spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia-show

    Energia-show

    Elevii lui Nikolic au făcut spectacol şi au câştigat clar meciul cu Timba marcând peste o sută de puncte

    Energia – Timba Timişoara 102-78 (23-17, 33-18, 23-15, 23-28)

    Sala Sporturilor, Târgu-Jiu, spectatori: 800

    Energia: Janjusevic (17p), Deconescu, Gliga (6p), Darby (22p), Roşu, Lăpuşte (3p), Steffel (2p), Mocanu, Wisseh (25p), Kennerly (9p), Nikolic (18p), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

    Timba: Cormos, Popa (1p), Huckaby (8p), Horton (24p), Czmor (4p), Pătru, Glynn (18p), Mihuţi (10p), Chief (4p), Johnson (9p). Antrenor: Bogdan Murărescu.

    Arbitri: Mircea Şerban, Ciprian Stoica, Dragoş Nicolae.

    Slam dunk-uri, aruncări de la distanţă precise, faze spectacol. Acestea au fost ingredientele meciului dintre Energia şi Timba Timişoara. un meci care a fost echilibrat doar în primele minute, după care gazdele au făcut show. Au marcat, au câştigat dar şi ce e mai important baschetbaliştii gorjenilor au dat porţia de realizări spectaculoase care au şi făcut deliciul publicului. Darby şi Wisseh au oferit un adevărat regal de realizări demne de generice tv. Victoria Energiei este absolut meritată…

    Victorie fără dubii

    Etapa a 21-a a adus o nouă victorie pentru Energia. E clar, team-ul lui Slobodan Nikolic este puternic pe teren propriu. Gorjenii au dat de pământ cu Timba pe care au învins-o la 24 de puncte diferenţă. Putea fi o victorie şi mai categorică, dar până la urmă contează doar victoria.
    Partida început sub semnul echilibrului, aşa că primul sfert a fost câştigat greu de gazde cu 23-17, diferenţa fiind stabilită pe final de sfert. În sfertul doi, Energia a fost net superioară, iar aruncările de la distanţă au mers ca unse, aşa că oltenii au luat un serios avans pe tabelă. Mai mult, oaspeţii nu mai reuşeau să facă nimic în atac, iar în apărare erau extrem de vulnerabili. S-a ajuns la pauză la un scor ce aducea deja victoria gazdelor, 56-35.

    În partea a doua, Energia a ţinut ritmul. Sfertul trei a fost din nou câştigat de gazde cu 23-15, marşul spre victorie fiind de neoprit. Abia în ultimul sfert Energia a lăsat-o mai moale, deşi miza a fost trecerea de baremul de 100 de puncte marcate. Introducerea rezervelor a dat ocazia oaspeţilor să reducă din handicap, de la minus 34 ajungându-se la minus 24. Energia a biat o nouă victorie, a 11-a, însă ceea ce este important e că oltenii au trecut de 100 de puncte marcate într-un meci, ceea ce e o performanţă în baschet. S-a terminat 102-78, victorie normală şi care menţine echipa olteană în lupta pentru play-off. Cei de la Timba Timişoara nu-şi găseau explicaţiile eşecului de la Târgu-Jiu. Astfel, antrenorul Bogdan Murărescu spune că diferenţa a fost făcută de modul în care fiecare echipă s-a apărat. „Sincer, nu mă aşteptam la o asemenea înfrângere, dar am întâlnit o echipă foarte bună care a prins o zi extraordinară şi a pedepsit de fiecare dată greşelile copilăreşti pe care le-am făcut în faza defensivă! Un procentaj foarte bun de la 3 puncte plus un număr foarte mare de reuşite – 15 la număr. Procentajul de 56% a făcut ca diferenţa să fie atât de mare, în condiţiile în care noi am avut iarăşi o zi inexplicabilă pentru mine două coşuri din 17 încercări la 3 puncte şi un procentaj slăbuţ la libere! Meciul l-am pierdut în faza defensivă unde am făcut foarte multe greşeli care au fost taxate aproape de fiecare dată!”, a comentat Murărescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: