spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, în genunchi!

    Energia, în genunchi!

    Baschetbaliştii gorjenilor se descurcă greu în meciurile din campionat

    Barîş Aktaş, Dragoş Andrei, Szabolcs Şanta, Paris Horne şi Danys Raimundas este 5-ul clasic pe care gorjenii mizează meci de meci. Pe parcursul meciurilor se mai apelează şi la Alexandru Mihuţi, şi cam atât. Aceasta este formula Energiei pentru fiecare joc, ceea ce în toamnă părea doar o formulă de echipă pentru meciurile echipei a doua. Ei bine, în această componenţă, Energia încearcă să scape de retrogradare, iar dacă nu se va reuşi evitarea retrogradării din punct de vedere sportiv se va spera într-o decizie a Federaţiei care să decidă creşterea numărului de echipe în Liga Naţională.

    sport-02-7

    De neînchipuit!

    Energia a ajuns rău. Fără bani, această echipă este una neînsemnată. Se ajunge în situaţia absolut de neînchipuit în care echipa să facă deplasarea la meciuri în ziua partidei. Asta nu se întâmpla niciodată în trecut chiar dacă am fi vorbit de un meci la Craiova, adică aproape de casă. Acum, situaţia este cu totul alta, s-a mers atât la Piteşti pentru meciul din cupele europene cât şi la Mediaş în ziua meciului. Mai lipsea ca jucătorilor să le fie băgate în „ghiozdănele” un sandwich sau o sticlă cu apă şi totul avea o tentă şcolărească, ca o excursie în clasele 1-4. Nu a fost chiar o excursie plăcută, Energia a plecat în dimineaţa meciului spre Mediaş, a ajuns acolo, a jucat, după care frumuşel jucătorii au fost urcaţi înapoi în autocar şi readuşi acasă. În ceea ce priveşte evoluţia celor şase jucători pe teren aceştia au dat totul pentru a reuşi ceva notabil, însă nu au putut evita un eşec. S-a terminat 81-76 pentru Gaz Metan Mediaş, echipă care a ajuns deja la cota patru victorii în acest sezon. Interesant este că trei din cele patru victorii au fost împotriva Energiei! Mai poţi spune ceva sau le mai poţi reproşa actualilor jucători că au pierdut sâmbătă la Mediaş când şi vedetele din toamnă ale Energiei „şi-o furau” de două ori de la această echipă. Şi vorbim de acea perioadă în care baschetbaliştilor nu le lipseau banii, însă vedetele de atunci erau mai preocupate cum să-şi facă CV-ul pe plan internaţional.

    Au cedat pe final

    Revenind la meciul de la Mediaş, acesta a fost unul echilibrat şi decis pe final. De exemplu, cu 45 de secunde înainte de fluierul final scorul era 74-73 pentru Mediaş. Gazdele au făcut 76-73, Horne a redus scorul la 76-75 cu şase secunde înainte de final, Mediaşul marchează din două libere şi se face 78-75 cu 4 secunde înainte de final. Time-aut Energiei a fost cerut pentru a pregăti o schemă de atac, gazdele au faultat rapid şi Horne avea posibilitatea de a reduce din nou din handicap, a marcat prima liberă, a ratat-o pe a doua, dar gorjenii nu au putut recupera şi marca pentru a trimite meciul în prelungiri. Ba mai mult cei care au înscris au fost gazdele pentru 81-76. Cel mai bun marcator al Energiei a fost Paris Horne autor a 23 de puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive. Danys Raimundas a totalizat 15 puncte şi 12 recuperări, deci un double-double. Dragoş Andrei şi Szabolcs Şanta şi-au trecut şi ei în cont câte 13 puncte, iar Aktaş şi Mihuţi au avut 6 puncte fiecare.

    „E foarte greu. Ne-am luptat, am încercat, dar din păcate am cedat. E greu să jucăm într-o formulă restrânsă, a apărut oboseala. Oricum, băieţii merită toate laudele pentru sacrificiul pe care îl fac”, Claudiu Alionescu, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: