spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEşec la scor de neprezentare

    Eşec la scor de neprezentare

    Târgujienii nu au reuşit să ţină steagul sus în Liga 1, cedând drastic acasă

    Pandurii s-a prezentat la meciul cu FC Botoşani după trei victorii la rând, aşa că doza de încredere în cadrul echipei oltene era foarte mare. În plus era perspectiva unică în acest campionat până acum de-a urca pe primul loc în Liga 1, asta chiar dacă doar pentru câteva ore. Însă, în loc de petrecere în vestiar a fost priveghi, capete lăsate jos dar şi o prezenţă a lui Edi Iordănescu ce-a avut mai mult rol mobilizator. Tehnicianul a preferat să fie calm, să le vorbească la cald despre erori, să le amintească sarcinile ce le avea fiecare şi care nu au fost respectate, după care a venit mesajul clar: „capul sus, nu aţi pierdut decât o bătălie, iar războiul e foarte lung şi încă nu este nimic pierdut”.

    sport-02-7

    Înaintea meciului cu FC Botoşani, Edi Iordănescu prevedea că va avea un meci tare greu cu moldovenii antrenaţi de Pustai. Nici timpul dintre meciuri nu a fost unul suficient pentru recuperare şi pregătire a duelului cu botoşănenii, însă acesta este ritmul din Liga 1, iar cine nu-l ţine are probleme. Oricum, jucătorii lui Iordănescu nu pot fi acuzaţi de faptul că nu şi-au dorit mai mult, însă nu au putut. Că de vină o fi fost oboseală, acesta fiind al patrulea joc în 12 zile, sau adversarul care a jucat exact aşa cum nu le place pandurilor, greu de zis. Cert este că FC Botoşani a venit şi a interpretat o partitură greu de descifrat.

    Moldovenii, apărare ca la Podul Înalt

    În faţa a doar 150 de spectatori şi pe o vreme rece, Pandurii nu a avut practic niciun aliat. Să nu mai spună careva că echipa gorjeană joacă acasă la Severin, ci mai degrabă pe teren neutru sau chiar în unele meciuri în deplasare acolo. Cu toate astea, la meciul cu FC Botoşani, Pandurii a avut iniţiativa, a pasat, uneori fundaşii erau la mijlocul terenului, dar în faţă era o defensivă compactă, agresivă şi fără complexe. Aşadar, de puţine ori echipa lui Iordănescu a reuşit să spargă acest zid, iar atunci clar viziunea la finalizare a dispărut. În minutul 11 Răduţ a tras din unghi, iar Pleşca a respins, însă după trei minute a picat şi golul. Din păcate pentru olteni la poarta lui Mingote, corner, iar Ngadeu a reluat de lângă Săpunaru pentru 0-1. Gazdele nu mai aveau ce face şi au sporit raidurile în terenul advers, însă fără a periclita poarta lui Pleşca, presiunea fiind una absorbită de apărarea moldoveană. Efectiv oaspeţii să apărau continuu, şi mizau pe contraatac, iar în minutul 25 Mingote a salvat din postura de singur cu Popovici. După alte trei minute a picat din nou golul şi tot în poarta lui Mingote. Hadnagy a şutat din unghi, Mingote a respins până la Popovici care a făcut 0-2. Gorjenii au continuat să atace, iar în minutul 35 portarul Pleşca a avut o intervenţie la şutul lui Momcilovic care se ducea în vinclu.

    În partea a doua aceeaşi partitură cu echipa gazdă în atac şi cea oaspete pe metereze în defensivă. În plus, pe teren şi-a făcut apariţia şi Wellington, dar acesta nu s-a remarcat deloc, fiind ieşit total din formă după pauza lungă pe care a avut-o. Oltenii au atacat şi mai mult, au presat, însă toate acţiunile fie că veneau din zona centrală fie de pe cele două laturi nu aveau finalitatea dorită. De consemnat însă ratarea lui Săpunaru, acesta trimiţând cu capul din 6 metri peste poarta lui Pleşca în minutul 74. În rest, nimic, doar nişte şuturi din afara careului ce pot fi trecute la capitolul pase la portar. În ultimele secunde de joc, în minutul 94, cei de la Botoşani au pus bomboana pe coliva pandurilor, au mai marcat un gol prin Cucu şi astfel s-au impus la scor pe terenul pandurilor…

    Susţinuţi de Pintilii

    La meci a asistat şi fostul pandur Mihai Pintilii. Acesta se află sub contract cu Hapoel Tel Aviv,însă sunt şanse ca la iarnă să devină liber aşa că Steaua şi Pandurii încearcă să pună mâna pe jucător. „Mihai Pintilii este aproape de sufletul nostru, este un jucător cu multă valoare, l-am avut aici anul trecut, un lider adevărat atât pentru Pandurii cât şi echipa naţională. A venit aici să ne salute, a fost alături de noi, dar acum nu putem vorbi nimic”, a spus Edi Iordănescu.

    Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Vasco, Filipetto, Momcilovic (Grecu 82) – Săpunaru, Droppa (V. Munteanu 69) – Ciucur, Nistor, Răduţ – Nicoară (Wellington 46). Antrenor: Edward Iordănescu.

    FC Botoşani: Pleşca – Patache, Ngadeu, Miron, Popovici (Plămadă 65) – Cucu, Vaşvari – Fulop, Cabrera, Bordeianu (Cordoş 88) – Hadnagy (Ivanovic 41). Antrenor: Cristian Pustai.

    Cartonaşe galbene: Filipetto (13), Nistor (22), Săpunaru (64), Momcilovic (68) / Cucu (58), Pleşca (77)

    Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Miclos Nagy – Florin Ovidiu Mazilu

    Observatori: Corneliu Fecioru, Valer Şulea

    Spectatori: 150

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: