spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia obligată să câştige !

    Energia obligată să câştige !

    Dan Cumpănaşu: „Nu avem voie să facem vreun pas greşit, orice meci poate cântări decisiv în lupta pentru play-off”

    Baschetbaliştii gorjeni trebuie să fie mai buni decât cei doljeni. Nu e loc de întors, Energia este obligată să câştige meciul din această seară de la ora 19.00 contra celor de la SCM U Craiova. Gorjenii visează la play-off, iar dacă se vor impune astăzi atunci rămân în lupta pentru primele opt locuri. „Mai sunt 12 jocuri şi se poate întâmpla orice. De acum încolo orice meci e decisiv”, a comentat şeful secţiei de baschet, Dan Cumpănaşu.

    Victorie în numele revanşei

    Preşedintele este completat de antrenorul Slobodan Nikolic. „Trebuie să câştigăm, în primul rând, pentru că jucăm acasă, în al doilea rând pentru că jucăm cu Craiova şi trebuie să ne luăm o revanşă pentru înfrângerea suferită în turul campionatului la Craiova unde am pierdut”, îşi aminteşte Nikolic. Tehnicianul sârb este optimist şi spune că echipa lui va câştiga partida din această seară. „Vom face un meci foarte bun cu Craiova pentru că ce s-a întâmplat duminică la Craiova e foarte bine pentru noi, Craiova a învins Piteştiul în doar 6 jucători”, a spus Slobodan Nikolic.

    Energia a jucat multe meciuri cu Craiova, aşa că cele două echipe se cunosc între ele, iar în meciul din această seară nu pot apărea surprize în teren. „Craiova are jucători foarte experimentaţi, poate doar Orberanu este singurul mai tânăr. Noi avem o echipă de zece jucători, astfel că avem o bancă mai bună şi este un meci de muncă. Trebuie să muncim cap-coadă pentru a-l câştiga. Deja am început pregătirea psihologică pentru meciul cu Craiova şi voi face tot posibilul pentru a câştiga. Cunoaştem foarte bine jucătorii de la Craiova. Poate doar Dawson nu a jucat foarte multe meciuri, dar îl ştim de anul trecut când evolua la Iaşi”, a mai declarat Nikolic.

    Galben pentru Steffel şi Stefan

    Tehnicianul gorjenilor spune că e supărat pe unii componenţi ai echipei lui. „Eu mă tem foarte mult de echipa mea nu de adversar. Am avut o discuţie foarte serioasă cu David Steffel şi Stefan Nikolic, ambii au primit câte un cartonaş galben din partea mea şi s-a aprins o luminiţă roşie. Steffel a fost foarte leneş atât la meci cât şi la antrenamente. Stefan dă totul la antrenamente, însă a revenit acel jucător din startul campionatului trecut, iar eu vreau să joace ca în finalul sezonului trecut. La Ciuc a ratat două libere în ultimele secunde. Îl urmăresc de mic, dar niciodată nu a avut un procent de 2-0 la libere”, a spus tehnicianul sârb. Acesta ştie cum poate fi câştigat meciul. „Ei nu au decât doi jucători mari sub panou, Belanovic şi Orbeanu. Pentru noi este o situaţie bună. Încă un avantaj pentru noi este că banca lor este foarte scurtă”, a mai spus Nikolic senior.

    Joacă şi Rajko

    Adus la Energia pentru a ajuta echipa sub panou, pivotul Rajko Kljajevic nu a prea evoluat până acum. Acum a venit timpul ca pivotul sârb să joace şi să ajute echipa care îl va plăti până la vară. „Rajko, promit că va fi un jucător foarte bun. Nu este încă adaptat, nu ştie campionatul dar va face meciuri mai bune în continuare”, este angajamentul făcut de Slobodan Nikolic.

    „Să trecem peste o echipă”

    Nu doar antrenorul Nikolic vrea victoria ci şi preşedintele Dan Cumpănaşu. „Nu va fi uşor, echipa din Craiova chiar dacă nu-l poate folosi pe Tomic are jucători valoroşi în lot. Dovada e etapa trecută când au bătut Piteştiul. E un meci greu din care vom ieşi învingători. Nu cred că mai sunt secrete între cele două echipe, aşa că totul depinde de cele două bănci cum vor stabili strategia. Echipa din Craiova nu vine la plimbare şi vine să joace şi să câştige. Nu avem voie să facem vreun pas greşit, orice meci poate cântări decisiv în lupta pentru play-off”, a declarat Dan Cumpănaşu.

    Acesta face şi o scurtă analiză a şanselor la play-off ale echipei sale. „Dacă analizăm clasamentul şi programul echipelor care ar putea fi devansate de noi este greu să spui că vom depăşi 100% pe cineva. Poate ne ajută rezultatele indirecte, dar ne trebuie şi ajutorul nostru să devansăm o echipă. Acum e greu de spus pe cine am putea depăşi, poate fi Sibiu, dar poate fi CSM-ul, Tg. Mureş sau altă echipă. Mi-aş dori să terminăm cât mai sus, dar totul se decide pe teren iar calculele dinainte nu sunt hotărâtoare”, a comentat Dan Cumpănaşu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: