spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEric, rege la arabi !?

    Eric, rege la arabi !?

    Brazilianul spune: „Mai presus decât banii, aştept să fiu iubit aşa cum am fost în România”

    Eric de Oliveira era rege la Târgu-Jiu. Mai bine spus era rege în România pentru că este declarat cel mai bun străin în ţara noastră. Acum, Eric vrea să fie idol şi în Arabia Saudită, fanii echipei Al Ahli adoptându-l deja pe ex-pandurul care a impresionat în ultima jumătate de an. Jucătorul va încasa un salariu de 40 de mii de euro pe lună, iar în urma acestei afaceri oltenii s-au ales cu un milion de euro cash în mână, profitul fiind de 700 de mii de euro.

    Banii şi provocarea arabă

    Până acum, Eric a jucat în Brazilia, România, puţin în Ucraina şi de peste câteva zile în Arabia Saudită. În Brazilia a evoluat foarte puţin, cel mai mult a evoluat în ţara noastră unde s-a văzut că este un fotbalist model. Are şapte ani şi ceva de când se află pe meleagurile noastre, aşa că se consideră român. „Sunt Eric, brazilian-român”, se recomandă Eric. Ei bine, la Târgu-Jiu, Eric este extrem de iubit, lucru pe care jucătorul îl recunoaşte. „Am semnat pe un an şi jumătate. Pe de o parte, îmi pare bine că plec la mai bine, mai ales pentru familia mea. Plec din România cu gândul că am dat tot ce-i mai bun din mine. Orice ar fi, într-o zi mă voi întoarce în România, care a devenit a doua mea casă. Nu eram disperat să plec, am avut mai multe oferte”, spune Eric. Fotbalistul vrea ca şi la noua sa echipă să se facă îndrăgit aşa cum a fost la Pandurii. Deja jucătorul a fost asaltat pe reţelele de socializare de fanii echipei Al Ahli. „Abia aştept să ajung, pentru că am înţeles că e nebunie în rândul fanilor. Mi-au crescut vizitele pe twitter, de la două-trei mii la 15.000!”, spune Eric. Jucătorul susţine că a avut anumite motive pentru care a ales să plece. Printre acestea fiind banii şi aventura într-o ţară nouă. „A fost oferta cea mai avantajoasă şi pentru club, şi pentru mine. Salariul pe care mi l-au dat nu mi-l poate da nicio echipă din România. Am 28 de ani şi mă gândesc la viitorul copilului meu. E în acelaşi timp şi o nouă provocare. Mai presus decât banii, aştept să fiu iubit aşa cum am fost în România, deşi ştiu că va fi greu”, a mai declarat brazilianul care a semnat cu Al Ahli.

    Ar fi vrut să joace la granzi

    Fostul pandur recunoaşte că are şi regrete. „Regret că n-am ajuns la Steaua, Dinamo, CFR… Îmi pare rău. Poate n-am fost destul de valoros sau poate că alţii mă apreciază mai mult. Oricum îi mulţumesc României pentru tot ce a făcut pentru mine. N-a fost nimic concret din România. A fost Bursaspor, au fost echipe din Qatar, China, Arabia şi un interes din Primera Division. Nu ştiu echipa, dar m-a sunat un prieten că s-a interesat cineva de acolo de mine. Semnasem însă deja cu Al Ahli”, spune Eric.

    Debutează rapid

    În cel mai scurt timp, Eric va debuta la noua sa echipă. „În Arabia Saudită, campionatul este în plină desfăşurare, aşa că am convenit cu cei de acolo să fac vizita medicală la Bucureşti pentru a urgenta treburile”, a mai declarat brazilianul. Fotbalistul va sta în Arabia la un hotel alături de familie şi deja ştie cam care sunt regulile în lumea arabă. „Nu e bine să arăţi foarte mult tatuajele şi ai câteva restricţii, dar oficialul de la club mi-a spus că nu e chiar aşa. La hotelul la care voi sta sunt mai mulţi brazilieni şi nu-mi fac griji, pentru că voi merge cu familia mea”, a mai declarat Eric.

    Cine e Al Ahli

    Clubul pentru careva juca Eric este fondat în 1937 şi are două titluri, 5 Cupe ale Prinţului şi 10 Cupe ale Regelui. În actualul sezon, Al Ahli ocupă locul 4 în campionat, cu 24 de puncte după 16 etape, la 18 puncte de liderul Al Nasr.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: