de joc Watson după ce a recuperat mingea cu 17 secunde înainte de final în loc să tempereze atacul şi să aştepte trecerea timpului a preferat să piardă balonul deşi echipa lui conducea pe tabelă. O prostie mai mare nici că se putea. Oricum, s-a ajuns în prelungiri, iar acolo a urmat dezastrul. Energia a fost efectiv bătută de o echipă mult mai inspirată şi mai determinantă. La scorul de 87-93, Ciurel a şi plecat din tribune preferând să nu mai vadă evoluţia modestă a unor jucători care nu ştiu să se apere iar când atacă sunt total neinspiraţi. Cine o fi de vină pentru asta, numai cei de la Energia ştiu. Oricum, CSU s-a impus cu 105-94, încă un meci în care Energia încasează peste 90 de puncte, aşa că în acest moment vorbim de o echipă a Energiei cu o apărare naivă a cărei medie de puncte încasate a ajuns la 99 pe meci! Antrenorul Energiei era foc şi pară la finalul partidei în vestiar. Le-a reproşat alor lui că au greşit, iar apoi mult mai calm a venit la întâlnirea cu presa. „O partidă care s-a terminat aşa cum nu ne aşteptam. Ne-am dorit multe dar am reuşit puţine. Din nou ne fac probleme recuperările şi de multe ori sunt situaţii care ţin de experienţă, de tactică individuală, dar şi de atitudine şi dorinţă. A fost dorinţă, dar atitudinea a lăsat de dorit. Facem greşeli, când revenim în joc greşim inexplicabil. Toate se întorc împotriva noastră. Nu suntem acolo unde trebuie, mai avem mult de muncă, să fim atenţi, şi chiar dacă e început de campionat şi nu putem trage o concluzie trebuie să ne trezim pentru a nu fi într-o situaţie dificilă. Orice meci contează. Putem câştiga în retur la Sibiu, nu îmi fac o problemă din asta. Greşelile pe care le-am făcut au cântărit mult”, a spus Nini.

    Acesta a vorbit şi despre cauze. „Aceste greşeli se datorează atitudinii. Am discutat mult pe blocaje defensive, iar în meci ca nişte începători întoarcem capul după minge şi adversarul nu ne iartă. E foarte simplu, trebuie să blochezi omul care vine la recuperare. Când pierdem, pierdem toţi. Să stau acum să îmi reproşez? Indiferent cine a jucat am avut probleme la recuperări”, a spus Nini. Tot tehnicianul Energiei i-a înţepat pe elevii săi cerând şi timp pentru a îndrepta erorile. „Nu toţi jucătorii au jucat într-o echipă care să aibă la bază un sistem să ştie când, cum, de ce. Noi încercăm să punem la punct anumite lucruri care înseamnă responsabilitatea tuturor jucătorilor. Se poate numi indisciplină tactică, lipsa unui lucru la nivelul echipei. Jucătorii nu sunt omogeni, asta ţine de partea tehnico tactică. Omogenitatea nu înseamnă uşurinţa cu care un jucător colaborează cu altul, ci să ştie responsabilitatea pe care o au. Au fost multe situaţii în care trebuia să temperăm dar am mers 1 contra 3. Ţine de control, de presiune, sunt câteva lucruri care nu se pot schimba aşa repede”, a încheiat Nini.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: