spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia vrea să-şi apere trofeul!

    Energia vrea să-şi apere trofeul!

    Cei de la Energia vor să se califice din nou în primele patru în Cupa României

    Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu merge pe trei fronturi, campionat, Cupa României şi cupe europene. Gorjenii vor să fie în toate trei întrecerile cât mai sus, existând obiective pentru fiecare întrecere. „Vrem să terminăm cât mai sus în campionat, de ce nu să prindem final four-ul. În cupele europene vrem să obţinem rezultate bune, iar Cupa României este un trofeu care vom încerca să-l apărăm din postura de deţinătoare”, a fost unul in mesajele date de antrenorul cipriot, Antonis Constantidides.

    Au meci uşor

    În acest moment, Energia este în grafic în toate cele trei întreceri. În cupele europene nu au apucat deocamdată să joace, dar elevii lui Constantinides pot să obţină rezultate bune într-o grupă grea. În campionat, gorjenii au un bilanţ pozitiv, două victorii şi un eşec, iar în week-end pot să mai adauge o victorie împotriva celor de la Universitatea Cluj. La prima vedere pare un meci accesibil, un joc ce va fi câştigat. „Nu va fi chiar un antrenament pentru noi meciul cu Universitatea Cluj. Trebuie să fim atenţi. E drept, au pierdut toate meciurile disputate până acum la diferenţe mari, de 20-30 de puncte, dar în prima parte a jocurilor s-au ţinut aproape de adversari. Cât pot juca cu cinciul de bază, sunt o echipă care poate pune probleme”, a comentat antrenorul secund al Energiei, Claudiu Alionescu.

    Nu se tem de sibieni

    Însă, Energia trebuie să-şi apere trofeul câştigat anul trecut, Cupa României. Dacă în primul tur al Cupei, Energia a avut şansă la tragerea la sorţi şi s-a calificat fără a juca mai departe, în sferturile de finală, oltenii vor da peste CSU Sibiu. Un adversar greu, un adversar ce poate fi totuşi învins. Cele două manşe se vor juca la începutul lunii ianuarie, pe 5 ianuarie la Târgu-Jiu şi 9 ianuarie la Sibiu returul. „Cu oricine am fi nimerit în această fază a competiţiei ar fi fost dificil. Sibiul este o echipă foarte bună, spun asta deoarece i-am urmărit. Şansele de calificare sun de 50% pentru fiecare. Noi, pentru că avem de apărat succesul de anul trecut, avem obiectivul de a ajunge în Final Four, aşa că trebuie să facem tot posibilul să trecem de CSU Atlasib Sibiu. Pentru mine, din cele opt echipe rămase, Ploieştiul este deasupra tuturor, apoi Sibiu, Piteşti sau Mureş sunt la acelaşi nivel. Singurul lucru pozitiv după tragerea la sorţi este că avem al doilea meci din serie în deplasare. Pentru mine e mai bine aşa”, a comentat antrenorul Energiei, Antonis Constantinides.

    „Prefer ca mai întâi să ajungem noi în Final Four şi abia apoi să vorbim despre posibilitatea de a păstra trofeul la Târgu-Jiu. Acesta este primul nostru obiectiv, să ajungem în Final Four, iar apoi vom vedea ce va mai fi”, Antonis Constantinides, antrenor Energia

    Programul Cupei României:

    Sferturi de finală, tur, 5 ianuarie:

    Asesoft Ploieşti – BC Timişoara, BCM U Piteşti – Timba Timişoara, BC Mureş – Steaua Bucureşti, ENERGIA – Atlassib Sibiu

    Sferturi de finală, retur, 9 ianuarie:

    BC Timişoara – Asesoft Ploieşti, Timba Timişoara – BCM U Piteşti, Steaua Bucureşti – BC Mureş, Atlassib Sibiu – ENERGIA.

    Final Four (participă cele patru câştigătoare ale duelurilor din faza a 2-a):

    Semifinale, 2 aprilie:

    Finala, 3 aprilie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: