spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEuropa, venim!

    Europa, venim!

    A fost nevoie de peste 50 de ani de existenţă pentru ca echipa de fotbal Pandurii să ajungă cu adevărat în fotbalul mare. Se spune că masa bogaţilor înseamnă participarea în cupele europene. Şi, anul acesta, Pandurii a ajuns la masa celor bogaţi. Rămâne de văzut cât vor şi reuşi gorjenii să reziste printre cei mari. Pandurii Târgu-Jiu va fi luni la prânz una din echipele care se va afla în bolurile de pe masa celor de la UEFA. Tragerea la sorţi programată la Nyon este evenimentul cel mai aşteptat de întreaga suflare fotbalistică din Gorj. Până acum gorjenii mergeau pentru tragerea la sorţi în Cupa României şi Liga 1, acum vor fi prezenţi şi la tragerea la sorţi pentru Europa League.

    Condescu vrea în grupe

    Preşedintele pandurilor, Marin Condescu visează la grupele Europa League. Asta înseamnă că oltenii vor trece de trei tururi preliminare, ceea ce chiar pare o super realizare. Dar, pentru a ajunge până în grupe, Pandurii trebuie să treacă de trei tururi în care orice se poate întâmpla. Mai mult, preşedintele pandurilor vrea ca echipa să joace toate meciurile din Europa la Târgu-Jiu, asta chiar dacă stadionul nu este omologat pentru meciuri din fazele superioare. „Vreau să mergem în grupe. În 2004 când am început era un vis să promovăm, la fel şi acum. Sperăm să ajungem în grupe. Pentru asta ne trebuie câteva lucruri şi din punct de vedere administrativ, al infrastructurii şi al lotului pe care să le rezolvăm. Sperăm să fie totul în regulă. Degeaba ajungi în grupe dacă nu joci la Târgu-Jiu. Eu vreau să jucăm la Târgu-Jiu. De asta vorbesc cu domnul primar să vedem dacă împreună putem rezolva din punct de vedere al infrastructurii acest obiectiv. Trebuie ca stadionul să corespundă de normelor UEFA pentru desfăşurarea jocurilor din grupă. Unele nu depinde de noi, problema aeroportului. Încercăm să luăm dispensă”, a comentat Marin Condescu.

    Luni e tragerea

    Pandurii îşi va afla primul adversar din Europa în cursul zilei de luni. Astfel, luni în jurul orelor 14.30, la Nyon va avea loc tragerea la sorţi, eveniment la care va participa şi Marin Condescu. „Voi merge pe data de 24 iunie la tragerea la sorţi de la UEFA pentru preliminariile Europa League. E prima noastră participare la această competiţie, trebuie să o trăieşti la maxim. Sperăm să fim gazde bune pentru cei care ne vor vizita. Depinde acum şi de norocul pe care îl vom avea. Dacă vom juca cu o echipă foarte bună din prima poate că lumea ne va mai ierta dacă vom fi eliminaţi. Dar dacă vom juca cu o echipă de aceiaşi valoare ca şi noi şi vom fi eliminaţi, se uită bucuria de la cupele europene”, a comentat Marin Condescu vizavi de cupele europene.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: