spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEşec dulce european pentru Energia!

    Eşec dulce european pentru Energia!

    Eliminarea din cupele europene scapă echipa de povara cheltuielilor cu meciurile europene

    Într-o perioadă extrem de agitată în care jucătorii şi antrenorul principal au plecat de la echipă datorită lipsei banilor, Energia tot a ţinut steagul sus. Echipa de baschet a ieşit de pe scena europeană cu privirea sus, mândră că nu s-a făcut de ruşine. Pentru asta această echipă trebuie respectată. Trebuie spus că a existat un risc major ca această ieşire să fie una cu „zgomot” cu un eşec drastic, lucru care nu s-a întâmplat. În plus, conducătorii Energiei chiar au avut un motiv să petreacă la finalul meciului trei cu Khimik pentru că această eliminare înseamnă evitarea unor costuri mari pentru organizarea a încă două partide europene, în traducere vreo 100 de mii de lei ceea ce ar fi însemnat bani pentru organizare şi deplasare la un meci. Iar când nu ai bani, parcă şi un euro este mult.

    sport-02-4

    Au „murit” frumos

    Energia nu s-a făcut de ruşine. A pierdut meciul decisiv cu Khimik cu 77-84, un rezultat onorabil. Vorbim de o echipă a Energiei în care s-au regăsit doar şase jucători, în timp ce de partea opusă, campioana Ucrainei a avut toată artileria grea la dispoziţie. La final a rămas impresia bună lăsată de baschetbaliştii Energiei care parcă au dat impresia la un moment dat că pot furniza şocul serii în Europa. „Am fost foarte aproape, dar din păcate nu am reușit supriza. Rotația echipei adverse a fost mult mai mare față de cea a Energiei. Am făcut o primă repriză destul de bună. Cei de la Khimik știau că avem o rotație scurtă și-au făcut pressing pe tot terenul și pe undeva este normal că au încheiat prima repriză cu 45 puncte marcate. Noi am încercat să revenim și chiar am reușit într-o oarecare măsură. Cred că jucătorii Energiei au dat peste 100% și trebuie felicitați. Am reprezentat cu cinste baschetul românesc”, spune Iannis Diamantakos. Şi Paris Horne, unul din cei şase componenţi ai Energiei a vorbit despre meci. „Am fost foarte aproape de o surpriză. Aș vrea să-i felicit pe colegii mei care au luptat aprig pe parcursul celor 40 de minute. Nimeni nu ne dădea vreo șansă să câștigăm acest meci sau să fim pe aproape, dar noi am luptat și cred că am oferit un meci agreabil. Rotația scurtă care a fost în acestă seară a făcut în primul rând diferența. Noi am avut o diferență de scor în prima repriză, dar acest lucru nu înseamnă nimic în baschet. Am grăbit câteva aruncări, am avut câteva turnover-uri și i-am lăsat să revină repede în meci, însă rotația și efortul depus au făcut diferența până la final”, a comentat şi Horne.

    Respect Energia!

    Trăgând linie, cei de la Energia chiar trebuie felicitaţi pentru reuşitele din ultimii doi ani în Europa. „Este o mare performanță ceea ce s-a întâmplat la Târgu-Jiu în ultimii doi ani. Dacă nu aveam problem pe care le știe toată lumea, eu cred că ne calificam în Top 8. Eu cred, și asta este părerea mea personală, poate subiectivă, că aveam șanse să ajungem din nou în Final 4. Trebuie felicitați toți cei care au contribuit, fiecare de pe postul lui, la performanțele din ultimii doi ani. Este o mare performanță, nu numai pentru clubul nostru, ci pentru întreg baschetul românesc. A fost ultimul meci din acest sezon al FIBA Europe Cup, dar eu sunt convins că nu va fi ultima apariție a Energiei în cupele europene. Le mulțumim și fanilor care au fost alături de noi și astăzi și cred că prestația noastră i-a mulțumit”, a încheiat Diamantakos.

    Aprecieri de la adversari

    Modul în care Energia a luptat i-a uimit şi pe adversari. „Vreau să-mi felicit jucătorii pentru calificatea în TOP 8. Pentru noi este un rezultat excepțional după o muncă foarte grea. A fost al șaselea meci în două săptămâni și după un drum de 17 ore cu autocarul știam că nu va fi un meci ușor, dar am stat uniți până la capăt și am câștigat în această seară. Poate jucătorii mei s-au relaxat mental înainte de acest meci, pentru că toți știau problemele de aici. În schimb, Energia s-a luptat pe parcursul celor 40 de minute cu ardoare și vreau să-i felicit pentru acest lucru. A fost și o presiune pe echipa mea pentru că aveam o șansă uriașă să ne calificăm mai departe, pentru că Energia a făcut un meci foarte bun, iar asta a pus și mai mare presiune pe jucătorii mei”, a spus Oleg Yuskhin, antrenorul vcelor de la Khimik.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: