spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia nu pune preț pe amicale!

    Energia nu pune preț pe amicale!

    Liviu Andrieș spune: „Acum nu contează prea mult rezultatele, important e să joace toți”

    În sport se spune că victoriile aduc victorii. Cei de la echipa de handbal Energia au cam fost „certați” cu victoriile în sezonul trecut, așa că parcă a intrat în obișnuință și în rutină ca echipa să obțină rezultate negative. Dar, oficialii de la Energia au pretenții mari pentru sezonul ce va începe pe data de 19 august, așa că această „obișnuință” cu înfrângerile trebuie să dispară. Iar debutul în amicale a fost făcut cu stângul, două eșecuri acasă împotriva a două echipe care nu vor fi în primele locuri, Reșița și Steaua.

    sport-02-30

    Rezultatele în plan secund

    Programul de pregătire al echipei de handbal Energia presupune ca la fiecare final de săptămână să joace anumite meciuri de verificare. În acest moment, echipa lui Andrieș este total nepregătită din punct de vedere tehnico-tactic, însă cu motoarele turate din punct de vedere fizic. Așa că în perioada rămasă, cam scurtă, Andrieș trebuie să omogenizeze lotul. Și cum tot în sport se spune că jocul e cel mai bun și eficient antrenament, jocurile de verificare par să contreze mult la Energia, însă nu și rezultatele din aceste amicale. „La finalul săptămânii vom merge la Reșița. Vom juca sâmbătă de la ora 18 cu Timișoara iar duminică de la ora 11.00 cu Reșița. Este o perioadă de pregătire, e clar că avem nevoie de multe jocuri Mai avem turneul de la București de la finalul săptămânii viitoare unde vom juca minim trei jocuri. Trebuie să intrăm pe specific, dar trebuie să mai și alergăm pentru a menține pregătirea din această vară. Nu contează prea mult rezultatele din turneul de la Reșița, noi suntem tot în căutări, voi da șanse tuturor să joace”, spune Andrieș.

    Vrea apărare beton

    Tehnicianul spune că cele două jocuri de la Reșița îl vor ajuta foarte mult pentru viitor. Ba chiar dă impresia că sunt decisive pentru a cristaliza defensiva și a se lămuri care formulă de joc e mai bună pe faza de apărare. „Suntem în căutarea unui nucleu de 10-12 jucători care să joace și pe care să ne bazăm. Nu ne vor interesa rezultatele, ne va interesa evoluțiile. E clar că victorie aduc victorii. În cele două jocuri de până acum s-a văzut că nu avem relații de joc, că nu avem 12 jucători noi. Se vede că nu sunt omogeni. Vom insista pe pregătirea tehnico tactică. De fiecare dată când avem ocazia vom lucra tactic. Lucrăm la apărare pentru că o defensivă puternică face și un atac mai ușor. S-a văzut că avem lipsuri în apărare deși avem o talie destul de ridicată, însă lipsește acea omogenitate”, a mai menționat Andrieș.

    Toți apți !

    Cea mai bună veste pentru antrenorul Energiei este că în momentul de față are tot lotul valid. „Asta e foarte bine că avem lotul la dispoziție. Nu avem probleme de lot, toată lumea e aptă și muncim”, susține Andrieș. La echipă a revenit și Dragoș Iancu, pivot care nu a evoluat în turneul de la Târgu Jiu. „Iancu a intrat în programul echipei. A fost învoit pentru că a devenit tată. Îi urăm sănătate și noroc copilului și de ce nu să devină un mare handbalist”, a încheiat Andrieș.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: