spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, la luptă în Kosovo

    Energia, la luptă în Kosovo

    Echipa de baschet Energia merge pe principiu una caldă alta rece. Şi cum se potrivesc, toate cele reci sunt meciurile din campionat, iar toate cele calde sunt prin cupele europene. Aşa că nu ar trebui să mire pe nimeni dacă după meciul pierdut într-o manieră categorică la Mureş, scor 90-74, cei de la Energia vor reuşi să-şi revină subit şi să câştige meciul din cupele europene din Kosovo. Sau măcar să joace un baschet bun. Bilanţul rezultatelor este unul ciudat : 2 victorii şi cinci înfrângeri în campionat în timp ce în cupele europene gorjenii au trei victorii din tot atâtea meciuri. În această seară, de la ora 19.00, Energia va juca în deplasare în Kosovo împotriva unei echipe BC Sigal Prishtina ce a pierdut într-o manieră categorică la Târgu Jiu, scor 87-72.

    sport-01-17

    Kosovarii s-au declarat umiliţi după eşecul de la Târgu-Jiu, aşa că vor dori revanşa în faţa Energiei. Târgujienii au arătat inconstanţă în evoluţii, aşa că în această seară chiar ne putem aştepta la orice din partea elevilor lui Constantinides, să bată sau să piardă în manieră categorică. Dacă ar fi să ne uităm la ultimul meci, cel pierdut la Mureş, e clar că Energia va avea probleme şi în Kosovo. Totodată, Energia a mai avut un astfel de traseu, a pierdut într-op manieră categorică la Sibiu, iar după trei zile aceeaşi echipă umilită a câştigat în Cipru în faţa campioanei AEK Larnaca. „Gradul de motivaţie pare să fie altul în cupele europene. Poate nu ne-am făcut bine înţeleşi, contează mai mult ce facem în competiţia internă, şi iaci ne referim la campionat şi Cupa României, şi abia apoi contează ,meciurile din Europa”, a spus în dese rânduri şeful Energiei, Alin Bădescu. Dar vorbele şefului par să nu fie înţelese de jucători. Aceştia joacă bine în Europa şi penibil în campionat, iar după ce smulg câte o victorie acel succes este făcut uriaş de artizanii Energiei. Totul e fals. Energia se minte singură, iar evoluţia diferită din campionat faţă de cea din cupele europene spune totul. Nu se poate ca de fiecare dată oltenii să prindă zi bună în Europa şi mai puţin bună în campionat, însă este clar că aceşti baschetbalişti sunt mercenari. Au venit la Târgu Jiu cu gândul de-a se face remarcaţi, iar cea mai bună expunere este în cupele europene. Când joci în Europa mult mai mulţi ochi sunt aţintiţi asupra ta faţă de meciurile din campionat, aşa că toţi de la Energia îşi dau şi viaţa pe teren doar pentru a se face remarcaţi. Din păcate, părtaşi la această situaţie sunt şi şefii echipei, cei care nu par a fi în stare să ia măsuri pentru evoluţia mizerabilă a echipei din campionat. Dacă au tot amintit faptul că primordial este campionatul, iar vocea lor nu s-a făcut auzită, atunci de ce nu iau şi măsuri? Chiar şi pecuniare.

    Aproape calificaţi

    În cazul în care Energia va câştiga în Kosovo, atunci în proporţie de 100% trupa lui Constantinides va fi calificată în faza a doua a FIBA Europe Cup. „Cele trei victorii din FIBA Europe Cup ne crează un avantaj foarte mare, dar după ce și AEK a câștigat contra Prishtinei în această etapă ne dăm seama că pentru a obține 100% calificarea în runda următoare și să încercăm să terminăm chiar pe prima poziție, dacă este posibil, ne mai trebuie încă o victorie. Dacă vom reuși să mai obținem încă o victorie, ne vom califica și o să încercăm să o facem de pe prima poziție”, spune Antonis Constantinides. Iar şansele ca Ebnergia să se califice mai departe sunt uriaşe, asta chiar dacă oltenii vor pierde toate cele trei meciuri rămase şi asta pentru că şi echipe de pe locul 3 din grupă se vor califica mai departe. cert este că meciurile din faza următoare nu vor mai avea loc la Târgu Jiu, cel mai probabil la Piteşti. „Am discutat la începutul anului această problemă și chiar este o problemă pentru noi faptul că trebuie să ne mutăm din sala unde jucăm. Dar, din moment ce nu avem altă alternativă, vom face și acest lucru”, a comentat Constantinides.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: