spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEternul Pandurii - Dinamo continuă!

    Eternul Pandurii – Dinamo continuă!

    Pandurii și Dinamo au jucat de cinci ori până acum în 2015, însă mai urmează alte două dueluri până la finele anului

    Deja lumea începe să se plictisească de duelurile Pandurii-Dinamo. Până acum, cele două echipe s-au duelat de trei ori în Cupa Ligii, de două ori în campionat și mai urmează alte două meciuri, unul în Cupa României și altul în campionat. Toate aceste meciuri se întind pe durata unui an calendaristic, atât. Nu vorbim de doi ani pentru că în mod normal două echipe se pot întâlni de 7 ori în decursul a două sezoane, însă aici vorbim de un singur an calendaristic. Următorul meci va avea loc tot la Severin la finalul acestei luni, semn cu dinamoviștii vor face potecă la Severin, acesta fiind al treilea duel în decurs de 2 luni. Ultimul duel va avea loc sigur undeva în jurul datei de 12 decembrie în capitală, meci contând pentru campionat.

    sport-01-1

    Le suntem superiori

    Era o probabilitate mică, însă s-a realizat. Pandurii va juca acasă la Severin cu Dinamo în Cupa României. În ultimul timp, în această toamnă, Dinamo a venit deja de două ori la Turnu Severin pentru a întâlni Pandurii, un meci contând pentru campionat și un altul pentru Cupa Ligii. A fost 2-2 în campionat și 0-2 în Cupa Ligii, însă în acest an calendaristic gorjenii sunt superiori după cele trei victorii din primăvară. Gorjenii au câștigat cu 2-1 acasă în turul semifinalei Cupei Ligii, apoi tot echipa lui Edi Iordănescu a câștigat cu 3-1 în returul semifinalei la Dinamo după care a venit o victorie cu 3-2 acasă în campionat. Așadar, statistic vorbind, Pandurii are trei victorii, un egal și o înfrângere cu Dinamo în acest an calendaristic. Ce va fi mai departe, rămâne de văzut, meciurile 6 și 7 fiind deschise oricărui rezultat. Pare greu de crezut că două echipe vor juca într-un an calendaristic de 7 ori, asta înseamnă că cele două echipe au jucat efectiv între ele mai bine de o jumătate de tur de campionat. Poate doar pe la Real-Barca să se mai fi întâmplat asta.

    Cum abordăm Cupa?

    Ultimul duel a fost favorabil dinamoviștilor, victorie cu 2-0 în fața pandurilor în Cupa Ligii. Atunci, oltenii au abordat meciul cu mai mulți jucători de rezervă, așa că târgujienii pot da cumva vina acelui eșec pe această strategie. Cum pentru olteni campionatul primează, este clar că meciul cu Dinamo este cumva în plan secund, dar există o oportunitate de a merge mai departe. În plus, și Dinamo ar putea odihni din titulari, așa că orice se poate întâmpla la finele acestei luni. Deocamdată e prematur de vorbit acum ce se va întâmpla atunci, lucru confirmat și de Edi Iordănescu. „M-am cam săturat să joc cu Dinamo. Prea mult. Suntem obligați. Am jucat de două ori în semifinale apoi în campionat, trei victorii. Acum am mai jucat cu Dinamo și am ratat victoria printre degete, apoi a venit meciul din Cupa Ligii. Îmi e greu să mă pronunț referitor la acest joc, nu suntem deciși cum vom aborda jocul. E un adversar care traversează o perioadă foarte bună și sigur va fi un joc deschis oricărui rezultat”, a comentat Edi Iordănescu. Și președintele pandurilor a vorbit despre acest meci. „Suporterii sunt bucuroși, întâlnim din nou Dinamo, echipă de tradiție. Cred că orice microbist vrea să vadă astfel de meciuri. Raportul de forțe este sensibil egal, am făcut un egal, am pierdut un meci. Dar senzația a fost că puteam obține mai mult. Nu ne temem de acest joc. Jucăm și aproape de casă, să nu zic acasă. Vreau să jucăm bine și să ne calificăm mai departe”, a mai declarat și Narcis Răducan.

    Programul optimilor de finală ale Cupei României:
    Viitorul II – CFR Cluj
    FC Brașov- Astra
    SC Bacău – ASA Tg. Mureș
    FCM Baia Mare – Steaua
    ACS Poli Timișoara – Petrolul
    Chiajna – CSMS Iași
    Viitorul – FC Botoșani
    Pandurii – Dinamo

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: