spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia în genunchi!

    Energia în genunchi!

    Echipa de handbal se bate la evitarea retrogradării

    ENERGIA: George Şelaru -7 intervenţii, Cristian Antonaru – 3 intervenţii – Florin Acatrinei 9g, Marinko Kekezovic 7g, Sifre Flores 6g, Levente Halasz 3g, Paul Giotoiu 2g, Tadas Stankevicius 1g, Vali Popescu, Dorin Dragnea, Andrei Enache, Alvaro Rodrigues, Dan Ilieş, Darius Apolzan, Bogdan Mănescu, Alexandru Mănescu. Antrenor: Liviu Andrieş.

    POLI: Zlatko Daskaloski, Tudor Stănescu, Alexandru Ursu – Demis Grigoraş 7g, Irakli Chiklovani 5g, Denis Kaftin 5g, Florin Ciubotariu 4g, Mihai Păiuş 3g, Călin Leordean 3g, Gheorghe Irimescu 3g, Cristian Fenici 1g, Andrei Sânteiu, Mihai Timofte, Răzvan Vîlceanu. Antrenor: Constantin Ştefan.

    Sala Sporturilor/Spectatori: 400.

    Arbitrii: Din / Dinu (Bucureşti)

    Observator: Rudolf Pankler (Cluj-Napoca)

    Lucrurile nu merg bine nici la echipa de handbal Energia Târgu-Jiu. Trupa antrenată de Liviu Andrieş a cedat în etapa a 7-a pe teren propriu în faţa Politehnicii Timişoara, scor 28-31 şi se înscrie în cursa pentru evitarea retrogradării. Trist dar adevărat, handbaliştii plătiţi cu mii de euro îşi bat joc de cei care le achită salariile, în timp ce echipa se scufundă. Bătaia de joc trebuie să ia cumva sfârşit, cineva trebuind să-şi ia inima în dinţi pentru a tăia şi-a spânzura. E posibil ca în cel mai scurt timp, antrenorul Andrieş să cadă victimă parcursului mizerabil din acest start de sezon.

    Probleme mari de atitudine

    Nici cel mai mare duşman al echipei de handbal nu se gândea că această echipă va ajungă ca după 7 etape să aibă doar trei puncte în clasament. Toată lumea îşi făcea calcule cu Energia bătându-se la locurile fruntaşe, însă când acolo Energia a devenit ciuca bătăilor. În urma unui joc execrabil presărat cu multe erori ce pot fi întâlnite doar pe la meciurile de juniori, handbalişti care pretind că au bun simţ îşi bat joc de meseria pe care o practică. Deja scuzele nu mai merg, ba că ne-au furat arbitrii, ba că nu a fost să fie ziua noastră, ba că e de vină alinierea astrelor, gata, nu mai merg aceste scuze. Energia este o echipă cu salarii frumoase, o echipă care nu are voie să se bată la retrogradare. Şi totuşi, în situaţia actuală chiar şi evitarea retrogradării pare o misiune greu de îndeplinit. Când eşti handbalist şi „vinzi” mingea fără jenă adversarului, după care nici măcar nu te prefaci că te zbaţi să recuperezi balonul oferit cadou, ceva nu miroase a bine. Plus alte multe erori care nu au de-a face cu handbalul profesionist. Ei bine, handbaliştii de la Energia ar merita să fie duşi toată săptămâna aceasta în carieră la muncă, după care la final de săptămână să li se dea ocazia să joace handbal. Asta ar merita, să muncească din greu o săptămână… Revenind la meciul cu Poli Timişoara multe nu ar fi de spus. O primă repriză echilibrată cu oaspeţii mai activi pe final, aşa că la pauză tabela era favorabilă Politehnicii, 16-17. Apoi, în partea a doua handbaliştii gorjeni au oferit o mostră de anti-handbal, o prestaţie ce nu poate fi catalogată în nici un fel. S-a terminat 28-31, eşec care trebuia taxat de public printr-o întoarcere respectuoasă cu spatele la salutul final. Însă, oamenii din tribună au respect…

    Băgaţi în şedinţă

    La o jumătate de oră după meci, handbaliştii au fost băgaţi în şedinţă de către conducere. O discuţie care s-a întins pe durata a câtorva minute şi în care sportivii au fost certaţi serios. Apoi, după acea şedinţă cu handbaliştii a urmat alta cu stafful tehnic în care s-a discutat ce măsuri vor fi luate în perioada următoare. Nu s-a ajuns la o concluzie, astăzi fiind programată o nouă şedinţă e analiză, de data aceasta la rece.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: