spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia s-a dezintegrat total

    Energia s-a dezintegrat total

    Aproape toţi jucătorii echipei Energia şi-au găsit noi angajamente

    Echipa de handbal Energia s-a dezintegrat total. S-a ales praful de lotul echipei gorjene, jucători care în vara anului trecut semnaseră contracte pentru doi ani de zile au decis să rupă înţelegerile cu echipa olteană în această vară. Motivele sunt lesne de înţeles, lipsa banilor ducând la această situaţie fără precedent. În acest moment, nimeni nu ştie care va fi configuraţia lotului pentru sezonul viitor, ba chiar nici nu se ştie exact dacă vom mai avea sau nu echipă în Liga Naţională din toamnă încolo.

    sport-02-30

    Au fugit care încotro a apucat-o

    În vara anului trecut, la Energia au fost aduşi doar jucători români. O strategie contestată, însă una asumată de şefii echipei. Toată povestea a durat un an de zile, aşa că în această vară totul s-a dus de râpă. Rând pe rând, jucătorii au fugit de la Energia din cauza problemelor financiare. Primul care a plecat a fost Adi Chiruţ, acesta solicitând ruperea contractului în timpul sezonului. Conducătorul de joc nu a stat mult timp pe tuşă pentru că a semnat cu CSU Suceava din postura de antrenor, echipă de Liga a 2-a cu care a ratat accederea în Liga Naţională. Acum, Chiruţ încearcă să pună beţe în roate Energiei reclamând clubul pentru neplata a trei salarii, solicitând în plus şi blocarea transferurilor, ceea ce ar face ca sucevenii să ia locul Energiei în Liga Naţională. Un joc ce aparent este curat, însă cu dedesubturi murdare.

    Toţi au plecat

    Mergând mai departe, Energia a continuat să piardă jucători. Tot la Suceava a plecat şi portarul George Şelaru, dar şi Bogdan Şoldănescu. Aşadar, trei foşti jucători ai Energiei au decis să meargă în Moldova. Alţi jucători care au evoluat pentru Energia au ales să meargă spre alte zări. Pivotul Dragoş Iancu şi portarul Adrian Ţenghea au acceptat să semneze cu Potaissa Turda, echipă care va reprezenta cel mai probabil România în cupele europene. Interul Mădălin Ţuţu a plecat şi el de la Energia, destinaţia aleasă fiind CSM Focşani. Trebuie spus că Ţuţu mai avea şi varianta HC Vaslui, însă a ales o altă experienţă. Golgheterul Florin Acatrinei a ales să meargă la Dunărea Călăraşi, acolo unde a fost ofertat şi în vara anului trecut, însă a ales atunci să continue la Târgu-Jiu.

    Extrema Ionuţ Nistor a acceptat oferta nou promovatei HC Dobrogea Sud Constanţa, continuatoarea echipei HCM Constanţa. Şi tânărul Bogdan Mănescu a ales să joace pentru CSM Bucureşti, însă jucătorul s-a ales cu acuze din partea celor de la Dinamo pentru lipsă de seriozitate. Se pare că Mănescu le promiseseră celor de la Dinamo că va semna cu ei, însă după ce a devenit liber de contract a semnat cu altcineva. De la Energia a plecat şi Dejan Pralica, jucător care a ales să revină la el în ţară. Se pare că şi Răzvan Mledenciu va pleca şi el la o altă echipă, mai exact la HC Adrian Petrea Reşiţa. Este echipa care l-a luat achiziţionat pe pivotul Paul Giotoiu, handbalist care ani la rând a jucat pentru echipa din Târgu-Jiu.

    De alţii nu se ştie nimic

    Trebuie menţionat faptul că sunt şi anumiţi jucători despre care nu se ştie deciziile pe care aceştia le vor lua. Rareş Păunică şi Vlad Stoica nu au dat niciun semn în ceea ce priveşte viitoarea lor destinaţie, însă este clar că măcar unul dintre aceştia va alege să plece. Este vorba de Păunică, cel care la un meci a protestat pentru că nu şi-a primit salariile, alegând să nu intre pe teren şi să stea în tribună.

    Cine mai rămâne?

    Efectiv nu se ştie nimic despre viitorul Energiei. Se pare că doi jucători din lotul din stagiunea trecută şi-au anunţat intenţia de a continua la Târgu-Jiu, însă nici aceştia nu sunt 100% convinşi să o facă. Este vorba de Andrei Enache dar şi de portarul Alex Bucătaru, însă doar cu aceştia echipa nu poate să participe în campionat. Probabil, în disperare de cauză, pentru a salva puţin situaţia, cei de la Energia vor legitima juniorii de la LPS, însă asta înseamnă că vom avea o echipă kamikaze.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: