spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, în colaps

    Energia, în colaps

    Fără jucători şi fără bani, echipa de handbal de la Energia are şanse mici de-a se înscrie în Liga Naţională

    Până la finalul acestei săptămâni Federaţia Română de Handbal aşteaptă cererile din partea echipelor care vor să participe în Liga Naţională. Voit subliniem „vor” pentru că sunt anumite echipe cu mari probleme care intenţionează să nu se înscrie. Una dintre acestea este chiar Energia, echipă rămasă fără jucători dar cu mari datorii care aproape că ajung la 400 de mii de euro. Cum nimeni nu este dispus să-şi însuşească aceste datorii, echipa de handbal de la Energia va muri…

    sport-02-12

    Handbalul a fost sportul reprezentativ al Gorjului. Echipa de handbal de la Energia a fost prima din Gorj care a reuşit o calificare într-o cupă europeană. Tot Energia a fost prima echipă din Gorj care a terminat pe podium în prima divizie, deci handbalul a fost deschizătorul de drum al performanţei în Gorj. Ei bine, această echipă poate continua să fie deschizător de drum, însă acum spre pieire. După un management prost al clubului, coroborat că o blocare a finanţării de către CEO, Energia a ajuns pe butuci. Datorii imense de ordinul sutelor de mii de euro, şi cel mai probabil dispariţia a două echipe de sală din Gorj. A mai rămas Pandurii, un club care la rându-i se confruntă cu mari probleme financiare şi al cărui viitor este şi el pus sub semnul întrebării. Când Andrei Maioreanu a fost executat de la Energia s-a spus că sportul intră pe mâinile unor oameni care ştiu să cheltuiască banii. Dar nu a fost aşa. Instalat la cârma clubului, Alin Bădescu nu a putut face nimic pentru a salva clubul. Sub comanda lui s-au dat salarii colosale de mii de euro, lucru nepermis la un club care a depins doar de bani publici. Aşa că, cel mai probabil, la Energia se va pune lacătul. Dar cine-i vinovat pentru moartea Energiei? O întrebare la care nu va răspunde nimeni.

    Şedinţă de analiză sumbră

    Săptămâna trecută, membrii AGA de la Energia s-au adunat pentru a vedea ce mai este de făcut pentru a fi salvată Energia. Dar, când au văzut graficul cu datorii şi sumele ce ar trebui achitate, membrii AGA au început să-şi pună semne de întrebare dacă mai pot salva clubul. Datoriile sunt uriaşe, şi în plus echipa mai există doar în acte pentru că în mod efectiv nu mai sunt jucători. Toţi şi-au obţinut dezlegările şi au plecat, aşa că şi dacă ar fi să se continue trebuie aduşi alţi jucători. În plus, timpul e scurt, şi cum majoritatea echipelor deja şi-au definitiva loturile, este clar că Energia nu ar avea nicio şansă de supravieţuire. Trebuie spus că dacă activitatea va continua la Energia, atunci trebuie achitate şi datoriile. Cert este că nici bani nu prea se găsesc pentru stingerea datoriilor, aşa că sunt şanse infime ca Energia să mai existe în Liga Naţională.

    Mâine se hotărăsc

    Oficialii de la Energia se vor mai întâlni o dată mâine la prânz pentru a stabili exact ce vor face. Întâlnirea ar trebui să aibă loc în jurul prânzului, iar decizia ce se va lua în această şedinţă va fi definitivă. Oricum, cei de la Energia trebuie să se decidă în cel mai scurt timp ce vor face, pentru că dacă până vineri nu se vor înscrie în campionat, automat locul Energiei va fi luat de altcineva din eşalonul doi. Cel mai probabil de CSU Suceava…

    Dispare cu totul?

    Oamenii de handbal din Gorj sunt îngrijoraţi. Sub protecţia anonimatului, majoritatea se tem că acest sport va dispărea de pe harta sportului gorjean. „Dacă se renunţă la echipă avem şanse foarte mici să mai avem o altă echipă de handbal în urătorii ani. Mare păcat”, spune unul dintre foştii jucători ai Energiei.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: