spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia şi-a aflat viitorul!

    Energia şi-a aflat viitorul!

    Gorjenii ştiu pe cine şi când vor întâlni în ediţia de campionat viitoare

    Mai e până debutează noul sezon în baschetul românesc, însă ieri la Federaţia Română de Baschet a avut loc tragerea la sorţi a programului Diviziei A la baschet masculin. Astfel, gorjenii au aflat că în primele trei etape vor juca pe teren propriu de două ori, aşa că antrenorul Slobodan Nikolic se aşteaptă la un debut în forţă.

    Debut acasă

    La finalul lunii septembrie începe noul sezon în baschetul românesc. În prima etapă a campionatului, gorjenii vor juca acasă contra celor de la CSU Sibiu. Apoi, în runda a doua, târgujienii vor juca în deplasare la Miercurea Ciuc, iar în runda a treia acasă cu BC Timişoara. Acestea sunt primele trei etape ale campionatului pentru gorjeni, iar antrenorul Slobodan Nikolic spune că echipa lui va reuşi trei victorii din tot atâtea meciuri. „Vom avea un start foarte bun. o să vedeţi. E important începutul, e bine că jucăm acasă două meciuri din trei, aşa că vreau trei victorii. Asta vreau şi asta o să facem”, a comentat antrenorul sârb, Slobodan Nikolic. Apoi, vine un meci greu, la Asesoft, urmat de un mexci acasă cu Gaz Metan Mediaş. în etapa a şasea, Energia va juca în deplasare la Timba Timişoara, apoi acasă cu Giurgiu, după care ieşim la Farul Constanţa. În etapa a noua, Energia va juca acasă cu Mureş, apoi în deplasare la CSM Bucureşti, după care vin două jocuri acasă cu CSU Craiova şi U Cluj. În ultimele trei etape jucăm în deplasare la CSM Oradea, acasă cu BC Piteşti şi în deplasare la Dinamo.

    Greu în Cupă

    De fiecare dată când se stabileşte ţintarul în campionat se stabileşte şi programul din Cupa României. Începând din acest sezon Cupa trece la un alt nivel, nu se va mai juca la fel ca până acum în sistem eliminatoriu, ci în primă fază vor avea loc meciuri în grupe. Astfel, Energia a picat în grupă cu CSM Oradea, BC Mureş şi BC Miercurea Ciuc, turneul urmând să se dispute pe teren neutru. „Am o ambiţie în Cupă. Vreau să ajungem cât mai sus, chiar în Final Four”, a comentat Nikolic. Rămâne de văzut unde va fi repartizat acest turneu din Cupă, cert fiind faptul că aceste meciuri tip turneu se vor juca în alte oraşe decât cele ale participantelor. Acest turneu se va disputa între 28-30 septembrie, iar turul al doilea, în dublă manşă, pe 28 decembrie şi 5 ianuarie.

    Negocieri, negocieri, negocieri

    Oficialii echipei gorjene se află în plină campanie de campanie de transferuri. De fapt în discuţii, tratative, negocieri. „Nu avem nicio confirmare de la vreun jucător. Negocierile de acest fel sunt de durată, însă sunt sigur că până la reunire vom avea lotul format”, a mai comentat Slobodan Nikolic. Acesta susţine că se uită zilnic pe fişe de jucători, le analizează şi abia după ce discută cu conducerea dă un răspuns. „Ne trebuie jucători şi vom aduce. Avem variante, dar deocamdată totul este la nivel de negocieri. Eu am confirmarea de la domnul Cumpănaşu că există buget, aşa că nu-mi fac problemei”, a mai spus Nikolic.

    Noul regulament din Cupa României:
    cele patru echipe înscrise în EuroChallenge vor avansa direct în turul al doilea
    celelalte 12 echipe rămase vor fi împărţite în trei grupe de câte patru echipe fiecare şi se va juca sub formă de turneu pe teren neutru, în perioada 28-30 septembrie; câştigătoarele turneelor (trei echipe) şi cel mai bun loc 2 (departajare în funcţie de numărul de puncte acumulate urmat de criteriul coeficientului puncte marcate/primite) vor avansa în turul al doilea
    turul al doilea se va desfăşura sub formă de sferturi de finală, învingătoarele în această fază avansând la turneul final

    Programul turului echipei Energia:
    Etapa 1: Energia – CSU Sibiu
    Etapa 2: Miercurea Ciuc – Energia
    Etapa 3: Energia – BC Timişoara
    Etapa 4: Asesoft – Energia
    Etapa 5: Energia – Gaz Metan Mediaş
    Etapa 6: Timba Timişoara – Energia
    Etapa 7: Energia – CSS Giurgiu
    Etapa 8: Farul Constanţa – Energia
    Etapa 9: Energia – BC Mureş
    Etapa 10: CSM Bucureşti – Energia
    Etapa 11: Energia – CSU Craiova
    Etapa 12: Energia – U Cluj
    Etapa 13: CSM Oradea – Energia
    Etapa 14: Energia – CSM Piteşti
    Etapa 15: Dinamo – Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: