spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, tare sub panou!

    Energia, tare sub panou!

    Gorjenii vor să fie o forţă în partea a doua a sezonului, aşa că au transferat un super jucător

    Noul an va găsi echipa de baschet Energia cu un nou jucător în echipă. Gorjenii s-au despărţit de pivotul american Larry Turner şi l-au adus pe grecul Andreas Glyniadakis, un jucător foarte valoros şi care va evolua la Energia. Acesta are un cv de-a dreptul incredibil, fiind de departe cel mai tare transfer al Energiei all-time.

    Turner a plecat

    După ultimul meci, cel jucat cu Mediaş, gorjenii l-au anunţat pe pivotul Larry Turner că nu va mai face parte din lotul Energiei pentru retur. „Larry Turner este un capitol încheiat. Am avut o discuţie cu el după meciul cu Gaz Metan. Nu doar Turner este problema acestei echipe, el reprezintă doar jumătate de problemă şi aici vorbim doar despre evoluţia din teren. Mai sunt alte două probleme pe care le vom remedia când ne vom întoarce din vacanţă, dar nu putem vorbi acum despre acest aspect, pentru că nu vrem ca cei de la celelalte echipe să afle ce probleme avem noi în interior. Avem aceste probleme pe care nu le-am avut când echipa juca bine”, a declarat antrenorul Antonis Constantinides. Acesta spune că echipa lui va avea un program extrem de aglomerat în perioada care va urma. „După sfertul de finală cu cei de la Sibiu, ştim că ne aşteaptă două luni de foc, în care vom avea doar două antrenamente pentru a pregăti un meci, tocmai de acea am adus un jucător cu experienţa lui Glyniadakis”, a spus Constantinides.

    Grec de valoare!

    Antrenorul Antonis Constantinides a vorbit şi despre venirea lui Andreas Glyniadakis, un jucător cu un cv extraordinar. Tehnicianul Energiei a explicat de ce grecul a ales să vină la Târgu-Jiu. „Credeţi că un jucător ca Andreas Glyniadakis ar fi venit la Târgu-Jiu dacă nu eram calificaţi în EuroChallenge? Vorbim de un jucător cu o carieră impresionantă, care a jucat la echipe de top din Europa, a jucat chiar şi în NBA şi care a câştigat două Euroligi. Este poate cel mai mare nume care a trecut vreodată pe la Târgu-Jiu şi acest lucru este îmbucurător, atât pentru echipă, cât şi pentru oraş, dar şi pentru spectatori”, a comentat Contantinides.

    CV impresionant !

    Andreas Glyniadakis are 33 ani, măsoară 2,16 metri, cântăreşte 127 kilograme şi evoluează pe postul de pivot. Acesta şi-a început cariera în 1997 la Panathinaikos, unde a petrecut 4 ani, timp în care şi-a trecut în cont patru titluri de campion al Greciei. În 2000 a câştigat alături de Panathinaikos şi Euroliga. A trecut apoi pe la echipele Panellionios (2001-2002) şi Atena Peristeri (2002-2003). Pivotul a trecut pentru două sezoane şi prin curtea celor de la AEK Atena, în perioada 2003-2005. De a acolo a trecut în SUA, unde a fost selectat în draftul celor de la Detroit Pistons. A evoluat în NBA D-League la echipele Roanoke Dazzle şi Albuquerque Thunderbirds, cu aceasta din urmă reuşind să câştige campionatul din D-League în 2006. A făcut pasul cel mare către NBA, unde a jucat pentru Seattle Supersonics, bifând 13 prezenţe în cel mai puternic campionat din lume. În mai 2007 revine în Europa, în prima ligă din Italia, la Virtus Bologna. A mai jucat în Grecia la Maroussi, formaţie la care a evoluat doi ani. În 2009 a trecut la Olympiacos Pireu, echipă cu care avea să câştige campionatul Greciei, de două ori Cupa Greciei (2010 şi 2011) şi Euroliga în 2012. Baschetbalistul elen a jucat şi pentru BC Astana din Kazahstan unde a în sezonul 2012-2013 a câştigat campionatul şi cupa. Pivotul a mai jucat pentru Lietuvos Rytas (Lituania), echipă cu care a jucat în Euroligă. La finalul lui ianuarie 2014 a semnat cu APOEL Nicosia din Cipru unde a câştigat titlul de campion al Ciprului. La nivel de echipă naţională, baschetbalistul elen a participat cu naţionala tării sale în China, la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing. În CV-ul lui Glyniadakis apare şi o medalie de bronz la Europeanul din 2009 din Polonia.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: