spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, cu gândul la viitor!

    Energia, cu gândul la viitor!

    Liviu Andrieș spune: „Ne interesează ce vom face la Cupa României și în play-aut”

    Echipa de handbal Energia a pierdut la Dinamo, scor 28-24 (14-12), un meci în care gorjenii susțin că au jucat bine. Cum meciul nu a fost la tv, trebuie luate de bună credință declarațiile antrenorului Liviu Andrieș care s-a declarat mulțumit de ceea ce au jucat elevii lui. „Am avut o evoluție bună chiar dacă mai mult de 40 de minute am jucat cu Bogdan Mănescu pe inter dreapta și vreo 40 de minute cu Alexandru Mănescu pe extrema stângă. Copii, deși încă fragili, nu au făcut prostii, eu chiar sunt încântat de evoluția lor. Pe Florin Acatrinei l-am menajat pentru că avea dureri la spate”, spune antrenorul Andrieș.

    Prinși cu obiectivele pe termen scurt

    Eșecul de pe terenul lui Dinamo trebuie trecut la trecut, așa că ceea ce contează este doar viitorul. Ei bine, la finalul acestei săptămâni, Energia va participa la Final Four-ul Cupei României la Baia Mare, însă până atunci, mâine, oltenii au un nou meci interesant acasă cu Dunărea Călărași. „Cu Dunărea Călărași vom juca miercuri și dacă vom avea o evoluție cum am avut în meciul cu Dinamo, eu cred că putem să câștigăm împotriva celor de la Călărași, dar mă interesează și ce se întâmplă în Final Four-ul Cupei României”, spune Liviu Andrieș. Acesta merge mai departe și spune că echipa lui va trebui să facă față unui tir de meciuri destul de dens. „Jucăm la trei zile în Final Four două jocuri, apoi miercurea cealaltă în campionat, la Baia Mare, deci va fi un program foarte, foarte încărcat. Sper să ieșim cu jucătorii teferi din punctul de vedere al sănătății și ca rezultate eu zic că putem să facem o surpriză plăcută în Cupa României și la meciul cu Călărașiul”, spune Andrieș care mai declară că „vom vedea ce putem să scoatem din cele două meciuri”. Dacă ar fi să aleagă, Andrieș ar fi tentat să aleagă victoria din semifinale cu HC Odorhei. „Pe mine m-ar interesa mai mult meciul cu Odorheiul, din Cupa României. Să putem să jucăm finala. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Am putea prinde un loc de cupe europene și am salva așa acest campionat rușinos”, a mai spus Andrieș.

    Campionatul primează

    Dacă în Cupa României, cei de la Energia nu au ce pierde, în campionat situația stă altfel, fiecare meci contează. „Pentru noi e bine să rămână Turda pe locul pe care este acum. Meciul direct al lor cu Vasluiul va fi de care pe care, e un meci la care nu pot să dau un pronostic, se poate întâmpla orice, dar pentru noi ar fi bine ca Vasluiul să meargă în play-off. Dacă vine Vasluiul cu noi, în play-out, iar Timișoara bate la Suceava, atunci deja cele două locuri care evită barajul sunt greu de prins. Vasluiul și Timișoara vin cu 19, respectiv 18 puncte, ceea ce îi rupe de noi, care am rămâne doar cu 9 puncte, nu cu 12, condiții în care va fi foarte greu să mai ajungi la acele locuri”, a declarat Liviu Andrieș. Referitor la lupta din subsol, Andrieș spune că se aștepta la un echilibru în duelul pentru evitarea retrogradării. „Mă așteptam să bată Suceava, eram convins că va bate pe Steaua. Steaua a mers la Suceava cu toată trupa, i-a luat și pe accidentați și pe neaccidentați, au jucat toți, dar a bătut Suceava. Acest rezultat nu încurcă deloc calculele noastre, noi știam, preconizam victoria Sucevei în fața Stelei, dar echilibrează play-out-ul”, a încheiat Andrieș.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: