spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, o nouă finală!

    Energia, o nouă finală!

    Gorjenii vor întâlni campionii de la Asesoft într-un super meci

    A venit şi timpul debutului în noul sezon. Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu va juca astăzi având un meci extrem de important, Super Cupa României, un duel între câştigătoarea Cupei României şi câştigătoarea campionatului. Astfel, se va stabili care dintre echipe este super campioana ediţiei trecute de sezon. Energia joacă în Super Cupă din postura de deţinătoare a Cupei României, în timp ce Asesoft Ploieşti vine din postura de echipă campioană.

    „Ne dorim să câştigăm”

    Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu are planuri mari pentru acest meci de la Bucureşti din Super Cupă. „Jucăm cu un trofeu pe masă, nu avem în fiecare an şansa de a juca cu trofeul pe masă şi ne dorim foarte mult să-l câştigăm. E un meci, se poate întâmpla orice”, spune antrenorul secund al Energiei, Claudiu Alionescu. Acesta este dublat de principalul, Antonis Constantinides. „Va fi un meci diferit, vor putea folosi cei opt străini din lot spre deosebire de ceea ce se întâmplă în campionat. Nu ne este frică, atunci când ne-au întrebat dacă pot folosi toţi străinii am spus imediat că da, va fi pentru noi un bun test în special pentru meciurile pe care le vom juca în EuroChallenge. Vom lupta de la egal la egal cu Asesoftul”, spune Constantinides. Ei bine, miza acestui meci e mare, şi chiar dacă echipa care va pierde va rămâne doar cu regretul, antrenorii de la Energia se gândesc doar la victorie. „E un trofeu de palmares. Dacă am fi o echipă gen Asesoft, care în fiecare an e abonată la câştigarea trofeelor, cupă sau campionat, poate nu am acorda atenţie atât de mare Super Cupei, aşa cum nici Asesoft nu o făcea în anii precedenţi. Din câte se pare, în acest an şi ei îşi doresc foarte mult trofeul”, a comentat Alionescu.

    Îi respectă !

    Gorjenii îi respectă pe adversarii de la Ploieşti, adversari care în primăvară au fost în drumul gorjenilor spre trofeul Cupei României. Atunci, la Ploieşti, târgujienii s-au impus detonând bomba, însă astăzi prahovenii au şansa să-şi ia revanşa. „Asesoft este campioana României, o echipă cu jucători ce au evoluat la Real Madrid şi Olympiacos, baschetbalişti care au jucat în NBA şi la Galatasaray. Le-am produs o mare deziluzie câştigând Cupa chiar la Ploieşti. Sunt sigur că vor veni la meciul de Super Cupă cu o mare dorinţă de revanşă, dar nici noi nu mergem să ne predăm, ne vom juca şansa. Este un singur meci şi aici este un alt avantaj pentru că într-un singur meci se poate întâmpla orice, pe când într-o dublă manşă misiunea noastră ar fi fost mult mai dificilă decât este cea de acum”, a comentat Alionescu.

    Au galerie

    La acest meci din capitală, gorjenii vor avea şi fanii alături. Astfel, un autocar va pleca astăzi din Târgu-Jiu cu circa 50 de suporteri, însă cu siguranţă în capitală echipa lui Constantinides va mai fi susţinută şi de alţi suporteri aflaţi în Bucureşti. Este primul meci oficial pentru Energia, un joc din care elevii lui Constantinides nu au nimic de pierdut.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: